Η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» έκοψε τη Βασιλειόπιτά της για τη νέα χρονιά

Η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» έκοψε τη Βασιλειόπιτά της σε μια όμορφη εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (19/1), στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «Αστέρας».

Καλωσόρισμα
Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου κ. Μαρία Τελλίδου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή γιορτή της Βασιλειόπιτάς μας και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλά, με υγεία, ειρήνη και ευτυχία. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε αυτόν τον καιρό όλοι μας. Ειδικά την ειρήνη και την ηρεμία.».

Χορωδία-Απολογισμός
Αμέσως μετά η Πολυφωνική Μεικτή Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν., με μαέστρο την κ. Μαρία Κάτσαρη, ερμήνευσε εορταστικά και παραδοσιακά τραγούδια και στη συνέχεια η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας, κ. Κούλα Μπρόλιου, παρουσίασε έναν απολογισμό των δράσεων του συλλόγου κατά το 2019 και, επίσης, αναφέρθηκε στην απώλεια του Κώστα Τσομπανάκη.

Βράβευση
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η βράβευση τεσσάρων νέων (Άγγελος Σαββόπουλος, Αλέξανδρος Κιρμιλικόγλου, Αναστάσιος Βογιατζόγλου και Ιωάννα Βελέντζα), παιδιών  μελών του συλλόγου, οι οποίοι πέτυχαν την είσοδό τους σε Ανώτατες Σχολές.

Η  κ. Πρώιου
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο οποίος παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό και αναφέρθηκε και ο ίδιος στη ζωή και στις δραστηριότητές της Ιωνιώτισσας, με καταγωγή από τις Ράχες Ικαρίας, 108χρονη υφάντρια κ. Ιωάννα Δημητριάδου-Πρώιου, η οποία τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα, την οποία επέδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ.

Ευλογία πίτας
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τη Βασιλειόπιτα, έκοψε το πρώτο κομμάτι για τον Χριστό και το δεύτερο για την κ. Δημητριάδου-Πρωίου, και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Συγχαρητήρια κ. Μπρόλιου για την πρωτοβουλία να τιμήσετε την κ. Πρωίου, συγχαρητήρια για όλα όσα κάνει ο Σύλλογος Καππαδοκών. Είμαστε κοντά σας. Καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλους σας, γεμάτα από υγεία και δημιουργία. Χρόνια πολλά.».

Κοπή πίτας
Στη συνέχεια, έκοψαν κομμάτια Βασιλειόπιτας και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά κατά σειρά: η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας» κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ.Γιάννης Τριανταφυλλίδης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη κ. Βαρβάρα (Βάνα) Παπαδοπούλου, η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Βάσω Παπαδοπούλου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρασιωτών Μοσχάτου κ. Παναγιώτης Καρφόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Μαυρόλοφου Αλμυρού Βόλου κ. Αθανάσιος Παπανικολάου.

Παρουσίες
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μαζί με το κομμάτι Βασιλειόπιτας οι παρευρισκόμενοι έπαιρναν και ένα μικρό σημείωμα με τέσσερις σημαντικές συμβουλές για μακροζωία, γραμμένες από την κ. Ιωάννα Δημητριάδου-Πρωίου, και ακόμη να σημειώσουμε πως μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ.κ. Γιάννης Κοντίτσης και Τάκης Κωστιδάκης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος Βελλιανίτης.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ