Με Λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ιωνία (Φωτό-videos)

Με δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των «Αγίων Αναργύρων», υπό τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδώνος και Ηρακλείου, με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας, καθώς και με μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε σε τμήμα της Λεωφόρου Ηρακλείου, γιορτάστηκε και στον Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Επίσης, μπροστά από τον χώρο της εξέδρας των επισήμων, που στήθηκε στην Πλατεία Σημηριώτη,  η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου εκφώνησε τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας, στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, το Χορευτικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας παρουσίασε ένα σύντομο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία συμμετείχαν ακόμη τμήματα προσκόπων, αθλητικών σωματείων, καθώς και πολιτιστικών και προσφυγικών συλλόγων.

Τελετάρχης των εορταστικών εκδηλώσεων (τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, η κ. Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Εκπαιδευτικών Αρχών, καθώς και των αθλητικών, πολιτιστικών και μικρασιατικών συλλόγων της πόλης) ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας κ. Ιωάννης Ιωάννου, με συνεργάτες την Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ελένη Χατζή και τον π. πρόεδρο του Α.Γ.Σ. «Ανατολή, κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά επιλήφθηκε της από μικροφώνου παρουσίασης της παρέλασης.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικιδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ