Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Νέας Ιωνίας για το άνοιγμα των σχολείων

Νέα Ιωνία 1/9/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού, εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή αρχή με υγεία. Καλωσορίζουμε τα πρωτάκια μας και τους ευχόμαστε ξεχωριστά καλή πρόοδο στο καινούργιο τους ξεκίνημα.

Αυτή η χρονιά μας βρίσκει όλους προβληματισμένους και ανήσυχους για την πορεία της πανδημίας.

Οι γονείς δεν έχουμε καμία ένδειξη ή ενημέρωση, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξασφάλιση της υγείας της σχολικής κοινότητας (Το υπουργείο αρνήθηκε να συναντηθεί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων). Αυτό κάνει την ανασφάλεια μας να μεγαλώνει καθώς πέρα από τον προφανή κίνδυνο της ακόμη μεγαλύτερης εξάπλωσης, πολλά παιδιά, γονείς, παππούδες και εκπαιδευτικοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Σύλλογός μας δεν θεωρεί την αντιμετώπιση της πανδημίας ατομική ευθύνη των μαθητών και των γονιών. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (όχι μόνο τη μάσκα και το παγουρίνο).

Απαιτούμε από την Πολιτεία, κυβέρνηση και Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα ίδια αιτήματα που διαμορφώθηκαν από άλλους Συλλόγους Γονέων, Ενώσεις Γονέων, από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος, διεκδικούμε και για το σχολείο μας:

  • Ολιγομελή τμήματα με 12 ως το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη. Άμεση και ταχύτατη, έστω προσωρινή εξασφάλιση αιθουσών από το Δήμο.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των τμημάτων.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριστριών / καθαριστών, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου. Ακόμα και 2 καθαριστές μέσα στο σχολικό ωράριο αν αυτό είναι ανάγκη.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid-19 σε όλους τους μαθητές και δασκάλους, για την καλύτερη παρακολούθηση και γρήγορη πρόληψη της πανδημίας, μέσα στο σχολείο μας (πχ κάθε 14 ημέρες)
  • Δωρεάν παροχή οποιουδήποτε υλικού εγκριθεί, αντισηπτικό, μάσκα, προσωπικό παγούρι κλπ.
  • Όλοι μαζί, χωρίς φόβο, με συλλογικότητα, συζήτηση και δράση να μπούμε στη μάχη για την διεκδίκηση εδώ και τώρα όλων των παραπάνω, για την υγεία πρώτ΄απ’όλα των παιδιών μας αλλά και των ευπαθών ομάδων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ