Καλό ταξίδι Νίκο

Ο Νίκος Μπράτιμος δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε χτυπημένος από την επάρατο νόσο, μετά από πολύμηνο αγώνα ζωής. Με τον Νίκο γνωριζόμασταν χρόνια από την εποχή που ήταν Αντιδήμαρχος επί Χαραλάμπους. Στέλεχος του τότε ΠΑΣΟΚ, με δημοκρατικές ευαισθησίες, ο Νίκος έδινε πάντα το παρόν με τον δικό του αυθεντικό τρόπο. Ήταν ένας άνθρωπος που ξεχώριζε για τον ευθύ χαρακτήρα του, αθυρόστομος κάποιες φορές και εκρηκτικός στις συγκρούσεις του.

Ο Νίκος είχε ένα σοβαρό προτέρημα, να είναι ειλικρινής και να ζητάει συγνώμη στα λάθη του. Είχε ένα όραμα να υπηρετήσει τη Νέα Ιωνία και να την δει να προοδεύει. Ο Νίκος είχε πολλούς φίλους γιατί μιλούσε με τον κόσμο, στη Ν. Ιωνία είχε τη δουλειά του, εδώ έτρωγε με τις παρέες του, εδώ τάχωνε στο δημοτικό συμβούλιο. Άνθρωπος κοινωνικός και συναισθηματικός, ιδιαίτερα εργατικός βίωνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μικρομεσαίος επαγγελματίας. Πολλές οι στενοχώριες, οικονομική κρίση, μια διάρρηξη στο μαγαζί του, προβλήματα υγείας δικών του προσώπων, ο χαμός του αδελφού του.

Με τον Νίκο είχαμε μια καλή και ειλικρινής σχέση κι όταν ένα κρίσιμο επαγγελματικό μας θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο σηκώθηκε και είπε “αυτοί οι άνθρωποι είναι φίλοι μου και έχουν δίκιο”. Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Νίκος. Ήξερες ότι με τον Νίκο έπρεπε να είσαι σταράτος και να μην μασάς τα λόγια σου. Συζητούσαμε στο τηλέφωνο, στο μαγαζί του. Απογοητευμένος από τα δημοτικά μας πράγματα θέλησε να φτιάξει τη δική του παράταξη. Το προσπάθησε και η εφημερίδα μας παρουσίασε την προσπάθειά του. Καλεσμένος το 2018 χαιρέτησε στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FORUM της Ν. Ιωνίας που είχαμε διοργανώσει, καθώς και σε εκδόσεις μας.

Ο Νίκος έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 67 ετών και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και δύο αγόρια που όλοι οικογενειακά εργάζονται στην βιοτεχνία γυναικείων ενδυμάτων και στο κατάστημα που λειτουργούν στο κέντρο της Ν. Ιωνίας.

Λίγα λόγια για τον Νίκο…

Ο Νίκος Μπράτιμος γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία το 1953 από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Ψαρρού και είχε δύο παιδιά, τον Κώστα και τον Γιάννη. Τελείωσε το 1971 το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και το 1972 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά το 1978 στον Σύλλογο Κλωστοϋφαντουργών Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, διετέλεσε από το 1998 μέλος των Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2002 με τον Γιάννη Χαραλάμπους. Το 2003 τοποθετήθηκε πρόεδρος του δημοτικού σταδίου, το 2004 έγινε Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πρασίνου, το 2005-6 ήταν Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Μηχανολογικού, το 2007-8 ήταν πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού και το 2009-10 Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος (της Αντιπολίτευσης) το 2010 με τον Γιάννη Χαραλάμπους, ανεξαρτητοποιείται στη συνέχεια μετά την παραίτηση του Γ. Χαραλάμπους και παραιτείται με τη σειρά του το 2011 από δημ. σύμβουλος και το 2014 προσχωρεί στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» του δημάρχου κ. Γκότση όπου επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος για να αποχωρήσει αργότερα και να δημιουργήσει τη δική του παράταξη τη «Νέα Ιωνία – Νέα Άποψη, Ιωνία η πόλη μας». Το 2018 αποφασίζει να συνεργαστεί με τον Νίκο Κουκουλάρη και δημιουργούν την δημοτική παράταξη «Νέα Ιωνία-Νέα Άποψη,21ος Αιώνας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Κουκουλάρη, όπου εκλέχτηκε πάλι δημ. σύμβουλος υπηρετώντας τη Νέα Ιωνία μέχρι τον θάνατό του.

Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει η π. δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Αμανατίδου.

*η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 14/11 στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης στις 11.00.Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας(9 άτομα στο εκκλησάκι και οι υπόλοιποι στον εξωτερικό χώρο).

Βασίλης Μαγκαναδέλλης
Εκδότης ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ