Με παραδοσιακούς χορούς η πίτα των Ινεπολιτών – Κασταμονιτών

Το απόγευμα του Σαββάτου (11/1), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου Κοινωνικής Πρόνοιας των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους μελών και φίλων του η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιστορικού Ιωνιώτικου συλλόγου.

Χορωδία
Η εορταστική αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου «Εν Οργάνοις», υπό τη διεύθυνση της κ. Αθηνάς Γρατσούνα, να τραγουδάει κάλαντα της Ινέπολης του Πόντου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Ο κ. Ηλιού
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κοινωνικής Πρόνοιας των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» κ. Γιάννης Ηλιού απεύθυνε έναν χαιρετισμό και παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου κατά το έτος 2019 στεκόμενος στην ιστορική διαδρομή του συλλόγου, στις αξίες τις οποίες πρεσβεύει, επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας σήμερα και την επιμονή που πρέπει να έχουμε όλοι ενωμένοι ,στην αντιμετώπισή τους.

Ευλογία πίτας
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος έκοψε το πρώτο της κομμάτι και απεύθυνε τις θερμότερες ευχές τους προς όλες και όλους.

Κοπή πίτας
Στη συνέχεια, κομμάτια πρωτοχρονιάτικης πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν: η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Ηλιού, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου και Άρης Χατζησαββίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του κ.κ. Λάμπρου, Χριστοδούλου, Αναμουρλόγλου, και Σκευοφύλακας, ο δημ. σύμβουλος της παράταξης Νέα Ιωνία-Νέα άποψη,21ος αιώνας, κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr κ.Βασίλης  Μαγκαναδέλλης, η κ. Αθηνά Γρατσούνα, ο πρόεδρος του «Α.Σ. Ανατολή» κ. Ευάγγελος Βασιλείου και εκπρόσωπος του «Ιωνικού Συνδέσμου».

Χοροί
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, που παρουσίασε εξαιρετικά το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ