ΜΑΖΙ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! Να δημιουργήσουμε άμεσα ένα δίκτυο αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία ενάντια στην πανδημία

Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο όπου δοκιμάζεται η ψυχραιμία μας, η ανθρωπιά μας, η παιδεία μας, ο πολιτισμός μας. Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο κρίσιμα ερωτήματα με αναγκαίες πλέον τις απαντήσεις. Είναι ορατό και στους πλέον αδαείς ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει απειλές που έχουν ένα παγκόσμιο χαρακτήρα. Παρόμοιες πανδημίες στο παρελθόν δεν πήραν τέτοια γεωγραφική έκταση ούτε διαδόθηκαν τόσο γρήγορα. Ο ιός αυτός καθαυτός δεν είναι πολύ επικίνδυνος, με πολύ μικρό ποσοστό θνησιμότητας (1,5-2,5%), αλλά με πολύ μεγάλο ποσοστό μεταδοτικότητας με κίνδυνο να καταρρεύσουν τα Συστήματα υγείας όλων των κρατών.

Ο Κορωναϊός μάς δείχνει ότι η Γη μας είναι ένα παγκόσμιο χωριό και τα προβλήματα είναι ενιαία, όπως και οι λύσεις τους. Όπου υπάρχει πόλεμος, πείνα, μεγάλες οικονομικές ανισότητες, καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, περιβαλλοντική καταστροφή, όλα αυτά σαν κύματα καλύπτουν όλο τον πλανήτη μας και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Τα προβλήματα του διπλανού μου είναι και δικά μου προβλήματα. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, των κυρίαρχων πολιτισμικών προτύπων, της τεχνολογίας, της μετάδοσης της πληροφορίας, το να δηλώνει κάποιος αδιάφορος και ασφαλής στη χώρα του πολύ γρήγορα θα διαψεύδεται.

Η πανδημία θα περάσει αφήνοντας πίσω θανάτους, ταλαιπωρία και για τους πολλούς σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως χώρα; Σίγουρα η ενδεδειγμένη λύση είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Τα μέτρα αναγκαία μιας και η χαζομάρα αρκετών που εκτίθενται χωρίς λόγο δεν έχει όρια.

Υπάρχει μήπως και κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς εδώ στη Ν. Ιωνία; Με αίσθημα ευθύνης σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες η εφημερίδα μας η ΙΟΝΙΑΝΕΤ προτείνει μια άμεση πρωτοβουλία του δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, των τοπικών φορέων και συλλόγων, των ενεργών συμπολιτών. Να δράσουμε τώρα! Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης με τίτλο – προτείνουμε – ΜΑΖΙ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! Σ’ αυτή την πόλη που όλο και πιο πολύ περιοριζόμαστε που πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Μιλάω για τους εργαζόμενους που δεν θα τους καταβληθεί ο μισθός, για όσες επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς διέκοψαν ή θα διακόψουν την δραστηριότητά τους, αλλά και για εκείνες που η πτώση της κατανάλωσης τις οδηγεί σε μεγάλη οικονομική αδυναμία, στους συνταξιούχους που θα συνωστίζονται στα ΑΤΜ σε ουρές για την πενιχρή σύνταξη, τους άνεργους που η πιθανότητα εύρεσης εργασίας πάει πολύ μακριά. Θα αναφέρω κυρίως τους ανήμπορους συνανθρώπους μας μεγάλης ηλικίας ή με αναπηρίες που δεν θα μπορούν να σταθούν στις ουρές στα super markets που έχουν ανάγκη φάρμακα ή περίθαλψης που θα αδυνατεί να τους παράσχει το φρακαρισμένο Σύστημα Υγείας. Όλοι αυτοί, όλοι εμείς, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά ζητήματα. Είναι άμεση ανάγκη να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον όπως μπορεί.

Το δίκτυο αλληλεγγύης ΜΑΖΙ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! που προτείνουμε θα συγκεντρώσει δυνατότητες, θα οργανώσει την άμεση επικοινωνία, θα καταγράψει προβλήματα και θα συνδράμει κάθε είδους δημοτική υπηρεσία, ιδιαίτερα την Κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας. Απλά οι προσπάθειες πρέπει να είναι οργανωμένες, με ενιαίο συντονισμό και να συμμετάσχουμε όλοι όσοι μπορούμε. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο με περιορισμό στις μετακινήσεις η ενημέρωση μέσω του διαδικτύου στα σπίτια είναι η καταλληλότερη. Ο ρόλος λοιπόν της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr ως καθημερινή διαδικτυακή εφημερίδα της Ν. Ιωνίας που «μπαίνει» μέσα σε χιλιάδες σπίτια μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ κρίνουμε ότι είναι σημαντικός. Θα συνδράμουμε συνεπώς όπου μας ζητηθεί, θα παραμείνουμε διαδικτυακά ενεργοί με καθημερινή άμεση πληροφόρηση για να είναι ενημερωμένοι οι συμπολίτες μας και για τα ιδιαίτερα ζητήματα της πόλης μας που είναι αδύνατον να καλύψουν τα κεντρικά ΜΜΕ.

Εδώ και τώρα λοιπόν ας δράσουμε, ας πάρει ο δήμος πρωτοβουλία να καλέσει παρατάξεις, φορείς και συλλόγους, ας κινητοποιήσει την Κοινωνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας, ώστε όλοι ΜΑΖΙ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ να τα καταφέρουμε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ