Η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας για τις εξελίξεις στην προσχολική αγωγή στον Δήμο Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να, ποιοι υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική σε βάρος των παιδιών και των γονιών τους στην Προσχολική Αγωγή

Τη λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» επιβεβαιώνει με την πρακτική της η Δημοτική Αρχή της κας Θωμαϊδου.

Μετά από ένα χρόνο πλήρους απραξίας για την ανεύρεση ή ακόμη και τη δημιουργία σχολικών αιθουσών, που θα ανακούφιζαν και θα εκτόνωναν κάπως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά στη στέγαση των νηπίων, η Δημοτική Αρχή, νομίζοντας ότι μπορεί να ξεγελά τους γονείς, έφερε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/7/2020 εισήγηση στη λογική «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Και τι έκανε αφού δεν ασχολήθηκε καν για να βρει αίθουσες όλο το χρόνο;

Αφού ανακάτεψε τις υπάρχουσες αίθουσες «ως να ανακάτευε τράπουλα», επέλεξε, αντί να μετακινούνται με πούλμαν τα νήπια των 2ου-13ου  και 14ου Νηπιαγωγείων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Αλσούπολης, να μετακινούνται τα νήπια του 7ου Νηπιαγωγείου από τον Περισσό στο παραπάνω Δημοτικό!!!

Και ενώ η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε και με οξεία μάλιστα κριτική από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η κα Δήμαρχος επανήλθε μια βδομάδα μετά, φέρνοντας «νέα πρόταση» στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/7/2020 καταθέτοντας το περσινό “προσωρινό” σχέδιο, σύμφωνα  με το οποίο προβλέπεται το παράρτημα μεν του 7ου Νηπιαγωγείου να παραμείνει στον 7ο Παιδικό Σταθμό, του δε 9ου Νηπιαγωγείου στον 2ο Παιδικό σταθμό.

Και ω του θαύματος! Χωρίς να φαίνεται ότιέχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση ανάμεσα στις παρατάξεις και τη Δημοτική Αρχή (προβληματίζει βέβαια τι εχέγγυα είχε η κα Θωμαϊδου ότι θα υπερψηφιστεί το περσινό προσωρινό και καταδικασμένο σχέδιο και το επανέφερε), οι δημοτικές παρατάξεις Μανούρη-Γκότση-Κουκουλάρη (γνωστές για τη στήριξη που παρέχουν στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, και στην κα Θωμαϊδου), υπερψήφισαν την παραπάνω πρόταση, κόντρα στον αγώνα των γονιών για ασφαλή φοίτηση των νηπίων και σχολεία που να καλύπτουν τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Αποθρασυμένη από τη στήριξη που της παρέχουν σε σταθερή βάση οι άλλες παρατάξεις η δημοτική αρχή θυμήθηκε (!!!) να εισηγηθεί στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/7/2020, με καθυστέρηση ενός χρόνου, την ψήφιση «συγκρότησης επιτροπής καταλληλότητας για την ανεύρεση ακινήτων που θα στεγάσουν το 9ο και το 7ο Νηπιαγωγείο»! Το θράσος δεν έχει όρια!!!

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να μπουν εμπόδιο στη συνεχιζόμενη κοροϊδία και να διεκδικήσουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, κτιριακές εγκαταστάσεις, για να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους όρους, για όλα τα παιδιά αυτών των ηλικιών. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων από τον Σεπτέμβρη.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Κ. Κατιμερτζόγλου Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Νέα Ιωνία, 19/7/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ