Η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” για τη συχνότητα σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου

Νέα Ιωνία 04 Φεβρουαρίου 2020

Προς

  1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  2. ΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
  3. Επικεφαλής Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ: Περί συχνότητας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Ένα σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι η συχνότητα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το παρελθόν μας είχε συνιθίσει σε συνεδριάσεις ανά δυο εβδομάδες. Η τακτική αυτή εξυπηρετούσε εμάς τους δημοτικούς συμβούλους, διότι αφενός γνωρίζαμε το πρόγραμμα του Συμβουλίου και μπορούσαμε να ρυθμίζουμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, αφετέρου δε η τακτική σύγκληση του απέτρεπε την συσσώρευση πολλών θεμάτων, που μοιραία οδηγούν σε συνεδριάσεις μεταμεσονύχτιες, γεγονός που ευτελίζει τον θεσμό, αφού από κάποια ώρα και έπειτα δεν παράγεται ούτε πολιτική, αλλά ούτε και ουσία.

Έτσι με έκπληξη την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αναμέναμε την πρόσκληση σας για σύγκληση την Δευτέρα 03/02 του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Δεν μπορεί να μην υπήρχαν υπηρεσιακά θέματα όπως φαίνεται από τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επί πλέον είχαν κατατεθεί  προς συζήτηση τουλάχιστον δύο θέματα, εξ όσων γνωρίζω, τόσο από την Παράταξή μας «Δημιουργία Αλληλεγγύη» όσο και από την Παράταξη του κ. Γκότση.

Με δεδομένο το πλήθος των ερωτήσεων που γίνονται κάθε φορά από συναδέλφους, που είναι προφανώς δικαιολογημένες λόγω της μικρής συχνότητας σύγκλησης Τακτικών Δημοτικών Συμβουλίων από μέρους σας, ενισχύεται η προαναφερθείσα αναγκαιότητα για συχνότερα Δημοτικά Συμβούλια,  όπου θα είχαμε χρόνο να τοποθετηθούμε και να παραχθεί ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος με τα αντίστοιχα συμπεράσματα και αποφάσεις.

Με αυτή τη στάση, μας αναγκάζετε να πάμε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) σε ένα Συμβούλιο, ελπίζουμε την προσεχή Δευτέρα και όχι μια άλλη άσχετη ημέρα που τινάζει τον προγραμματισμό μας στον αέρα, με τα δυο προαναφερθέντα θέματα και όσα υπηρεσιακά έχουν μαζευτεί όλες αυτές τις εβδομάδες.

Κατά συνέπεια αδυνατούμε να κατανοήσουμε που αποσκοπεί αυτή η άστατη τακτική σας. Ίσως σας έχει αποσπάσει πολύ χρόνο και διάθεση προσωπικού του Δήμου η προετοιμασία κοπής της πίτας της παράταξής σας ή υπάρχει η σκοπιμότητα της μη συμμετοχής συναδέλφων από την αντιπολίτευση μια και όπως ξέρετε εμείς εργαζόμαστε και δεν είμαστε απασχολούμενοι στον Δήμο. Ζητάμε λοιπόν να επανέλθει ο προγραμματισμός των Δημοτικών Συμβουλίων, προκειμένου να αποκτήσει ξανά  ο θεσμός την αποτελεσματικότητα και την σοβαρότητα που του αρμόζει.

Ο Επικεφαλής
Παναγιώτης Μανούρης                                    

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασιλ., Καναβός Μιλ., Τσομπάνογλου Φωτ., Λάμπρου Χαρ., Λαζαρίδης Ι., Κλάρα Αναστ., Παπαμαργαρίτης Ευθ., Σκευοφύλαξ Σωτ., Αναμουρλόγλου Χρ., Τσιακαλάκης Γεωρ., Αγγελακοπούλου Αναστ., Στέφας Γεώργ., Ναϊσίδου Σοφ. Κουλουριώτη Μαρ. Ελισαβ.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here