Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας για τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 

                                                             Περισσός Νοέμβριος 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εις πολλά έτη!!

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας καλωσόρισε τον πρόσφατα εκλεγέντα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού για τη μνήμη του πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, στον Ιερό Ναό Αγίου του Ευσταθίου Νεαπόλεως Περισσού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος πλαισιούμενος από μέλη του ΔΣ, προσφώνησε το Σεβασμιώτατο στο γραφείο του Ιερού Ναού όπου φιλοξενηθήκαμε. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Δ.Σ και των μελών μας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη φυσιογνωμία του συλλόγου μας, στις προσδοκίες των συμπατριωτών μας σε όλη τη Φθιώτιδα για το νέο ποιμενάρχη, στο βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα που κυριαρχεί στο νομό και παρεκάλεσε τον κ. Συμεών να στηρίξει ποιμαντικά, όλως ιδιαιτέρως, τα χωριά μας!

Ο Σεβασμιώτατος, ιδιαίτερα προσηνής, συγκαταβατικός, ευγενής και πατρικός ευχαρίστησε την Ένωση Ρουμελιωτών για τη θερμή υποδοχή και διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί με αγάπη κάθε χωριό και πόλη της Φθιώτιδας. Ο ίδιος θα είναι επικεφαλής της ποιμαντικής πορείας σε όλο το νομό!

Σε ένδειξη αγάπης, το ΔΣ ενεχείρισε στον κ. Συμεών, επιστήθιο, παλαιοχριστιανικό Σταύρο, ευχόμενο καλλίκαρπη, ανέφελη και πνευματοφόρα ποιμαντορία.

Ανταποκρίθηκε ασμένως στην πρόσκληση να παραστούμε στην τελετή ενθρόνισης το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία.

Ευγνωμοσύνη οφείλουμε στο Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ για την ευχή και ευλογία να καλωσορίσουμε κι εμείς το νέο ποιμενάρχη του ιστορικού κέντρου της Ρούμελης!!

Στη συνάντηση συμμετείχε η πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου της Υπάτης Φθιώτιδας οι Αινιάνες κα. Μαρία Λαϊνά η οποία αναφέρθηκε με τη σειρά της στη μεγάλη χαρά να υποδεχθούν τον κ. Συμεών με την πρώτη ευκαιρία στη μαρτυρική πόλη της Φθιώτιδας.

Εις πολλά έτη, αμφότεροι οι Αρχιερείς!!!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ