Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας για τις εκκρεμείς συντάξεις και τις περικοπές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως έχουμε ενημερώσει ξανά, η Ομοσπονδία και το σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν έχουμε καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, σας ενημερώνουμε τακτικά, διακινώντας ανακοινώσεις στις λαϊκές αγορές, μοιράζοντας τις εφημερίδες της Ομοσπονδίας μας, επικοινωνώντας και τηλεφωνικά με όλους για να δούμε αν είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας, για να δούμε αν κάποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα χρειάζεται βοήθεια.

Ενημερώνουμε πως η Ομοσπονδία μας διοργάνωσε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή 95 σωματείων από όλη την Ελλάδα. Ήταν μια δημιουργική συζήτηση, μπήκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους όπως η υγεία, τα προβλήματα με τις περικοπές των συντάξεων μας κλπ.

Η Ομοσπονδία και το Σωματείο μας απευθύνεται σε όλους τους δεκάδες χιλιάδες νέους συνταξιούχους που η κυβέρνηση καθυστερεί να τους δώσει τη σύνταξή τους ενώ έχουν δουλέψει σε όλη τους τη ζωή και έχουν πληρώσει τις εισφορές τους. Την στιγμή που πολλοί οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους δεν έχουν να φάνε και ζουν με δανεικά λόγω της καθυστέρησης, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ με τη σέσουλα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο εμπεγμός από τις κυβερνήσεις είναι μεγάλος. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να λύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Η σημερινή της ΝΔ, ενώ υποσχόταν πως οι εκκρεμείς συντάξεις θα βγουν άμεσα «με ένα κλικ», τώρα ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε πως μετά από 2 – 3 μήνες θα ξεκινήσει να δίνει στους συναδέλφους 360 – 384 ευρώ το μήνα, μετά θα δοθεί η προσωρινή κύρια σύνταξη και αργότερα (άραγε πότε;) η οριστική. Στη συνέχεια θα αποδοθεί η επικουρική, ενώ θα δημιουργηθεί μια νέα φουρνιά εκκρεμών συντάξεων για όσους συνταξιούχους είναι μικρότεροι των 62 ετών. Δηλαδή των συντάξεων που απομένουν πετσοκομμένες από τις διαχρονικές θανατηφόρες μειώσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Η Ομοσπονδία και το Σωματείο μας παλεύουν ώστε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ). Να μπει τέλος στον εμπεγμό, την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων και σταθερά να εξυπηρετηθεί η ανάγκη γρήγορης έκδοσης των συντάξεών τους.

Προκειμένου όμως οι συνάδελφοι να πάρουν την προκαταβολή της Εθνικής Σύνταξης των 360 – 384 ευρώ, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για τα εξής:

Μέσα στο Μάρτη θα ανοίξει η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr για να υποβάλλουν οι συνταξιούχοι αίτηση. Αυτό αφορά όλους τους συνταξιούχους εκτός δημοσίου που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και δεν παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Αυτοί θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά στο gov. gr.

  1. Τον αριθμό πρωτοκόλλου της αρχικής τους αίτησης συνταξιοδότησης.
  2. Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
  3. Το ΑΦΜ.
  4. Το ΑΜΚΑ
  5. Για τις συντάξεις χηρείας να συμπληρώνουν το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του θανόντος.

Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τέλος Απρίλη 384 – 360 ευρώ και θα τους αποδοθούν αναδρομικά για όσους μήνες έχουν περάσει από την αίτησή τους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να κατέβουμε πανελλαδικά και μαζικά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και να απαιτήσουμε να μας δοθούν πίσω οι περικοπές των συντάξεών μας κύριας και επικουρικής, 13ης και 14ης.

ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΩΝ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ!

Νέα Ιωνία, 22/03/2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθανασίου Νίκος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σαραντοπούλου Ελένη

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ