Καταγγελία του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για τη λειτουργία των σχολείων στη Νέα Ιωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765        
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 158

Ν. Ιωνία 3/12/2020

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να μη λάβουν ουσιαστικά μέτρα ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία οδήγησε εδώ και αρκετές μέρες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτό το διάστημα που λόγω πανδημίας τα σχολεία είναι σε αναστολή λειτουργίας και δε γίνονται δια ζώσης μαθήματα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν τους μαθητές τους με εξ αποστάσεως τηλε – εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου τους και να είναι αναγκασμένοι να εργάζονται μέσα στα κρύα κτήρια ( π.χ 7ο Δημοτικό σχολείο ).

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι αδικαιολόγητη και επικίνδυνη. Κοντεύουν Χριστούγεννα και η συντήρηση των καυστήρων προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Όσα για τα κλιματιστικά, στα οποία αναφέρεται η αρμόδια αντιδήμαρχος, ότι μπορεί να θερμάνουν κάποιες αίθουσες των σχολικών κτηρίων, επισημαίνουμε ότι δεν διαθέτουν κλιματιστικά όλα τα σχολεία και όσα διαθέτουν είναι γιατί οι γονείς έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη.

Ούτε δικαιολογείται οποιαδήποτε ολιγωρία για την αποκομιδή σπασμένων κλαδιών από προαύλια που εκκρεμεί από την ημέρα του ανεμοστρόβιλου ή η επισκευή κτισμάτων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα (π.χ 6ο Δημοτικό σχολείο).

Απαιτούμε η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας να προχωρήσει άμεσα σε επισκευές και συντηρήσεις που έχουν ανάγκη τα σχολεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here