Με πολλές βραβεύσεις αθλητών η κοπή πίτας της Α.Ε. Ελευθερούπολη

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/1), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α.Ε. «Ελευθερούπολη», παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. του συλλόγου, εκπροσώπων της Ε.Π.Σ.Α., ποδοσφαιριστών όλων των τμημάτων, γονέων αθλητών και φίλων της ομάδας.

Ο κ. Τσιγιάννης
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ16 της Α.Ε. «Ελευθερούπολη», Σπυρίδων Τσιγιάννης, ο οποίος έκανε μία κατατοπιστική αναφορά στην ιστορία του συλλόγου και συμπλήρωσε πως: «Σήμερα υπάρχουν περίπου 90 ενεργά μέλη και πάνω από 240 αθλητές, που στελεχώνουν τα τμήματα της ομάδας. Φέτος, το 2020, συμπληρώνοντας τα 91 χρόνια του συλλόγου μας, ελπίζουμε να μην μείνουμε απλοί κληρονόμοι αυτής της ιστορίας, αλλά με την αγάπη και με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας να συνεχίσουμε δημιουργικά τη λειτουργία του συλλόγου μας για τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με την ιστορία της ομάδας μας.».

Αναφέρθηκε επίσης στα αγωνιστικά και με αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, καθώς και στη Σχολή Τερματοφυλάκων.

Ο κ. Χούσος
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Α.Ε. «Ελευθερούπολη», κ. Γιάννης Χούσος, ο οποίος απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό είπε μεταξύ άλλων πως: «Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα γραφεία μας είναι πάντα ανοιχτά για προτάσεις. Οτιδήποτε σας ενοχλεί, οτιδήποτε θεωρείτε ότι θέλει βελτίωση  είμαστε εδώ να το συζητήσουμε και να το κάνουμε πράξη. Η ομάδα είναι όλων μας. Προσπαθούμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, που είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιές αθλητικό σωματείο, το οποίο να αναδεικνύει ταλέντα και να στελεχώσει κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα από δικά του παιδιά. Ελπίζω ότι σύντομα θα το πετύχουμε. Λίγη υπομονή ακόμα.». 

Ευλογία πίτας
Αμέσως μετά, την πρωτοχρονιάτικη ευλόγησε ο π. Γεώργιος και εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για την ομάδα, τους αθλητές, τα μέλη και τους φιλάθλους της.

Στη μνήμη Θ. Γαρίδα
Ακολούθως, τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Α.Ε. «Ελευθερούπολη», Θανάση Γαρίδα, δόθηκε στην οικογένειά του αναμνηστική πλακέτα, την οποία παρέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και νυν επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλής Γκότσης στον γιο του εκλιπόντος κ. Ζώη Γαρίδα, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο για την τιμή που επιφύλαξε στον πατέρα του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ελπίζω να μας βλέπει από εκεί που είναι και να χαίρεται.».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον π. Γεώργιο να κόβει το πρώτο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αφιερώνοντάς το στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των τριών ομάδων της Νέας Ιωνίας. 

Βραβεύσεις – Κοπή πίτας
Κατόπιν, τιμητική πλακέτα για την προσφορά και τη στήριξή του στον σύλλογο δόθηκε στον επιχειρηματία κ. Κώστα Καλογερόπουλο «ως δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης για τη βοήθειά του», την οποία έδωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, η οποία έκοψε το επόμενο κομμάτι της πίτας και ευχήθηκε στον σύλλογο και στους παριστάμενους.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο κ. Γιώργος Ζησόπουλος, ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης, γιατί «με την εργατικότητα και την υπομονή του πέτυχε τους στόχους του». Μάλιστα, ο κ. Ζησόπουλος, ευχαριστώντας τους υπεύθυνους του συλλόγου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εκτός από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή είμαι και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) και αυτή τη στιγμή θέλω να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο ότι στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα αλλάξουμε το Καταστατικό μας και πλέον οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και τα ερασιτεχνικά σωματεία θα ενταχθούν. Και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να βοηθήσουμε την πηγή του ποδοσφαίρου, που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.». Για την ιστορία, την τιμητική πλακέτα στον κ. Ζησόπουλο επέδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο οποίος έκοψε το επόμενο κομμάτι, ευχόμενος κι αυτός με τη σειρά του για τη νέα χρονιά.

Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση του ποδοσφαιριστή του συλλόγου κ. Βασίλη Μαρτέκα «για την επίτευξη 300 γκολ στα αθηναϊκά γήπεδα», παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σωτήριο Σκευοφύλακα, ο οποίος ευχήθηκε για το νέο έτος και έκοψε ένα κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Κατόπιν, βραβεύτηκαν «για την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές» οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου: Εμμανουήλ Τραϊκόπουλος, λαμβάνοντας το βραβείο του από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Γεώργιο Τσιακαλάκη, ο οποίος έκοψε και ένα κομμάτι από την πίτα, και ο Αλέξανδρος Χούσος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ιωάννη Ιωάννου, ο οποίος στη συνέχεια έκοψε ένα κομμάτι από την πίτα και ευχήθηκε για την καινούργια χρονιά.

Επίσης, «για τη σχολική τους πρόοδο, καθώς και για την αθλητική τους παρουσία και συνέπεια», βραβεύτηκαν και οι νεαροί ποδοσφαιριστές του συλλόγου: Σπυρίδων Τσιγιάννης, Βασίλειος Παπαδημητρίου, Δημήτριος Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Βογιατζής, παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Βασίλειο Χριστοδούλου, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε προς όλες και όλους και έκοψε και ένα κομμάτι από την πίτα.

Ακόμη, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Χάρης Λάμπρου βράβευσε τον ποδοσφαιριστή του συλλόγου Γρηγόρη Μπαζέ «για την κλήση του στη Μεικτή Κ14 της Αθήνας», και στη συνέχεια ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και έκοψε ένα κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας..

Οι διαδικασία των πολλών βραβεύσεων ολοκληρώθηκε με την επίδοση μεταλλίων στους λιλιπούτειους αθλητές του τμήματος Κ6 «για την έναρξη της αθλητικής τους δραστηριότητας και την ενασχόλησή τους για πρώτη φορά με το ποδόσφαιρο και την ομάδα της Α.Ε. «Ελευθερούπολη», παραλαμβάνοντας τα μετάλλιά τους από τον π. Γεώργιο.

Ακολούθως, κομμάτια πρωτοχρονιάτικης πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν για τον καινούργιο χρόνο: ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης (ο οποίος ευχήθηκε στα ποντιακά, προσφέροντας το κομμάτι του στο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κ. Γιάννη Θωμαΐδη, ο οποίος με τη σειρά του απεύθυνε ευχές προς όλους), ο Πρόεδρος του Α.Σ. Νέα Ιωνία κ. Σάββας Χατζηχαραλάμπους (ο οποίος ευχήθηκε την άνοδο της Α.Ε. «Ελευθερούπολη» στην Α΄ Ε.Π.Σ.Α., τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Το εύχομαι και το παρακαλάω»), ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο. Αλσούπολης κ. Σωτήριος Κατσός (ο οποίος πρότεινε να κόψουν συμβολικά όλοι μαζί οι Πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης ένα κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα «δείχνοντας πόσο ενωμένες είναι οι ομάδες της Νέας Ιωνίας), ο Γενικός Αρχηγός του Γ.Σ. «Ίκαρος» κ. Μανώλης Τζατζιμάκης και ο Γενικός Αρχηγός της Α.Ε. «Ελευθερούπολη» κ. Μιχάλης Σπανός.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ