Η παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της με απολογισμό του έργου της

Το βράδυ του Σαββάτου (8/2), στην «Πολυγωνική» αίθουσα μουσικών εξετάσεων του 7ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», της δημάρχου κ. Θωμαΐδου, παρουσία πλήθους ιερέων, πολιτικών, πολιτευτών, εκπροσώπων συλλόγων της πόλης, μελών και φίλων της παράταξης.

Η κ. Στογιάννη
Παράλληλα, η συγκεκριμένη βραδιά ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Κώστα Τσοπανάκη ως μια εκδήλωση τιμής, και όπως είπε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, ηθοποιός κ. Μαρία Στογιάννη: «τον άνθρωπο που προσωποποιεί την ιστορία της Νέας Ιωνίας». Επίσης, σύμφωνα πάλι με την κ. Στογιάννη: «Φιλοδοξία της εκδήλωσης είναι να σας προσφέρει μια βραδιά που θα αναδείξει τη δυναμική του πολιτισμού στον τόπο μας και όχι μόνο, εδώ στην Καλογρέζα, μία από τις ιστορικότερες συνοικίες της πόλης μας, για την οποία ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος έγραψε ένα μνημειώδες ποίημα, με αφορμή το μπλόκο και τη θυσία νέων παλικαριών.».

Η κ. Θωμαΐδου
Ακολούθως, η Μεικτή Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν., υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Κατσαρή, παρουσίασε ελληνικά τραγούδια, και αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία κατά κύριο λόγο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των πρώτων 100 ημερών της θητείας της ως Δημάρχου και στους κύριους άξονες της πολιτικής της, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Ολοκληρώνουμε τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Δημαρχείου της πόλης μας, παρόλο που δεχόμαστε πολιτικάντικες επικρίσεις, προφανώς διότι όλος αυτός ο οργασμός των έργων φαίνεται ότι κάποιους τους ενοχλεί, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής μας αποτελεί παρακαταθήκη για τον τόπο μας, για την πόλη μας. Ας είναι, όμως, οι δημότες στο τέλος εκείνοι είναι που αποφασίζουν, εκείνοι θα μας κρίνουν.».

Ευλογία πίτας
Κατόπιν, ο Πρωτοσύγκελος της οικείας Μητρόπολης, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης ευλόγησε την πίτα, έκοψε το πρώτο κομμάτι της και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Κοπή πίτας
Ακολούθως, έκοψαν κομμάτια πίτας και εξέφρασαν τις ευχές τους: η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κουλούρης, όλοι μαζί οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη προοπτικής», η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. κ. Ελένη Γρίβα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ελένη Αλατσίδου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωάννης Ιωάννου, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για θέματα εποπτείας και συντονισμού συγκεκριμένων δράσεων στον Τομέα Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Μαίρη Ιγγλέση, ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η πολιτευτής στην Περιφέρεια Αττικής κ. Βαρβάρα (Βάνα) Παπαδοπούλου, ο Ελεγκτής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Ιωάννης Κατσαγκόλης και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Για τον Κώστα Τσοπανάκη
Κατόπιν, η κ. Στογιάννη ανέγνωσε ένα ιστορικό του βίου του Κώστα Τσοπανάκη και αμέσως μετά η κ. Θωμαΐδου επέδωσε μία τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του αείμνηστου Ιωνιώτη, Σοφία.

Μουσικό πρόγραμμα
Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here