Μουσικές εκδηλώσεις στο “Πέραν”

Ακολουθούν τα προσεχή προγράμματα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ…

Ράμπι – Ράμπι

Το «Πέραν – το καφέ αμάν της πόλης», φιλοξενεί ξανά το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου την Ροδή Γκιούλ και τον Παναγιώτη Μπαρμπερίου.

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μικρασιάτικα, πολίτικα, νησιώτικα, τούρκικα, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια, «δένοντας» αρμονικά τον τζουρά, το κανονάκι, το βιολί και το λαούτο, την ελληνική γλώσσα με την τουρκική, με δεξιοτέχνες μουσικούς που υποστηρίζουν με αυθεντικότητα και μεράκι το ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, το καφέ αμάν της πόλης μας προσφέρει για μια ακόμη φορά ουσιαστική διασκέδαση και ψυχαγωγία και συνδέει τους αιώνες σε ένα πολύχρωμο καμβά όπου πάνω του συνυφαίνονται ήχοι, μουσικές, αρώματα και γεύσεις.

Την ορχήστρα αποτελούν οι:
Ροδή Γκιούλ – τραγούδι
Παναγιώτης Μπαρμπερίου – τραγούδι & τζουράς
Αλέξανδρος Ρουσσινός – βιολί
Μανώλης Χριστοδούλου – κανονάκι
Παναγιώτης Καϊτατζής – ούτι
Βαγγέλης Καρίπης – κρουστά

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο /  ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (μεσημέρι)
ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ

Την Κυριακή το μεσημέρι 9 Φευρουαρίου 2020, η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» σ΄ ένα σεργιάνι σε όλη την Ελλάδα από την Θράκη ως την Κρήτη με κύριο σταθμό την Ικαρία και το «Διονυσιακό» της γλέντι στο καφέ αμάν της πόλης μας «ΠΕΡΑΝ».

Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής έξι μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα “χοροσταλίζω” που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας).

Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με μουσικά φεστιβάλ, συναυλίες στην Αθήνα και στην περιφέρεια σε μουσικές σκηνές αλλά και σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές. Έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

Έχουν τρεις δισκογραφικές δουλειές με πρόσφατη τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision κερδίζοντας μια από τις 3 θέσεις στην Ελλάδα για την εκπροσώπηση της στον μουσικό αυτό διαγωνισμό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ: κρουστά, τσαμπούνα, τραγούδι
ΦΑΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα, τραγούδι,
ΡΙΤΣΑ ΠΟΖΙΟΥ: τραγούδι
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ: βιολί
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΤΟΣ: λαούτο, κιθάρα
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: κανονάκι

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο / ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
”ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ”

Τραγούδια της Πόλης της Μικρασίας αλλά και νησιώτικα που ζυμώθηκαν από τα νάματα της Μικρασίας με το συγκρότημα ”Προποντίς”, θα παρουσιάσει το ΠΕΡΑΝ την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 22.00.

Η Ζωή Μήλιου (τραγούδι), ο Γιάννης Μεγαλούδης (πολίτικο λαούτο), ο Μιχάλης Τσατήρης (κανονάκι), ο Λευτέρης Ματθαίου (ούτι) και ο Γιώργος Βασιλάκης (βιολί)  ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με φόντο τις αναζητήσεις τους στον μουσικό μυστικισμό της Ανατολής παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια και γοητευτικές μελωδίες της Πόλης και της Μικρασίας. Φιλική συμμετοχή – έκπληξη ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Μανώλης Καρπάθιος.

Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο στα τραπέζια περιμετρικά της ορχήστρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Δύο χαρισματικοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές του γνήσιου δημοτικού μας τραγουδιού, η Κατερίνα Κατσίγιαννη, από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας και ο Κώστας Καντζιλιέρης, από την Αρτεμισία Μεσσηνίας, μας προσκαλούν στο  «Πέραν», σε μια ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση με διάθεση για γλέντι… αποκριάτικο!

Μαζί τους τέσσερις εξαιρετικοί δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής: Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Βασίλης Γιαννίσης (βιολί, τραγούδι), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο, τραγούδι), Ανδρέας Νιάρχος (κρουστά, φλογέρα).

Η Κ. Κατσίγιαννη, ο Κ. Καντζιλιέρης και οι μουσικοί τους συνεργάτες, μας προτείνουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και χορούς της ελληνικής αποκριάς – και άλλα που σπάνια ακούμε πια – από τη στεριανή και νησιωτική παράδοσή μας, σε μια εντυπωσιακή ποικιλία μουσικών & χορευτικών εναλλαγών.

Επιμέλεια: Βασίλης Ι. Οικονόμου.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο / ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ / ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ 


«…Να φάμε και να πιούμε και να χορέψουμε!»
κλαρίνα και βιολιά στο «Πέραν» για το παραδοσιακό γλέντι της… Τσικνοπέφτης!

Θεόφιλος, ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του δημοτικού τραγουδιού, έρχεται για πρώτη φορά στο «Πέραν», μ’ ένα εορταστικό αποκριάτικο πρόγραμμα για το παραδοσιακό γλέντι της Τσικνοπέμπτης!

Μαζί του η διακεκριμένη τραγουδίστρια Μαρίνα Μανωλάκου και μια δυνατή ομάδα μουσικών της παραδοσιακής ορχήστρας: Βασίλης Γιαννίσης (βιολί, τραγούδι), Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο, τραγούδι), Βασίλης Ι. Οικονόμου (κρουστά).

Επιμέλεια: Βασίλης Ι. Οικονόμου.

Ο Θεόφιλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Συμίζα, ένα μικρό χωριό του νομού Ηλείας. Ολοκληρώνοντας τις γυμνασιακές του σπουδές στα Λεχαινά και την Ανδραβίδα, ήρθε στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην τεχνολογική εκπαίδευση. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ορθοφωνίας και τεχνικής τραγουδιού.

Η σταδιοδρομία του ως ερμηνευτής των δημοτικών μας τραγουδιών αρχίζει μετά τη στρατιωτική του θητεία με εμφανίσεις του σε συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γάμους, πανηγύρια κ.λπ. δίπλα σε σπουδαίους τραγουδιστές (αλφαβητικά): Χρόνης Αηδονίδης, Τασία Βέρα, Δημήτρης Ζάχος, Αλέκος Κιτσάκης, Σοφία Κολλητήρη, Στυλιανός Μπέλλος, Ηλίας Παπαγεωργίου, Χρήστος Πανούτσος, Φιλιώ Πυργάκη, Δόμνα Σαμίου κ.ά.

Ανήσυχος, διερευνητικός και δραστήριος, δημιουργεί το 1984 το κέντρο διασκεδάσεως «Θεόφιλος», στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο έγινε πολύ γνωστό και δημοφιλές σε όλη την Αθήνα για μια δεκαπενταετία, και από το 1998, μεταφέρει τη δραστηριότητα του στο “ιστορικό” κέντρο διασκεδάσεως  «Όμορφη Νύχτα»,  στο Γαλάτσι, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική με την επιχειρηματική δραστηριότητά του σε μια συνειδητή προσπάθεια διατήρησης και προβολής της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής, όπως οι (αλφαβητικά): Γιάννης Βασιλόπουλος, Tάσος Διακογιώργης, Νίκος Καρατάσος, Γιώργος Κόρος, Αριστείδης Μόσχος, Κώστας Πίτσος, Βασίλης Σούκας, Νίκος Φιλιππίδης κ.ά.

Παράλληλα, αρχίζει τις ηχογραφήσεις δημοτικών τραγουδιών και την έκδοση τους σε ψηφιακούς δίσκους (cdʼs), δραστηριότητα που συνεχίζεται ως σήμερα, συμμετέχει σε αλλεπάλληλες εμφανίσεις στην ελληνική τηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική), σε ηχογραφήσεις για το Β΄ και Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.ΡΑ./Ε.Ρ.Τ.), καθώς και σε περιοδείες στην Ελλάδα και στην Ελληνική Ομογένεια, όπου γης!

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο / ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕ – ΑΜΑΝ

Τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού με το εκφραστικό παίξιμο Γιώργο Κουτουλάκη, μαζί με τη σπουδαία τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα, θα φιλοξενήσει το Πέραν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 22.00.

Ο γνωστός – κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς» – θα μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα των καφέ αμάν με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια, λαϊκά και παραδοσιακά -μπάλους, ζεϊμπέκικα, χασάπικα, καρσιλαμάδες, απτάλικα και τσιφτετέλια, ερμηνευμένα με το μοναδικά «ξεσηκωτικό» του παίξιμο.

Η Θεοδοσία Στίγκα κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1975.
Στην πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στη δισκογραφία. Τη γνωρίζουμε όλοι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Φέρρη στη σειρά «Ονείρου Ελλάς».

Μαζί τους η εξαιρετική μουσική  παρέα με τους : Δημήτρη Σιούτα  επίση γνωστό από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Ονείρου Έλλάς» , Ορέστη Μαυρόπουλο στο βιολί,  Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα και το τραγούδι και Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν.

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» ήχοι και μουσικές που «μυρίζουν» κανέλα, μπαχάρι και γαρίφαλο αναμειγνύονται αρμονικά με τις γεύσεις και τις μυρωδιές της Πολίτικης κουζίνας και ζωντανεύουν το κέφι  και τη διάθεση για διασκέδαση.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο / ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
POLIS ENSEMBLE

Το συγκρότημα POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της μπάντας.

Από τους πρώτους μήνες του 2012 μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας», Saint-paul du Pirée, Église des Carmes à Bruxelles), έχει προσκληθεί σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης Βελγίου.

Το σεξτέτο POLIS Ensemble έχει συμπράξει, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, με σπουδαίους σολίστες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορωδιακά σύνολα, ενώ, τον Οκτώβριο του 2017, ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, με τον Γιώργο Καρυώτη να υπογράφει την ηχητική του επιμέλεια και τον Σωκράτη Σινόπουλο, κυριολεκτικά να απογειώνει με τη συμμετοχή του το κομμάτι Bosporus!

Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι ατμοσφαιρικοί αυτοσχεδιασμοί των μελών του γκρουπ αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, των μουσικών οργάνων της Ανατολής, όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, που υποστηρίζονται πότε από τη δυναμική και πότε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.

Το συγκρότημα αποτελούν οι:
Νίκος Παραουλάκης – νέυ, καβάλ, φλογέρα
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – πολίτικο λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης – κρουστά
Θεόδωρος Κουέλης – κοντραμπάσο

είσοδος 5.00 ευρώ

ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι 15 ευρώ / μπαρ 6 ευρώ


Σε όλα τα προγράμματα, στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια (με πράσινο χρώμα  δεξιά στην κάτοψη) δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου. 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ