Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημ. Σχολείου

Νέα Ιωνία 4/2/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου καταγγέλλουμε τον Δήμο Νέας Ιωνίας, που εδώ και 3 ολόκληρους μήνες έχει αφήσει το σχολείο μας, καθώς και άλλα σχολεία της περιοχής μας, χωρίς πρωινή καθαριότητα.

Στις τουαλέτες του σχολείου μας, από το δεύτερο-τρίτο διάλειμμα και μετά, παρατηρούνται ακαθαρσίες και απορρίμματα παντού, στο πάτωμα, στους τοίχους με έντονη μυρωδιά. Τα παιδιά μας προσπαθούν να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα, καθώς όπως λένε «μυρίζει άσχημα και είναι βρώμικα».

Ο Σύλλογός μας από αρχές Νοέμβρη, όταν έληξε η σύμβαση της πρωινής καθαρίστριας, απέστειλε γραπτή ειδοποίηση στον Δήμο, τόσο προς την Δήμαρχο κυρία Θωμαΐδου όσο και προς την   Αντιδήμαρχο Παιδείας κυρία Αλατσίδου, οι οποίες αδιαφόρησαν πλήρως. Στη συνάντηση που έγινε κατόπιν δικής μας πίεσης και ενώ η Δήμαρχος δεν εμφανίστηκε, η κυρία Αλατσίδου μας απάντησε  ότι «δεν ήξερε την κατάσταση», ισχυρισμός ο οποίος δύσκολα ευσταθεί καθότι είναι εκλεγμένη στην Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας και έχει διατελέσει σε συλλόγους γονέων πάνω από 6 έτη. Επίσης, μας είπε ότι «δεν γίνεται τίποτα» και ότι «τα παιδιά μας χρειάζονται κάποια εκπαίδευση στο πώς να κάνουν την ανάγκη τους»

Αντί η Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να πιέσουν με τη σειρά τους το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια, να καλέσουν τους γονείς σε διαμαρτυρία προς τους άνωθεν, για την απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης καθαριότητας στο σχολείο μας, δεν έχουν καν την ευθιξία να απαντήσουν στα έγγραφά μας ή έστω να περάσουν από το σχολείο για να δουν τι συμβαίνει.

ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ!

            Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Παρασκευή 31-1-20 αποφασίσαμε:

  • Αποστολή Εξώδικης Όχλησης προς οποιοδήποτε Αρμόδιο, σε Δήμο και Περιφέρεια.
  • Κινητοποίηση και διαμαρτυρία στο Δημαρχείο το επόμενο διάστημα με όλους τους γονείς του σχολείου μας (θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την διαμαρτυρία).
  • Συντονισμός με άλλα σχολεία, με τα Δ.Σ. των συλλόγων, για τα δύο παραπάνω, καθώς και με την Ένωση Γονέων.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here