ΛΑ. ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 7 Απριλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέξανδρος Ματθαίου, μαζί με συνδικαλιστικό στέλεχος, εργαζόμενη από το ΠΑΜΕ Υγείας, πραγματοποίησαν περιοδεία, στο Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, έπειτα από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν σημαντικά προβλήματα όπως χαλασμένα μηχανήματα, αλλά και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου που αφορά σε αυτές τις δομές, όχι μόνο δεν ενισχύεται αλλά αποτελεί δεξαμενή προσωπικού για τα νοσοκομεία όλης της χώρας, αφήνοντας ακάλυπτη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στις τωρινές συνθήκες και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις, σοβαρό ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν παρέχονται μέτρα ατομικής προστασίας από την πανδημία, στο προσωπικό, όπως κατάλληλες μάσκες και γάντια, ειδικά στους γιατρούς και νοσηλευτές που έρχονται πολύ κοντά με τους ασθενείς.

Συζητήθηκε με τους εργαζόμενους ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες κάθε χρόνο υποβαθμίζουν και υποχρηματοδοτούν τις Δομές Υγείας σπρώχνοντας με αυτόν τον τρόπο στην ιδιωτικοποίηση. Πολιτικές που δεν τις αντιπάλεψαν και δεν τις κατήγγειλαν ούτε οι Δημοτικές Αρχές της Νέας Ιωνίας, πρώην και νυν.

Προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματίες Υγείας, στους επιχειρηματίες Αυτοκινητοδρόμων αλλά και στους Καναλάρχες, την ίδια ώρα που για τα Νοσοκομεία, και τις δομές υγείας που αφορούν τη ζωή του λαού ο κ. Πέτσας απαντά ότι δεν υπάρχουν λεφτόδένδρα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας να μείνει δυνατός, να μη μείνει σιωπηλός και να διεκδικήσει:

  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο να ενισχυθεί η δομή της Νέας Ιωνίας με άμεσες προσλήψεις προσωπικού, αγορά μηχανημάτων και υλικού ώστε να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Ιωνιώτικου λαού.
  • Ενίσχυση και χρηματοδότηση της Νοσοκομειακής περίθαλψης. Άνοιγμα νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Μέτρα ατομικής προστασίας και δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλο το υγειονομικό προσωπικό. Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλο το λαό κατά την πρώτη υποψία κρούσματος.
  • Επίταξη τώρα, άνευ όρων των ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ καθώς και του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται στις ιδιωτικές μονάδες Υγείας.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ