Με αισιοδοξία η κοπή πίτας του τοπικού παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας

Το βράδυ της Παρασκευής (31/1), σε γνωστό μεζεδοπωλείο της περιοχής του Ιλίου, το Ενιαίο Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια όμορφη βραδιά με ζωντανή μουσική, πλούσιο μενού, πολλά δώρα και χορό, καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ευλογία-κοπή πίτας
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον π. Βασίλειο, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαβριήλ, ο οποίος δεν παρέστη λόγω του πένθους για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου, εξέφρασε τις δικές του ευχές και έκοψε το πρώτο κομμάτι, το οποίο αφιέρωσε στον Ιησού Χριστό.

Η κ. Γεωργιάδου
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και έκοψε το δεύτερο κομμάτι, αφιερώνοντάς το στην ευεργέτιδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Μαριάννα Λάτση για τη σημαντική δωρεά της για την κατασκευή του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας στη Θεσσαλονίκη.

Κοπή πίτας
Ακολούθως, έκοψαν κομμάτια πρωτοχρονιάτικης πίτας και ευχήθηκαν για το νέο έτος, η Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Θωμαϊδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος κ. Παναγιώτης Βλασσάς, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Μαριάννα Ζούρου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Μεταμόρφωσης και εκδότης της εφημερίδας «Έκφραση» κ. Βασίλειος Καραβάκος, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων κ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, η Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Ιλίου κ. Αγγέλα Δαμιανάκη, ο εκδότης και διευθυντής της καθημερινής διαδικτυακής εφημερίδας μας IONIANET.gr κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης, εκ μέρους όλων των εθελοντών του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ο μικρότερος εθελοντής Νίκος Σακκούλης, ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του στην κ. Γεωργιάδου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τη θαυμάζει πάρα πολύ σαν άνθρωπο, αλλά και για το σπουδαίο έργο που προσφέρει.», ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ. «Τυφώνα» κ. Γιάννης Οικονομίδης και ο Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Περισσού κ. Δημήτρης Ζαρίφης.

Η κ. Μπέστα
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε η έτερη Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Μοσχούλα Μπέστα, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Συνηθίζεται τέτοιες μέρες εμείς του Δ.Σ. να κάνουμε έναν απολογισμό του έργου μας. Απολογιστικό, όμως, έργο για εμάς είναι η παρουσία σας εδώ, σήμερα, και η στήριξή σας κι από τους τέσσερις δήμους, στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για ν’ ανταλλάξουμε ευχές, να στείλουμε αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας για την υγεία, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: Πολιτεία, Εκκλησία, Δημοτικές Αρχές, γιατί ένα είναι βέβαιο: Η υγεία ενδιαφέρει όλους μας και η πρόληψη είναι ένα από τα βασικότερα μέτρα.».

Συνεχίζοντας, η κ. Μπέστα αναφέρθηκε στη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., καθώς και σε ένα προς ένα τα μέλη του Δ.Σ., όπως και στους παρόντες εθελοντές, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Ευελπιστούμε δε ότι μέσα στο 2020 η βάση των εθελοντών μας, αλλά και των μελών μας θα διευρυνθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο έργο μας. Και, βέβαια, με τη βοήθεια των δήμων. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί, χέρι-χέρι, για να υλοποιήσουμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας.».

Παρουσίες
Η όμορφη αυτή εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν πέραν των προαναφερθέντων, μεταξύ πολλών άλλων: ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Χάρης Λάμπρου, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. κ. Ελένη Γρίβα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Σωτήριος Σκευοφύλακας, Γεώργιος Τσιακαλάκης και Χρήστος Αναμουρλόγλου), η Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κ. Παλλιόγλου,  και πολλοί εθελοντές του Παραρτήματος, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με φαγητό και ποτό, αλλά και πολύ χορό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον συντονισμό της εκδήλωσης διεκπεραίωσε εξαιρετικά η Γ.Γ. κ. Πόπη Μπολώτη, με τη συνδρομή της ειδικής γραμματέως κ. Μαρίας Στασινοπούλου, ενώ στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν σημαντικά οι εθελοντές-τριες του Παραρτήματος.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ