Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά με πρωτότυπο τρόπο τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά και εορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρά το γεγονός ότι η  πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν επιτρέπει να αποδώσουμε τις προσήκουσες τιμές στους ήρωες του ’21.

Συγκεκριμένα, ένα πρωτότυπο εορταστικό σκηνικό με το επετειακό ημερολόγιο του Δήμου κοσμεί την πλατεία στο Άγαλμα της Μάνας. Οι επιλεγμένοι πίνακες με τα σπουδαία ποιήματα και τα λόγια πρωταγωνιστών της εποχής ανά μήνα, αλλά και οι γαλανόλευκοι χρωματισμοί του περιβάλλοντα χώρου αποτελούν μια κομψή εικαστική παρέμβαση αφήνοντας ένα μόνιμο αποτύπωμα των φετινών επετειακών εκδηλώσεων.

Επιπλέον, ο Δήμος Νέας Ιωνίας προχώρησε σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού με τη φωταγώγηση, στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας, της δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου, καθώς και της πρόσοψης του Δημαρχείου της πόλης.

Τέλος, έγινε γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημοτικών κτιρίων και των κεντρικών δρόμων, αλλά και τοποθετήθηκαν σημαίες δίπλα σε αγάλματα και μνημεία της πόλης μας.

*διαβάστε αύριο ρεπορτάζ για την κατάθεση στεφάνων στην πλ. Μάνας.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ