Η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας για τα μέτρα προστασίας της υγείας και τη στήριξη των εργαζομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού της Νέας Ιωνίας και στήριξης των εργαζομένων

Μετά την επιστολή που απευθύναμε στη δήμαρχο, κα Θωμαΐδου, με την οποία προτείναμε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία της υγείας και στήριξης των εργαζομένων του δήμου και του συνόλου των κατοίκων, για την αποφυγή των συνεπειών και της εξάπλωσης του κορονοϊού, την Τρίτη 24 Μαρτίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα ο Δήμος και εάν οι προτάσεις μας έχουν ληφθεί υπόψη, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Η δήμαρχος μάς απάντησε ότι παίρνει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις μας και τις μελετά, λέγοντας ότι σκέφτεται πολλές από τις προτάσεις που τις κατατίθενται, αλλά και δικές της να τις φέρει σε δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει είτε κλειστά είτε δια περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψη.

Είναι προφανές ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να συνεχιστούν, εφαρμόζοντας βέβαια τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Ειδικά σ’ αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που διαπιστώνονται σοβαρές ανεπάρκειες στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και στους ΟΤΑ με πρωτεύοντα προβλήματα την τεράστια έλλειψη προσωπικού και μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Η διαπίστωση που κάναμε είναι ότι η δημοτική αρχή:

  • δεν κινείται στην κατεύθυνση της υλοποίησης σημαντικών προτάσεων από αυτές που καταθέσαμε, που χρήζουν άμεσης εφαρμογής και αφορούν στην υγεία των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και στην ανακούφιση αρκετών ευαίσθητων κοινωνικά και οικονομικά συμπολιτών μας, σε ό,τι αφορά σε δημοτικά τέλη, τροφεία, ρυθμίσεις χρεών κ.ά., σύμφωνα με τις προτάσεις της ανακοίνωσής μας.
  • ούτε επίσης κινείται στην κατεύθυνση διεκδίκησης επιτακτικών αναγκών, για τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό, τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Αγ. Όλγας, των ΤΟΜΥ, του κέντρου υγείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως και για σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσουμε πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει ή και σε άλλες σχετικές που υπάρχουν.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες της Νέας Ιωνίας,

Επειδή κανείς δεν μπορεί να αφήνει κάτι για μετά όταν η ανάγκη είναι ΤΩΡΑ…

Επειδή ΤΩΡΑ πρέπει να μπει φρένο στην προσπάθεια κυβέρνησης, ΜΜΕ, αστικών κομμάτων να κρύψουν τη γύμνια του δημοσίου συστήματος Υγείας και τις ελλείψεις σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς… 

Επειδή ΤΩΡΑ πρέπει να δυναμώσει παντού η φωνή που λέει ότι η ΥΓΕΙΑ δεν πρέπει να πουλιέται και ν’ αγοράζεται…

Επειδή, αν τώρα επικρατήσει η λογική «ας μπουν σε καραντίνα οι διεκδικήσεις και μετά την πανδημία βλέπουμε…», αύριο θα είναι πολύ αργά…

Επειδή τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα…

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ!

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού, καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς του δήμου μας να αγωνιστούν, εντείνοντας τις διεκδικήσεις τους.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Ν. ΙΩΝΙΑ, 26/3/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ