Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 32οι Μαθητικοί Αγώνες Δρόμου Νέας Ιωνίας

Με μεγάλη επιτυχία και κεντρικό σύνθημα: «Σώστε τα δάση μας», ολοκληρώθηκαν οι 32οι Μαθητικοί Αγώνες Δρόμου Νέας Ιωνίας, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (20/10) στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών.

Η σημαντική αυτή αθλητική εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη παρέλαση των συμμετεχόντων παιδιών και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, στη συνέχεια η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου απεύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας μεταξύ άλλων «τη χαρά της για το γεγονός πως πάρα πολλά παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό», και ακολούθως βραβεύτηκαν ως «τιμώμενα πρόσωπα» το Πυροσβεστικό Σώμα και οι Εθελοντές Πυροσβέστες.

Οι αγώνες
Αμέσως μετά, ξεκίνησαν οι αθλητικοί αγώνες δρόμου (τους οποίους περιέγραφαν από μικροφώνου ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» κ. Ευάγγελος Βασιλείου, η Γυμνάστρια του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας κ. Αργυρώ Σοφρωνίου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Τσεκούρας) με τα παιδιά των νηπιακών σταθμών να τρέχουν 70 μ., και συνεχίστηκαν με τα νηπιαγωγεία (100 μ.), τις Α΄ και Β΄ τάξεις Δημοτικού (150 μ.), τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις Δημοτικού (200 μ.), τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού και όλες οι τάξεις του Γυμνασίου (300 μ.). Επίσης, στους αγώνες συμμετείχαν και γονείς παιδιών, τρέχοντας 400 μ. και σκυταλοδρομία 4Χ100, κι ακόμη συμμετείχαν στη διασκεδαστική διελκυστίνδα.

Βραβεύσεις
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με μετάλλια και στεφάνια των τριών πρώτων νικητών και νικητριών κάθε τάξης, ενώ απονεμήθηκαν και κύπελλα στον πρώτο Νηπιακό Σταθμό, στο πρώτο Νηπιαγωγείο, στα τρία πρώτα Δημοτικά και στο πρώτο Γυμνάσιο, βάσει της ειδικής βαθμολογίας των έξι πρώτων αθλητών και αθλητριών κάθε κατηγορίας. Επίσης, βραβεύτηκε το σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών και όπως πάντα απονεμήθηκε -κατόπιν κλήρωσης- ειδικό έπαθλο στον αθλητή που δεν νίκησε, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν και τερμάτισαν δόθηκε «τιμητικό αναμνηστικό δίπλωμα».

Παρουσίες
Τέλος, τους σημαντικούς αυτούς αγώνες, που διοργάνωσε ο Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, τα Νηπιαγωγεία, τα ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο., το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, το Ειδικό Σχολείο και τον Α.Γ.Σ. «Ανατολή», παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελένη Αλατσίδου (Παιδείας και Πολιτισμού), Αγγελική Σακκαλόγλου (Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας) και Ελένη Χατζή (Ψηφιακής Πολιτικής), οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη προοπτικής κ.κ. Ελένη Γρίβα και Ιωάννης Ιωάννου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μιλτιάδης Καναβός, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, ο μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρος Αμανατίδης, καθώς και η «ψυχή» των αγώνων επί τρεις και πλέον δεκαετίες κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ