Κώστας Τσαγκαράκης: Συστράτευση για να μην κλείσει η Εθνική τράπεζα Περισσού

Ο συμπολίτης μας Κώστας Τσαγκαράκης , κάτοικος Περισσού, μέλος αρκετών τοπικών Συλλόγων και πρώην Διευθυντής καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας απευθύνει προσκλητήριο αντίδρασης στο κλείσιμο της Εθνικής τράπεζας Περισσού.

ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

   Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε και «διέταξε» το κλείσιμο του Καταστήματός της στην περιοχή του Περισσού. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

   Ο Περισσός είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου, με περισσότερους από 30.000 κατοίκους, κυρίως προσφυγικής καταγωγής. Οι συνοικίες του Περισσού: Σαφράμπολη, Ελευθερούπολη, Ινέπολη, Νεάπολη, Λαμπρινή, Ριζούπολη, Πευκάκια εξυπηρετούνται από το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ΠΕΡΙΣΣΟΥ. Ο Περισσός διαθέτει μία καλή αγορά εμπορικών καταστημάτων και φυσικά πολλαπλάσια νοικοκυριά.

   Ο Δήμος Ν. Ιωνίας, μόλις το πληροφορήθηκε, σύσσωμος αντέδρασε. Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι θα συζητηθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7.12.2020.    

   Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι διάφοροι φορείς, ερμηνεύοντας και εκπροσωπώντας τα χιλιάδες μέλη τους, έχουν έλθει σε μία επί πλέον απόγνωση. Οι κάτοικοι, όσοι το έχουν πληροφορηθεί, δεν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

    Δεν μας έφταναν τα περιοριστικά μέτρα, με τα οποία προσπαθούμε να συμβιώσουμε, δεν μας έφταναν τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, δεν μας έφταναν τα προβλήματα του κλεισίματος όλων των καταστημάτων (και φυσικά του δράματος όλων των οικογενειών), δεν μας έφταναν τα δυσβάστακτα χρέη, που έχουν συσσωρευτεί και μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να εξοφληθούν, τώρα έχουμε και μία εντελώς περίεργη και αντικοινωνική και αντιεπαγγελματική απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το κατάστημα Περισσού. Όλοι οι πελάτες του καταστήματος, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, θα δουν την είσοδο της τράπεζας κλειστή και θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Κέντρο της Ν. Ιωνίας, στη Λεωφ. Ηρακλείου 243, για να κάνουν τις συναλλαγές τους.

   Εν μέσω πανδημίας, εν μέσω εορτών ο Περισσός θα «λάβει, λιγάκι πρόωρα το μπουναμά του».

   Καταφεύγουμε στην κοινή γνώμη και θέλουμε τη συμπαράσταση όλων, ακόμη και εκτός Ν. Ιωνίας, ακόμη και εκτός Αττικής. Οι εκπρόσωποί μας, οι Βουλευτές, τα Υπουργεία, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (της Περιφέρειας και των Δήμων), να πάρουν θέση. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

   Έχουμε γνωρίσει την Εθνική Τράπεζα, στη μακραίωνη πορεία της, ως αρωγό του Κράτους, ως συμπαραστάτη του βιοτέχνη, του γεωργού, του επαγγελματία, του καταθέτη. Ενέπνεε την απόλυτη εμπιστοσύνη, παρά τα προβλήματα, από τις χρονοβόρες συναλλαγές και διαδικασίες. Ήταν η πρώτη Τράπεζα με το διεθνές κύρος. Ο Όμιλος των εταιριών της Εθνικής Τράπεζας κατείχε την πρώτη θέση στην αγορά και στην καρδιά μας. Οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας διακρίνονταν για τις γνώσεις τους και το ενδιαφέρον τους προς την Τράπεζα και τους πελάτες.

 Τώρα η Εθνική Τράπεζα μας δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Η Εθνική Τράπεζα, προ αρκετών χρόνων, έχει πάψει να είναι «ΕΘΝΙΚΗ». Βλέπουμε ενέργειες της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες έχουν ως κριτήριο μόνο το επιχειρηματικό κέρδος.

       Εμείς εδώ στον Περισσό και στη Ν. Ιωνία, οι απόγονοι των ξεριζωμένων από τη Μικρασία δεν θέλουμε και δεν αντέχουμε  άλλον ένα ξεριζωμό.

Για την επικοινωνία:

Κώστας Τσαγκαράκης – Κάτοικος Περισσού -Μέλος αρκετών τοπικών Συλλόγων

Πρώην Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας (επί 14 χρόνια)

Τηλ/νο  6944 275365

E-mail: k.tsagkarakis@gmail.com

  

  

  

   

  

   

  

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ