Μαθητές-τριες 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας: Μας απογοήτευσαν για ακόμη μια φορά…

Απογοητευμένοι δηλώνουν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας για τη βίαιη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας απέναντί τους.

Ανακοίνωση

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές που παρευρέθηκαν περίμεναν κάτι λογικό και αυτονόητο, μια ευκαιρία για διάλογο με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Αντιθέτως η Υπουργός μας απογοήτευσε για ακόμα μια φορά στέλνοντας διμοιρίες ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν με χημικά εφήβους που πάλευαν για ένα καλύτερο σχολείο. Η κίνηση αυτή είναι το λιγότερο καταδικαστέα καθώς είναι απαράδεκτο η Υπουργός Παιδείας να δίνει εντολή στην αστυνομία να καταστείλει την διαδήλωση με βία.

Για αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε την βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας σε ανήλικους μαθητές, την επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες, και τις συλλήψεις στα τυφλά.

Με όλες αυτές τις κινήσεις δείχνουν πόσο μας φοβούνται.

Εκείνη την μέρα τα μάτια των παρευρισκόμενων είδαν ακραία σκηνικά, όπως τους διαδηλωτές να
πηδάνε από την γέφυρα για να αποφύγουν τα χημικά και τις συλλήψεις.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, δύο λέξεις που περιγράφουν τι ζούμε σήμερα.

Το συλλογικό όργανο των μαθητών έχει κάνει πολλές προσπάθειες για διάλογο με την Υπουργό Παιδείας ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Κάποια στιγμή πρέπει να βγουν από το καβούκι που είναι κρυμμένοι, να ανταποκριθούν στα αιτήματα μας και να μας αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

ΑΝ Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

Μαθητές/Μαθήτριες 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here