Με μαστογραφίες συνεχίστηκαν οι δράσεις των «ΗΜΕΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 2019» στη Νέα Ιωνία

Οι δράσεις των «Ημερών Υγείας 2019», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με υγειονομικούς φορείς της πόλης, συνεχίστηκαν την Τετάρτη (27/11), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο, όπου περίπου 60 συμπολίτισσές μας έκαναν δωρεάν μαστογραφίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής δράσης, η Τεχνολόγος της Ε.Α.Ε., κ. Βίβιαν Καριώρη, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως: «Σήμερα, έχουμε έρθει στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε όσο περισσότερες μαστογραφίες μπορούμε, στο πλαίσιο των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για την πιθανότητα ύπαρξης καρκίνου του μαστού. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω πως πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη εξέταση, η οποία διαρκεί ελάχιστο χρόνο, περίπου 10 λεπτά, και ακόμη οφείλω να τονίσω πως με τα νέα μηχανήματα μαστογραφιών η δόση ακτινοβολίας είναι πλέον εξαιρετικά χαμηλή.».

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως στη συγκεκριμένη δράση συνέδραμε με χορηγία του το Ενιαίο Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης της Ε.Α.Ε., η Πρόεδρος του οποίου, κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, καθώς και μέλη του βοήθησαν στα διαδικαστικά θέματα της ημέρας και στην ομαλή ροή των μαστογραφιών.

Μάλιστα, οι παρούσες εθελόντριες του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., κ.κ. Μυρσίνη Κουλάκογλου και Δήμητρα Κωστάκη δήλωσαν στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» απόλυτα ευχαριστημένες από τη συμμετοχή των γυναικών της πόλης μας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μαστογραφία, η οποία είναι μία πραγματικά σημαντική μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ