Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας για τα απορρίμματα στο Γκαράζ του δήμου

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Ερωτήσεις για τους εργαζομένους στον χώρο του «Γκαράζ» του Δήμου

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας, κ. Κ. Κουλούρη

Κοινοποίηση

  • Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κα Δ. Θωμαϊδου
  • Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κα Α. Σακκαλόγλου.

Κύριε πρόεδρε,

Πριν από μερικές μέρες και με αφορμή θέμα που προέκυψε σχετικά με την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους στον χώρο του Γκαράζ, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το πολύ σοβαρό πρόβλημα της εναπόθεσης σκουπιδιών στον χώρο του Γκαράζ, δηλαδή ΕΝΤΟΣ του χώρου του Δημοτικού Σταδίου, τα οποία μεταφορτώνονται μετά από μερικές μέρες για να οδηγηθούν στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Έτσι, εδώ και χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος λειτουργεί παράνομα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όσους χρησιμοποιούν τον χώρο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου, αλλά και στους περιοίκους.

Η διατήρηση αυτής της κατάστασης, είναι απαράδεκτη, διότι δημιουργεί, εκτός από τις μυρωδιές που αναδίδει, και άμεσους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, των αθλητών που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, όπως και των περιοίκων, που κατά διαστήματα έχουν προβεί σε καταγγελίες. Περιττό να πούμε ότι τις καλοκαιρινές περιόδους, όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, η όλη κατάσταση επιδεινώνεται και ορισμένες φορές γίνεται αφόρητη.

Εδώ και αρκετά χρόνια, προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ενώ επεσήμαιναν την ανάγκη μεταφοράς του Γκαράζ, αναγνωρίζοντας ότι απαγορεύεται να βρίσκεται δίπλα στον χώρο του σταδίου της Ν. Ιωνίας και σε κατοικημένη περιοχή, ότι σε μια ενδεχόμενη νέα καταγγελία κάλλιστα μπορούν να κλείσουν τη λειτουργία του Γκαράζ, δεν προχώρησαν στη λύση του προβλήματος.

Το πρόβλημα αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου ανεξάρτητο από τους λόγους που διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται σ’ αυτό στο χώρο παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα. Ούτε πολύ περισσότερο από την πολιτική της γενικότερης διαχείρισης, αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων, της μη χρηματοδότησης των δεκάδων κεντρικών και περιφερειακών σχεδιασμών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες εκτός των άλλων σκοντάφτουν και στα συμφέροντα που εκπροσωπεί η μία ή η άλλη κυβέρνηση.

Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και για όλα όσα παρακολουθούμε να εξελίσσονται σχετικά και με την παράταση και επέκταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ των Λιοσίων – Φυλής για την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική θεματική Συνεδρίαση πρέπει να πάρει θέση και απόφαση.

Στην περίπτωση τώρα του Δήμου Ν. Ιωνίας που αφορά την επιτακτική, όπως έχει περιγραφεί και από προηγούμενες Δημοτικές αρχές, ανάγκη απομάκρυνσης του Γκαράζ, η σημερινή Δημοτική Αρχή πρέπει να απαντήσει:

  • Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα για το ζήτημα αυτό; Δεδομένου ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μετέφερε περίπου 2 εκατ. από δάνειο που είχε πάρει η Διοίκηση Χαραλάμπους με σκοπό την αγορά οικοπέδου. Με την επιλογή αυτή η σημερινή Δήμαρχος είχε προβάλει ενστάσεις για το πώς θα αναπληρωθεί αυτό το κονδύλι, όπως επίσης και αν ισχύει ακόμα η πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Χατζησαββίδη, που ως δημοτικός σύμβουλος τότε άλλης παράταξης πρόετασσε τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ και ΣΜΑ στους πρόποδες των Τουρκοβουνίων.
  • Γιατί, αντί να υπολογίζει πόσο στοιχίζει στην υγεία όλων, εργαζομένων, αθλητών και περιοίκων, η διατήρηση του ανθυγιεινού περιβάλλοντος, βάζει πάνω από την υγεία το κόστος του ανθυγιεινού επιδόματος;
  • Τίνος απόφαση είναι το κόψιμο του ανθυγιεινού, όταν οι λόγοι που το επέβαλαν παραμένουν;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Διαβάστε ακόμα:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας για την αξιολόγηση των σχολικών καθαριστριών

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ