Με πολλές βραβεύσεις κόπηκε η βασιλόπιτα του Γ.Σ. «Ίκαρος»

Σε μία εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (2/2) σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, που δημιουργήθηκε στο θέατρο των 3ου ΓΕ.Λ., 4ου Γυμνασίου και Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας, ο Γ.Σ. «Ίκαρος» έκοψε τη βασιλόπιτά του, πραγματοποίησε μία σειρά βραβεύσεων και, παράλληλα, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Σύλλογο «Ιωνάς», που σκοπό έχει την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και την προετοιμασία των ατόμων αυτών για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις.

Ευλογία πίτας
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη να ευλογεί τη βασιλόπιτα του συλλόγου, να κόβει το πρώτο κομμάτι της και να εκφράζει τις θερμές του ευχές για τη νέα χρονιά.

Χοροί
Αμέσως μετά, μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας «Ο Μάρκος Μπότσαρης» χόρεψαν ηπειρώτικους και μικρασιατικούς χορούς, με χοροδιδάσκαλους τους κ.κ. Νικόλαο Ζέκη και Μαρίνα Τσέκου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ο κ. Σαλμάς
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Γ.Σ. «Ίκαρος» κ. Χάρης Σαλμάς, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σε διάστημα τριών χρόνων, ο σύλλογός μας κατόρθωσε να βρίσκεται σε μια αρκετά υψηλή θέση στον ετήσιο πίνακα αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ, εκπροσωπώντας επάξια τον αγωνιστικό χώρο του στίβου της Νέας Ιωνίας, ανάμεσα σε άλλους συλλόγους με πολυετή παρουσία στον στίβο.».

Επίσης, ο κ. Σαλμάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου κατά το περασμένο έτος, ευχαρίστησε τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση παραχώρησης ωρών άθλησης και χρήσης αποδυτηρίων από τους αθλητές και τις αθλήτριες του Γ.Σ. «Ίκαρος» στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, καθώς και τη δημοτική παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» για τη στήριξή τους στα αιτήματα του συλλόγου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Αναμένουμε από τη Διοίκηση του Ο.Π.Α.Ν. να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ως έχει υποχρέωση να πράξει.» και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά και μεγάλες προσδοκίες για την επίτευξη των στόχων μας, ώστε να προωθήσουμε την ομάδα ψηλά και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα παιδιά μας, αλλά και στον τόπο μας. Η αγάπη που έχουμε για τον κλασικό αθλητισμό είναι αυτό που ωθεί τα βήματά μας, επιδιώκοντας να αναπτυχθεί ο σύλλογος στον αγωνιστικό τομέα, διαθέτοντας ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο φυτώριο από παιδιά, με τις Ακαδημίες, και, συγχρόνως, προετοιμάζοντας τα μεγαλύτερα παιδιά, με τους έμπειρους προπονητές που έχουμε, για τους αγώνες που έρχονται.»,

Τέλος, ο κ. Σαλμάς τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Όλοι μαζί ενωμένοι αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε τις ιδανικές συνθήκες στα παιδιά μας, ώστε να αφιερωθούν σε αυτό που επέλεξαν να κάνουν, αφιερώνοντας τον χρόνο τους σ’ αυτό που αγαπούν.», ευχαρίστησε τους προπονητές του συλλόγου για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη στις οικογένειές σας και ένα καλό αγωνιστικό και δημιουργικό έτος για τον σύλλογό μας.».


Βράβευση κ. Μπακογιάννη
Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση της Ολυμπιονίκη του άλματος εις ύψος και προπονήτριας κ. Νίκης Μπακογιάννη, η οποία παρέλαβε την τιμητική πλακέτα της από τον βουλευτή της Ν.Δ. και Τομεάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος έκοψε και κομμάτι της βασιλόπιτας.

Βραβεύσεις
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις: του αθλητή ΑμεΑ κ. Χρήστου Κορομηλά, στον οποίο επέδωσε την τιμητική πλακέτα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σωτήριος Σκευοφύλακας, και του πρωταθλητή κολύμβησης, χειρηλασίας και παρατριάθλου του συλλόγου «Ιωνάς» κ. Αντώνη Παππά, σε συναθλητή του οποίου (ο ίδιος απουσίαζε λόγω ίωσης) επιδόθηκε η τιμητική πλακέτα από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Χάρη Λάμπρου.

Η κ. Σακκαλόγλου
Αμέσως μετά, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου έκοψε ένα κομμάτι βασιλόπιτας και ευχόμενη για τη νέα χρονιά ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Πιστεύω ότι τα προβλήματά σας θα λυθούν σύντομα.».

Βραβεύσεις
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του παραολυμπιονίκη κολύμβησης και παγκόσμιου πρωταθλητή κ. Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική του διάκριση από τον Γενικό Αρχηγό του Γ.Σ. «Ίκαρος» κ. Μανώλη Τζατζιμάκη.

Επίσης, για τις αξιόλογες αθλητικές τους επιτυχίες κατά το περασμένο έτος, με τιμητικές πλακέτες βραβεύτηκαν οι αθλήτριες του συλλόγου: Αναστασία Αντωνοπούλου (1η θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα Παγκορασίδων και Κορασίδων), Παυλίνα Βασιλείου (3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α΄), Μαρίνα Ζέρβα (3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων σκυταλοδρομίας), Κυριακή Παππά (6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων) και Βάσια Τζατζιμάκη (4η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων), οι οποίες παρέλαβαν τις διακρίσεις τους από τον κ. Χάρη Σιαλμά, την κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνο Κατιμερτζόγλου, την Αντιπρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνα Σιμονετάτου-Καλέμη και τον κ. Νικόλαο Γεωργόπουλο αντίστοιχα. Μάλιστα, ο κ. Γεωργόπουλος ως εκπρόσωπος εταιρείας χορηγού του συλλόγου παρέλαβε από τον κ. Σαλμά το ξεχωριστό βραβείο που δόθηκε σε αυτήν, και ακόμη έκοψε το επόμενο κομμάτι της βασιλόπιτας του συλλόγου.

Κοπή πίτας
Ακολούθως, κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν κατά σειρά: ο κ. Σωτήριος Σκευοφύλακας, ο Έφορος των Ακαδημιών του Α.Ο. Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Γρίβας, ο κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, ο κ. Χάρης Λάμπρου, ο προπονητής του Α.Ο. Περισσού και μέλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Νίκος Αργυρόπουλος, η κ. Κωνσταντίνα Σιμονετάτου-Καλέμη, το μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλίας Βουτυρίτσας, καθώς και οι προπονητές του συλλόγου κ.κ. Άρης Δράκος, Νίκη Ναξάκη και Ηλίας Γκαραβέλας.

Έπαινοι
Μάλιστα, η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους προαναφερόμενους προπονητές να επιδίδουν τιμητικούς επαίνους στους αθλητές και στις αθλήτριες του Γ.Σ. «Ίκαρος»: Μαρία Ρούκα, Αναστασία Κρόκου, Κατερίνα Γερογιαννοπούλου, Μιχάλη Παππά, Μαρία Μπούχαλη, Έφη Σαλμά και Θάνο Παπαθανασόπουλο, για την αξιοπρεπή συμμετοχή τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ