Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλ/φείας: Η εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Τη παραμονή της εορτής, Δευτέρα 21 Μαΐου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και την παρουσία πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων καθώς και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγ. Ελένης που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 22 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τους πανηγυρικούς ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια η πολυμελής Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη Διεύθυνση του κ. Αγαθαγγέλου Γεωργακάτου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και στην μέγιστη προσφορά τους στην εδραίωση της χριστιανικής πίστεως, οι οποίοι με τις ιδέες, τις αντιλήψεις και το όραμά τους άλλαξαν την οικουμένη και με την θερμή πίστη τους τίμησαν τον Θεό, απομακρύνοντας κάθε ιδέα ειδωλολατρίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης θερμά την Χορωδία της ΕΡΤ για την μυσταγωγική παρουσία της, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε τα έτη πολλά στον εορτάζοντα Μητροπολίτη πρ. Ν. Ιωνίας Σεβασμιώτατο Γέροντα Κωνσταντίνο, κάνοντας λόγο για το σπουδαίο πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ