Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες κατασκευής του υπόγειου δημοτικού parking στη Νέα Ιωνία

Το απόγευμα της Πέμπτης (8/8), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Δημοτικού Υπόγειου Κέντρου Στάθμευσης Αυτοκινήτων στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, και αμέσως μετά η εκδήλωση συνεχίστηκε στον παρακείμενο χώρο με την τέλεση Αγιασμού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, και ακολούθως τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του υπό ανέγερση οικοδομήματος.


Ο κ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Τη σχετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο, προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ευχαριστούμε πολύ που μας κάνατε την τιμή να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του Δήμου στη σημερινή εκδήλωση, που είναι πραγματικά μία ημέρα ορόσημο για την πόλη μας, καθώς πρόκειται να εγκαινιαστεί και επίσημα ένα έργο ζωής, ένα έργο που θα βοηθήσει πάρα πολύ την πόλη μας, όχι μόνο το εμπορικό κέντρο και τον εμπορικό κόσμο κ.τ.λ., αλλά το σύνολο της Νέας Ιωνίας.».


Ο κ. ΓΚΟΤΣΗΣ
Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος είπε μεταξύ άλλων πως: «Πραγματικά σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την πόλη μας. Θα θεμελιώσουμε ένα έργο, η ιστορία του οποίου ξεκινάει από το ’89. Τότε ξεκίνησε η απαλλοτρίωση αυτού του χώρου, ολοκληρώθηκε στις αρχές του ’90, στην πρώτη θητεία του Πέτρου Μπουρδούκου. Στη συνέχεια, σχεδόν όλες οι δημοτικές αρχές είχαν σαν στόχο τους να δημιουργήσουν ένα «πάρκινγκ», το οποίο εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας και θα τονώσει το εμπορικό κέντρο, και επιπλέον στον από πάνω χώρο, ο οποίος είναι έκτασης 5,5 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί μια πλατεία.».

Επίσης, ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης, και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Πραγματικά νιώθουμε υπερήφανοι και νομίζω ότι δικαιώνονται οι προσπάθειες όλων των συναδέλφων και των περασμένων δημοτικών αρχών και δημοτικών συμβουλίων, που φτάσαμε πια να ξεκινήσει αυτό το έργο.».


Η κ. ΔΟΥΡΟΥ
Κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για όλη αυτή τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι πολύ ωραίο να κλείσει η θητεία σου με έργα.», αναφέρθηκε «στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση της χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο» και ολοκλήρωσε ευχόμενη: «Καλή συνέχεια» σε όλες και όλους.


Ο κ. ΓΑΒΡΙΗΛ
Ακολούθως, χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, εκφράζοντας αρχικά «θερμές ευχαριστίες» προς την κ. Δούρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Είστε μια Περιφερειάρχης των έργων και αφήνετε πίσω σας έργα σε όλη την Αττική.», προσθέτοντας πως: «Σας ευχαριστούμε δημόσια για ό,τι κάνατε για την περιοχή μας.», και συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Στον δε κ. Δήμαρχο, στον κ. Ηρακλή Γκότση, θέλω να τον ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου γι’ αυτό το οποίο δημιουργεί για την πόλη μας. Είμαι βέβαιος ότι η κ. Θωμαΐδου θα συνεχίσει και θα εξασφαλίσει την ομαλή ολοκλήρωση του έργου. Αλλά θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο κ. Γκότσης αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, όχι μόνο με το έργο αυτό αλλά και με τόσα άλλα έργα, τα οποία άφησε στην περιοχή μας. Και τον ευχαριστώ και δημόσια.».


Η κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ
Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε και η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Να σας ευχαριστήσω κι εγώ από τη μεριά μου και κυρίως που δίνετε τη δυνατότητα να κάνω αυτόν τον χαιρετισμό σε ένα τόσο πολύ μεγάλο και σπουδαίο έργο πνοής για την πόλη μας, που θα δώσει πολλές λύσεις για την εμπορική κίνηση, αλλά και για το ιστορικό κομμάτι της πόλης μας. Οφείλω να ευχαριστήσω πραγματικά την κ. Δούρου, γιατί δεν θα ξεχάσω ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε από πολλές δημοτικές αρχές. Θυμάμαι κι εγώ όταν ήμουν αντιδήμαρχος το 2002 ξεκινήσαμε μπας και μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλη αυτή την πορεία του έργου και φτάσαμε μέχρι και σήμερα, φανταστείτε πόσα χρόνια, για να δώσουμε εδώ σήμερα αυτή τη μεγάλη δύναμη, που χρειάζεται η πόλη μας. Κι αυτό χάρη σε σας και στον κ. Δήμαρχο, τον κ. Γκότση, που έφτασε σ’ αυτό το σημείο το έργο και ξεκινάει. Άρα, να ευχηθούμε καλή αρχή, καλή δύναμη και δεσμεύομαι προσωπικά, και σαν νέα δημοτική αρχή και σαν δημοτικό συμβούλιο, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, γιατί πραγματικά πρέπει να δώσουμε το όραμα στην πόλη μας, αυτή την πόλη την ιστορική, που της αξίζει να δούμε περισσότερα πράγματα, περισσότερη ζωή, και να δώσουμε και στη νέα γενιά αυτό που της αξίζει για την πόλη μας.».


ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ
Στη συνέχεια, επίσημοι και λοιποί παρευρισκόμενοι μετέβησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παρακείμενου στο Συνεδριακό Κέντρο Ο.Τ. 150, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός και ακολούθως τοποθετήθηκε ο συμβολικός θεμέλιος λίθος του έργου από τους κ.κ. Γκότση και Δούρου εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ