Μετάθεση δημ. συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας

Προς Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κ. Κουλούρη

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κα Δ. Θωμαϊδου
Δημοτικούς Συμβούλους

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες-κύριοι συνάδελφοι

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι παρ’ όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε στη δήμαρχο για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου και των κατοίκων της περιοχής, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, στην πρόσκληση που μας κοινοποιήθηκε, όχι μόνο δεν παίρνονται υπόψη, αλλά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν στο ελάχιστο μέτρα ανακούφισης και προστασίας του λαού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με δελτίο τύπου, που δημοσιοποιήσαμε στις 24/3/2020, κάναμε τις εξής επισημάνσεις, που όπως αποδείχτηκε ήταν προφητικές:

  1. H Δημοτική Αρχή δεν κινείται στην κατεύθυνση της υλοποίησης σημαντικών προτάσεων από αυτές που καταθέσαμε για μέτρα προστασίας και στήριξης του λαού.
  2. Δεν κινείται στην κατεύθυνση διεκδίκησης επιτακτικών αναγκών, για τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό, τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Αγ. Όλγας, των ΤΟΜΥ, του κέντρου υγείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή υπάρχουν θέματα στην ημερήσια διάταξη που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα, αλλά κυρίως για να συμπληρωθεί η ημερήσια διάταξη με ουσιαστικά θέματα-προτάσεις μέτρων, που θα δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στην κατάσταση που επικρατεί και δε θα υπονομεύουν τα λαϊκά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του λαού, σας καλούμε να μεταθέσετε την ημερομηνία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τετάρτη 1/4/2020 και ώρα 19:00.

Ταυτόχρονα, σας καλούμε να αξιοποιήσετε άμεσα τη δυνατότητα που δίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε όλους τους Δήμους της χώρας εντελώς δωρεάν με τη λειτουργία του συστήματος Webex-Cisco που ήδη σας έχει γνωστοποιηθεί από τις 25/3/2020 και έχει στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, σε συνθήκες πανδημίας.

Θέτουμε υπόψη και των υπόλοιπων Δημοτικών Παρατάξεων τη θέση μας σχετικά με τη διασφάλιση της όσο το δυνατό πιο ουσιαστικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήδη μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα σε αυτή την δημοτική περίοδο, πόσο μάλλον σε αυτές τις συνθήκες, ώστε στο βαθμό που συμμερίζονται τον προβληματισμό μας να προβούν στις δικές τους ενέργειες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Ν. Ιωνία, 28/3/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ