Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ: «Η Παναγία να γίνει το φως που θα διώξει το σκότος της απελπισίας»

Η Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στον κεκλεισμένων των θυρών Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Φιλαδλεφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γβαριήλ, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Στο άδειο από πιστούς Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, απευθύνθηκε μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας στον πιστό λαό και βασιζόμενος στον στίχο: «Φωτοδόχον λαμπάδα τοῖς ἐν σκότει φανεῖσαν, ὁρῶμεν τήν ἁγίαν Παρθένον», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσευχόμαστε όλοι μας από τα σπίτια μας στον Κύριό μας για να λάβουμε δύναμη και να ενισχυθούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουμε. Προσευχόμαστε στην Κυρία των Αγγέλων να φωτίσει το σκοτάδι που έχει καλύψει τις ψυχές μας, όπως φώτισε την οικουμένη ολόκληρη και όπως χάρισε το Φως σε κάθε ψυχή με την γέννηση του Υιού Της».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης: «Απόψε το βράδυ στο Άγιον Όρος έχουν ορίσει όλες οι Ιερές Μονές να τελέσουν ολονύκτια Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας μας και να Την παρακαλέσουν να λυτρώσει το λαό μας από αυτή τη δοκιμασία. Ας προσευχηθούμε λοιπόν και εμείς, όλοι μας, με πολλή θέρμη και να γονατίσουμε εμπρός στο εικόνισμά Της και να Την παρακαλέσουμε, με δάκρυα στα μάτια, να γίνει Φως στην απελπισία που έχουμε και να φωτίσει τα μάτια των ανθρώπων που αυτή την ώρα την χρειάζονται περισσότερο από όλους μας».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ