Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» για ελλείψεις προσωπικού – Κλειστά τα χειρουργεία – Έκτακτο δημ. συμβούλιο (photos-videos)

Δεκάδες εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείο τους και της 5μελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ και πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (22/1) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του νοσοκομείου, διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις ιατρών και μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών λειτουργίας του νοσοκομείου και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων τους, τονίζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και σε εργαζόμενους με «μπλοκ παροχής υπηρεσιών».

Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δημοτικοί σύμβουλοι κ.λ.π.), εκπρόσωποι διαφόρων τοπικών φορέων/σωματείων, αλλά και δημοτών από τη Νέα Ιωνία και τους όμορους Δήμους, που εξυπηρετούνται από το «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο.

Μάλιστα, στον χώρο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων απεύθυναν αγωνιστικούς χαιρετισμούς: ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» του Δήμου Αθηναίων κ. Νάσος Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νέας Ιωνίας και περιχώρων κ. Νίκος Αθανασίου κ.ά., και ακόμη τη συμπαράσταση της εφημερίδας μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr εξέφρασε ο εκδότης της κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης.

Δηλώσεις δημοτικών συμβούλων Ν. Ιωνίας στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Ο κ. Λαζαρίδης
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Γιάννης Λαζαρίδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η σημερινή συγκέντρωση έχει να κάνει με τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον χώρο του νοσοκομείου, που έχουν να κάνουν με την αποχώρηση γιατρών στο Αναισθησιολογικό, στο Ακτινολογικό και στο Ουρολογικό. Εκεί είναι το κύριο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν όλα τα χειρουργικά τραπέζια εκτός από δύο. Και έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία. Έχουν ακυρωθεί πάνω από 40 τακτικά χειρουργεία αυτή την εβδομάδα. Το Σωματείο των Εργαζομένων αποφάσισε να κάνει αυτές τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα. Και αναδεικνύοντάς το πιστεύω να δοθεί μία λύση, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα στο νοσοκομείο. Εμείς θα είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε αυτόν τον αγώνα. Ζητάμε άμεση πρόσληψη γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού, καθώς υπάρχει πρόβλημα και με τους τραυματιοφορείς.»

Ο κ. Κανλής
Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Χρήστος Κανλής, μας δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Κατ’ αρχήν, είναι απαράδεκτο να έχουμε πλέον μια κυβέρνηση εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στους κλάδους Υγείας και ειδικά στο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας. Δηλαδή, να λείπουν θέσεις Αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα την πρώτη εβδομάδα του χρόνου να ακυρώνονται δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία. Και από ό,τι μαθαίνω από τους εργαζόμενους να υπάρχει και ο κίνδυνος να ακυρωθούν πολλά άλλα τις επόμενες εβδομάδες. Και παράλληλα αυτό να συνδυάζεται με προσλήψεις από την κυβέρνηση 1200 μόνιμων ειδικών φρουρών. Δηλαδή, βλέπουμε ουσιαστικά να γίνονται προσλήψεις σε σώματα ασφαλείας και όχι σε τμήματα Υγείας. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο και ότι αλλοιώνεται τελείως η έννοια της ασφάλειας, την οποία την έχουμε μεταφράσει εντελώς διαφορετικά. Ασφάλεια σημαίνει: Δωρεάν δυνατή, ισχυρή Υγεία, δωρεάν δυνατή, ισχυρή Παιδεία. Ζητάμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Και η λύση του προβλήματος δεν είναι να έρθουν μεταφερόμενοι επικουρικοί γιατροί από άλλα γειτονικά νοσοκομεία, αλλά να υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας. Είναι πολύ καθαρό και απλό. Μία επένδυση για το μέλλον της Υγείας. Από την πλευρά μας σαν δημοτική παράταξη θα είμαστε κοντά στους εργαζόμενους και στους πολίτες.».

Ο κ. Κατιμερτζόγλου
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου δήλωσε στην εφημερίδα μας μεταξύ άλλων πως: «Εμείς ήρθαμε εδώ να συμπαρασταθούμε ως «Λαϊκή Συσπείρωση» στην κινητοποίηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της «Αγίας Όλγας», γατί θεωρούμε ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αφορούν όχι μόνον αυτούς, αλλά και γενικά όλον τον λαό της περιοχής, μια και το «Αγία Όλγα» είναι νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες δημότες της περιοχής μας. Θεωρώ ότι όλη η προσπάθεια, που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι μια διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας., που εντάσσεται ουσιαστικά στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων, διότι αυτές οι περικοπές, οι οποίες υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, ουσιαστικά εκεί αποσκοπούν. Να μπούνε κάποιοι ιδιώτες σε κρίσιμους τομείς, που ουσιαστικά είναι κοινωνικοί τομείς και χρειάζεται να είναι δημόσιοι και χρηματοδοτούμενοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιδιώκουν, λοιπόν, να δώσουν έδαφος σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουνε να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της Υγείας το περιθώριο για περισσότερη επιχειρηματική δράση και κέρδος.».

Επίσης, δηλώσεις για το φλέγον θέμα της κινητοποίησης έκαναν στην εφημερίδα μας και οι ακόλουθοι εκπρόσωποι φορέων:

Νίκος Αθανασίου (Πρόεδρος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νέας Ιωνίας και περιχώρων): «Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλον τον λαό. Τα νοσοκομεία να μείνουνε στο δημόσιο ως έχουν. Γιατί γίνεται μία προσπάθεια από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, και από τη σημερινή, τα νοσοκομεία να περάσουν σε ιδιώτες. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι και όλος ο σωστός λαός θα δώσουμε μάχη. Και προετοιμάζουμε τον επόμενο μήνα να κάνουμε μεγάλη κινητοποίηση, που θα καλέσουμε όλους τους φορείς της περιοχής μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλο αυτό που πάει να γίνει.».

Βικέντιος Δελατόλας (μέλος Σωματείου Εργαζομένων του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου): «Η σημερινή διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή τις τεράστιες ελλείψεις που έχουμε στο Νοσοκομείο μας σε νευραλγικές ειδικότητες, όπως είναι οι Αναισθησιολόγοι και οι Ακτινολόγοι. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες κλινικές που υπολειτουργούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το μεγάλο, όμως, πρόβλημα προέκυψε με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και με το πρόβλημα και με το ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προσπάθησε να καλύψει τα κενά, που είχανε δημιουργηθεί, ενώ εμείς σαν σύλλογος είχαμε δει ότι κάποιοι θα συνταξιοδοτηθούν και θα δημιουργηθεί πρόβλημα Να φανταστείτε ότι από τους 14 Αναισθησιολόγους έχουνε μείνει 6, γι’ αυτό γίνονται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία. Με το ζόρι καλύπτονται οι εφημερίες του νοσοκομείου. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται μία σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τους ακτινολόγους. Πέρα από τις επείγουσες ακτινογραφίες, δεν γίνονται οι υπόλοιπες, ούτε οι μαστογραφίες, τα «τρίπλεξ» και οι υπέρηχοι, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο μας να βρίσκεται υπό μερική αναστολή λειτουργίας. Η διαμαρτυρία, λοιπόν, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και τους εργαζόμενους, ούτως ώστε να πάμε μετά και στη Διοίκηση και να δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε προς την κατεύθυνση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους τομείς των Αναισθησιολόγων και των Ακτινολόγων αφενός, και κατά δεύτερον στον τομέα των τραυματιοφορέων, που κι εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο.».

Μιχάλης Γιαννάκος (Πρόεδρος ΠΟΕΔΥΝ): «Αν κρίνουμε από την κατάσταση στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι «φέτος θα είναι η χρονιά των δημόσιων νοσοκομείων», όπως είπε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας. Η κατάσταση για τη Δημόσια Υγεία κάθε χρόνο είναι χειρότερη από τον προηγούμενο χρόνο. Εμείς δεν είμαστε αισιόδοξοι, γιατί σ’ ένα πολύ μεγάλο νοσοκομείο, βασικό για τις εφημερίες της Αττικής, η κατάστασή του δεν είναι καθόλου καλή. Κάθε εβδομάδα αναβάλλονται 40 χειρουργεία επειδή έχουν μειωθεί τα χειρουργικά τραπέζια από 5 σε 2, λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων. Υπάρχουν ασθενείς, που περιμένουν πάρα πολλούς μήνες να χειρουργηθούν, και όταν έρχεται η ώρα τους αναβάλλεται το χειρουργείο. Ειλικρινά, αυτό και στοιχίζει στην υγεία τους, αλλά είναι και απάνθρωπο για τους ίδιους, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για να εξυπηρετηθούν. Βασικές κλινικές, όπως η Ουρολογική, η Ω.Ρ.Λ., υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών. Και η Οφθαλμολογική εδώ και δύο χρόνια δεν εφημερεύει. Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, αφού το 30% είναι ακάλυπτοι σε οργανικές θέσεις. Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, είναι σε έξαρση η γρίπη και οι ιώσεις, και όμως το Σύστημα Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση, καθότι και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και ράντσα πάρα πολλά υπάρχουν στα νοσοκομεία και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας δεν υπάρχουν. Και εδώ έχουμε σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρει λύσει να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Η λύση δεν είναι να τα παραχωρήσουμε στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να βάζουν πιο πολύ στην τσέπη το χέρι οι πολίτες. Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.».

Θεόδωρος Αλονιστιώτης (μέλος 5μελούς ΕΙΝΑΠ και μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου): «Σήμερα κινητοποιούμαστε σαν μια πρώτη κίνηση, γιατί θα υπάρχει και συνέχεια, για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και, ιδιαίτερα, σε ιατρικό προσωπικό, που αφορά τμήματα πολύ σημαντικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως είναι το Αναισθησιολογικό και το Ακτινολογικό. Αυτή τη στιγμή έχουνε μείνει 6 Αναισθησιολόγοι από τους 14 που προβλέπει ο Κανονισμός του νοσοκομείου και 5 Ακτινολόγοι. Μιλάμε για τμήματα, τα οποία ορίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Είναι νοσοκομείο με 7 χειρουργικές κλινικές, οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει δυσκολία στο να πραγματοποιηθούν χειρουργεία και επεμβάσεις. Ήδη αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία, σε ένα νοσοκομείο που το 2018 έγιναν γύρω στις 25000 επεμβάσεις και χειρουργεία, σε ένα νοσοκομείο που το Ακτινολογικό Τμήμα το 2018 έκανε 55.000 ακτινογραφίες. Εμείς, αυτό που ζητάμε με τις κινητοποιήσεις μας είναι άμεσα να προσληφθεί προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δεν δεχόμαστε τα μπαλώματα με τα «μπλοκάκια» και με τους συμβασιούχους. Και θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διότι στο έδαφος της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων σαν ώριμο φρούτο θα έρθουν οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καπηλευτούν τα νοσοκομεία και τους ασθενείς, που θα πληρώνουν πλέον αδρά, όπως κάνουν ήδη, βέβαια, για την υγεία τους. Υπάρχει συνέχεια με κινητοποιήσεις και στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, στις 28 του μήνα.».

Χρήστος Αντωνίου (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου): «Ο Σύλλογος Εργαζομένων, σε συνεργασία με την 5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου μας, προχώρησε σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, ξεκινώντας σήμερα με μια τρίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, να αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων προσωπικού, που υπάρχει στο νοσοκομείο. Όπως σας είπαν και οι άλλοι συνάδελφοι, αυτή τη στιγμή τα χειρουργεία υπολειτουργούν. Και όταν σε ένα νοσοκομείο δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, σημαίνει ότι παύει να λειτουργεί το νοσοκομείο. Εκτός, βέβαια, από τους Αναισθησιολόγους που λείπουν, και οι εναπομείναντες δεν μπορούν να καλύψουν τα τακτικά χειρουργεία. Ήδη, αναβάλλονται 40-50 χειρουργεία κάθε εβδομάδα. Και έπεται συνέχεια, εάν δεν αποφασίσει το υπουργείο να προβεί σε άμεσες προσλήψεις Αναισθησιολόγων. Βέβαια, το πρόβλημα αυτό δεν είναι σημερινό, αλλά προϋπήρχε. Εδώ και περίπου έναν χρόνο ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις προσωπικού, αλλά όλα τα βάζουνε κάτω από το χαλί. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι πέραν από την έλλειψη Αναισθησιολόγων υπάρχει και έλλειψη Ακτινολόγων, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ώστε πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν τα τακτικά ραντεβού σε εξωτερικούς ασθενείς. Πλέον γίνονται μόνον τα επείγοντα. Από την άλλη έχουμε και μία Οφθαλμολογική Κλινική, η οποία εδώ και δύο χρόνια, παρ’ όλες τις προσπάθειες της Διοίκησης, δεν έχει μπει ακόμη σε εφημερία και ο κόσμος ταλαιπωρείται. Το νοσοκομείο μας εξυπηρετεί γύρω στις 800.000 κόσμο. Είναι το μόνο Γενικό Νοσοκομείο στα Βόρεια Προάστια, καθώς και το Ογκολογικό της Κηφισιάς υπολειτουργεί και δεν καλύπτει όλες τις ειδικότητες. Και καλούμαστε εδώ να σηκώσουμε όλο το βάρος πάνω στην εξυπηρέτηση του ασθενή και του πολίτη γενικότερα. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι πέρα από το ιατρικό προσωπικό, πρόβλημα υπάρχει και στο Ουρολογικό Τμήμα. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να αφήσουμε το νοσηλευτικό προσωπικό, όπου ήδη υπάρχει σοβαρό θέμα με τους τραυματιοφορείς.».

Συνάντηση με τον Διοικητή του «Αγία Όλγα» κ. Πρίφτη
Ακολούθησε συνάντηση των εργαζομένων και εκπροσώπων υγειονομικών φορέων παρουσία δημοσιογράφων του τοπικού τύπου με τον Διοικητή του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπο Πρίφτη, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους, εξέφρασαν τις αγωνίες τους και ζήτησαν να πληροφορηθούν τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, ποιες θα είναι οι κινήσεις του νοσοκομείου και της Διοίκησης και τι έχουν να περιμένουν.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Χαράλαμπος Πρίφτης επισήμανε μεταξύ άλλων προς τους συνομιλητές του πως: «Για εμένα η Δημόσια Υγεία δεν γίνεται ούτε με περαστικούς, ούτε με ανθρώπους οι οποίοι θα καλύψουν δυο-τρεις μήνες, έναν χρόνο ή θα μετακινηθούν. Πιστεύω στο μόνιμο προσωπικό γιατί είναι η μοναδική λύση για να λυθούνε προβλήματα στο μέλλον. Η επίσημη θέση αυτής της Διοίκησης είναι μόνιμο προσωπικό.».

Δηλώσεις του κ. Πρίφτη στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Επίσης, ο κ. Πρίφτης, μετά το πέρας της συνάντησής του με τους εκπροσώπους εργαζομένων και υγειονομικών φορέων, η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα μας πως: «Είναι τελεσίδικο πως έρχονται στο Νοσοκομείο μας 4 επικουρικοί Αναισθησιολόγοι και μία Επιμελήτρια Α΄, η οποία έρχεται να μας συνδράμει μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι. Και έχουν ζητηθεί από εμένα (είχαν ζητηθεί και στο παρελθόν, από τον περσινό Απρίλιο και δεν έγινε κάτι) και 4 θέσεις μονίμων Αναισθησιολόγων, που αυτό για εμένα είναι και ένα κίνητρο για να προσελκύσει συναδέλφους. Τα ίδια έχουν γίνει και για τους Ακτινολόγους. Πάντως, σας μιλάω ειλικρινά, ο «εφιάλτης» μου είναι οι Αναισθησιολόγοι, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να γίνονται τα χειρουργεία. Εμείς κυρίως ζητάμε μόνιμες θέσεις, τις οποίες τις πιστεύουμε γιατί είναι αναγκαίο να τους έχουμε. Οι θέσεις των επικουρικών μας λύνουν προβλήματα, αλλά δεν είναι μόνιμες θέσεις. Αυτή είναι η άποψη και της Διοίκησης, αλλά και της κυβέρνησης. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς.», συμπληρώνοντας πως: «Πιστεύω πως από την Παρασκευή και μέχρι το τέλος του μήνα θα πληρωθούν οι θέσεις.».

Επίσης, στο ερώτημά μας ποια είναι η εικόνα που έχει σχηματίσει για το «Κωνσταντοπούλειο», ο κ. Πρίφτης απάντησε πως: «Η εικόνα που έχω είναι καλή. Πρόκειται για έναν χώρο με πληρότητα ειδικοτήτων, που με καλό συντονισμό και προσπάθεια από όλους μας, και αν δεν μπουν τρικλοποδιές από ανθρώπους που έχουν αλλότρια συμφέροντα, τα οποία τυχαίνει και να μην γνωρίζω και δεν μπαίνω και στη διαδικασία να τα μάθω, το νοσοκομείο αυτό έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει το στολίδι της περιοχής και όχι μόνο. Και πιστεύω σ’ αυτό.» και ακόμη συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως: «Έχω ένα προσωπικό όραμα: Να χρησιμοποιήσω κάθε μέσον μου, να χρησιμοποιήσω κάποιον κόσμο (πολιτικό, κοινωνικό, ανθρώπινο, φιλικό αν θέλετε) επ’ ωφελεία του νοσοκομείου. Και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο, το οποίο θα προσφέρει περηφάνια στους τοπικούς παράγοντες και στους απλούς πολίτες. Φρόντισα και συναντήθηκα με τη δωρήτρια, η οποία μας ξεκινάει μια καινούργια δωρεά αναμόρφωσης του Γαστρεντερολογικού, το οποίο αν γίνει όπως είδα τα σχέδια θα είναι καταπληκτικό. Το πότε θα ξεκινήσει θα το ανακοινώσω έγκαιρα.».

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας, για το σοβαρότατο αυτό θέμα, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας και πραγματοποιήθηκε σχετική συζήτηση επί της κατατεθείσας πρότασης της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», με θέμα: «Το Νοσοκομείο της πόλης μας, «Αγία Όλγα», κινδυνεύει.».

Του θέματος εισηγήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλής Γκότσης και στη συνέχεια ο φαρμακοποιός του «Αγία Όλγα» και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Θανάσης Ζαπάντης ενημέρωσε το Σώμα για τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Τοποθετήσεις συμβούλων
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν επί του θέματος κατά σειρά οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Λαζαρίδης («Δημιουργία Αλληλεγγύη») με αναλυτική ενημέρωση, Παναγιώτης Μανούρης (επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Παναγιώτης Τσουκαλάς («Λαϊκή Συσπείρωση»), Αθανάσιος Αποστολόπουλος («Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας), Αγγελική Βάσιλα (επικεφαλής της παράταξης «εκτός σχεδίου»), Χρήστος Κανλής («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), Μιλτιάδης Καναβός («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Φιλίππα Αθυμαρίτου («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), Αριστείδης Χατζησαββίδης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών») και Σπύρος Βανδώρος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), καθώς και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου. Όλοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά υπήρξαν διαφοροποιήσεις ως προς το επείγον της σύγκλισης του δημ. συμβουλίου και τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης(Αποστολόπουλος) και ως προς την «ταξική πολιτική στο χώρο της Υγείας από τις κυβερνήσεις των μνημονίων» (Λαϊκή συσπείρωση και Εκτός σχεδίου).

Ψήφισμα
Ακολούθως, διαμορφώθηκε με λίγες προσθήκες το σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου με βάσει τα αιτήματα των εργαζομένων και μετά από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε εγκρίθηκε ομόφωνα, επί 27 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

*Διαβάστε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων με τα αιτήματά τους

*Διαβάστε στην εφημερίδα μας IONIANET.gr ανακοινώσεις των παρατάξεων

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ