Ξεκίνησε το 8ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας

Το βράδυ της Τρίτης (18/6), παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε με επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιείται στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου 3×3, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Ελευθερούπολη της Νέας Ιωνίας.

Το φετινό 8ο Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Νέας Ιωνίας και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών (Π.Σ.Θ.Σ.), υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίχτη Γιάννο Μπαλούρδο, ο γιος του οποίου, κ. Αυγέρης Μπαλούρδος, έδωσε την εναρκτήρια παράσταση, με το έργο: «Ο Καραγκιόζης στον Μοριά».


Ο κ. ΚΩΣΤΙΔΑΚΗΣ
Προλογίζοντας την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας, η «ψυχή» του φεστιβάλ, ο κ. Τάκης Κωστιδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εκ μέρους του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας, σας καλωσορίζουμε στο 8ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας. Ένας θεσμός, που είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου και τον άλλο χρόνο και για πολλά χρόνια. Η Πρόθεση του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών είναι αυτή. Γιατί όπως ξέρουμε, και όπως έχω πει και άλλες φορές, οι καραγκιοζοπαίχτες προσφέρονται αφιλοκερδώς. Δεν πληρώνονται, δηλαδή, για την παράσταση που μας παρουσιάζουν και σήμερα και αύριο και τις άλλες μέρες. Από την άλλη μεριά, ο Δήμος Νέας Ιωνίας αναλαμβάνει τα υπόλοιπα έξοδα και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε και αξίζει κι εκεί ένα χειροκρότημα.» και ακόμη διάβασε το βιογραφικό του τιμώμενου προσώπου, Γιάννου Μπαλούρδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, έχουμε τη χαρά να μας παρουσιάσει την πρώτη παράσταση ο γιος του Γιάννου Μπαλούρδου, ο Αυγέρης Μπαλούρδος.».


Ο κ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Θ.Σ., κ. Πάνος Καπετανίδης, επέδωσε στον κ. Αυγέρη Μπαλούρδου μια τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο πατέρα του για τη συνολική προσφορά του στο Θέατρο Σκιών.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Αμέσως μετά ξεκίνησε η παράσταση της βραδιάς, με τον κ. Αυγέρη Μπαλούρδο να παίζει την παράσταση: «Ο Καραγκιόζης στον Μοριά», με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, που έπαιζαν οι μουσικοί, κ.κ. Κλέαρχος Κορκόβελος στο κύμβαλο, Κλεάνθης Γλυνός στην κιθάρα και Νίκος Μήλας στο βιολί.

Επίσης, μετά από το τέλος της παράστασης, την οποία παρακολούθησε μεταξύ άλλων και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, κάθε παιδί έλαβε από ένα όμορφο αναμνηστικό, το οποίο θα προσφέρεται και στις επόμενες παραστάσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ, στον ίδιο χώρο, ώρα 8:30, μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ