Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Σοβαρά κτηριακά προβλήματα σε σχολεία του Δήμου

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟYΛΙΟ ΤΗΣ 18/11/2019 ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ

Διανύουμε ήδη το δεύτερο 10ημερο του Νοέμβρη και σε πολλά σχολεία του δήμου μας, οι πρώτες βροχές επιβεβαίωσαν τις σοβαρές και εκτεταμένες ελλείψεις που υπάρχουν σε ό, τι αφορά τη συντήρηση τους, καθώς τα νερά της βροχής πλημμύρησαν αίθουσες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

 Έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και  καιρό, δεν έχουν ξεκινήσει καν.

Στο 1ο Δ. Σχ.  Ν. Ιωνίας  η πρώτη νεροποντή έδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο  την αδιαφορία παλιάς και νέας δημοτικής αρχής για επισκευές που έπρεπε να έχουν γίνει και ότι τα ψίχουλα που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκούν ούτε για βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε νερά, τα πλακάκια στο δάπεδο έχουν ανασηκωθεί από την υγρασία, ενώ στους τοίχους και την οροφή η υγρασία έχει αφήσει ολοφάνερα τα σημάδια της.

Στο 6ο  Νηπιαγωγείο, οι νηπιαγωγοί  περιμένουν από τον δήμο ακόμα να φέρει την προκάτ αίθουσα για τη στέγαση των γραφείων του συλλόγου διδασκόντων. Η έλλειψη χώρου έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από τα εκπαιδευτικά υλικά και τα μικροέπιπλα να βρίσκονται έξω από το κτήριο, σκεπασμένα με νάιλον σακούλες με πρωτοβουλία των ίδιων των εκπαιδευτικών εκτεθιμένα στις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Η «νέα» αίθουσα διδασκαλίας, που δημιουργήθηκε στον χώρο που στεγαζόταν το γραφείο των νηπιαγωγών και το Τμήμα Ένταξης, με την προχθεσινή βροχή πλημμύρισε… επειδή δεν έχει επισκευαστεί η μόνωση της ταράτσας. Το πρόβλημα είναι γνωστό και  στην προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί δεν είναι τωρινό. Είναι σωστό να παίρνουν τις σφουγγαρίστρες οι νηπιαγωγοί κάθε φορά που βρέχει; Είναι λύση, όπως προσπαθούν μερικοί, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν αυτή την κατάσταση, να λένε ‘’πάρτε ένα σφουγγαρόπανο’’ αντί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες όπως είναι υποχρεωμένοι και να διεκδικήσουν χρήματα για τη συντήρησή των σχολείων και για την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων;

Στο 11ο και στο 15ο δημοτικά σχολεία, ακόμα και μετά την περσινή επισκευή της οροφής παρατηρούνται νέα φουσκώματα και νέες πτώσεις  σοβάδων σε καινούρια σημεία. Μάλιστα μετά  την απόφαση  της δημοτικής αρχής  να κτίσει μια νέα αίθουσα Νηπιαγωγείου στο υπόστεγο του προαύλιου χώρου των σχολείων, συνεχίζεται η  εκ περιτροπής  ταλαιπωρία των μαθητών του δημοτικού  με την αλλαγή  αίθουσας κάθε βδομάδα, αφού το καινούριο τμήμα του νηπιαγωγείου στεγάζεται προσωρινά  σε μία από τις αίθουσες των δημοτικών και το έργο δεν φαίνεται να τελειώνει πριν τα Χριστούγεννα.

 Στο παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο ΚΕΒΡΕΦΟ Νηπιαγωγός και γονείς αναγκάστηκαν για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών υλικών επειδή δεν υπάρχουν ράφια να αναζητούν από τα SUPER MARKETS χάρτινες ή πλαστικές κατασκευές τοποθέτησης διαφημιστικών προϊόντων (που τα πολυκαταστήματα δεν τις χρειάζονταν πια και τις είχαν αποσύρει) για να τα χρησιμοποιήσουν ως ραφιέρες.

Στο ίδιο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει ξεχωριστή τηλεφωνική και  διαδικτυακή σύνδεση, ενώ ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ο προσωπικός φορητός της νηπιαγωγού και ο εκτυπωτής  δώρο κάποιου γονέα.

Με δεδομένο ότι αυτά τα προβλήματα θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται λόγω της παραπέρα μείωσης των δαπανών κατά 150 εκ. για την παιδεία όπως προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2020, ρωτάμε: Τι μέτρα θα πάρετε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη βροχή, όπως και τι ενέργειες θα κάνετε ώστε να διεκδικήσετε επαρκή χρηματοδότηση για την ουσιαστική λειτουργία και τον επαρκή εξοπλισμό των σχολικών κτηρίων;

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι,
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποζιολή

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ