“Οι χώροι άθλησης του Δήμου Νέας Ιωνίας νοσούν”, του Σωτ. Σκευοφύλακα

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΝΟΣΟΥΝ

Όταν νοσούν οι χώροι άθλησης, νοσούν οι αθλητές, που τους χρησιμοποιούν, καθώς και τα σωματεία, που είναι αναγκασμένα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Με αφορμή τα παράπονα και τις παρακλήσεις που ακούστηκαν, από αθλητικούς παράγοντες, τοπικούς και υπερτοπικούς (Αντιπρόεδρος ΕΠΣΑ), κατά την διάρκεια της ετήσιας κοπής βασιλειόπιτας από τα αθλητικά σωματεία της Ιωνίας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να κρούσουμε με επιμονή, τον κώδωνα του κινδύνου στην Δημοτική Αρχή της πόλης μας και τους συναρμόδιους φορείς.

Ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου της πόλης και ακόμη περισσότερο το ταρτάν, βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Αφού έφτασαν στο σημείο να μας μεταφέρουν συνεχώς παράπονα απλοί πολίτες, που χρησιμοποιούν το ταρτάν για απλό περπάτημα ή τζόκινγκ, φανταστείτε τι τραβάνε οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων, που είναι ουκ ολίγοι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά μικρών ηλικιών 6 – 16 ετών.

Το μοναδικό κλειστό γήπεδο της πόλης μας, το οποίο φιλοξενεί ομάδες μπάσκετ (ανδρικό – γυναικείο), ομάδες Χάντμπολ (ανδρικό – γυναικείο – παιδικό), είναι βέβαιο ότι δεν πληροί τις προυποθέσεις, τόσο στο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου (πέντε (5) ρήξεις χιαστών, μόνο στην γυναικεία ομάδα χάντμπολ τα τελευταία 3 χρόνια), όσο και στο κομμάτι ασφάλειας των φιλάθλων, στις συρόμενες ξύλινες εξέδρες του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι φέτος η γυναικεία ομάδα χάντμπολ, έδωσε και τους δύο ευρωπαικούς αγώνες της στην έδρα του αντιπάλου, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου μας, να φιλοξενήσει αγώνα ευρωπαικού επιπέδου, με ότι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την ομάδα μας, όσο και για το αντίκτυπο σε όλη την αθλητική κοινότητα. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα περιφερειακά ανοιχτά γηπεδάκια μπάσκετ και 5χ5, όπου η κατάσταση κρίνεται έως και τραγική!!

Αναμέναμε έναν υποτυπώδη προγραμματισμό από τη Δημοτική αρχή, αν μη τι άλλο, έστω για την σταδιακή αποκατάσταση των παραπάνω προβλημάτων. Στον προυπολογισμό του 2020, που είναι ο καθρέπτης, στην επιφάνεια του οποίου, αντανακλάται η βούληση και οι προβλέψεις της εκάστοτε Διοίκησης, δυστυχώς η εικόνα μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί.  Ένα μόνο έργο και αυτό συνεχιζόμενο (5*5 Αλσούπολης).

Αποτυπώνεται σ΄αυτόν, με πραγματικά οικονομικά στοιχεία, η στασιμότητα των έργων των τελευταίων 2 χρόνων και η απουσία νέων.

Το χειρότερο? Εκτός της φανερής έλλειψης αθλητικών υποδομών, οργιάζουν οι φήμες, όχι για δημιουργία νέων, αλλά αντίθετα, για κατάργηση υφιστάμενων (όπως π.χ. γηπεδάκι οδού Πάρσης).

Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τον ανύπαρκτο προγραμματισμό της Διοίκησης, για την προσπάθεια ενίσχυσης των Αθλητικών συλλόγων, παρέχοντας κίνητρα, ώστε να μπορούν, σε συνδυασμό με την αυτοδιαχείριση των πόρων των Ακαδημιών τους, να στέκονται με αξιοπρέπεια, χωρίς να «παρακαλούν» τον κάθε τοπικό δημοτικό παράγοντα, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει απλά τις ψήφους, τότε συμπεραίνουμε ότι ο κώδωνας του κινδύνου, πρέπει να είναι μόνιμα πατημένος, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος της απαξίωσης και του εκφυλισμού, μίας από τις σημαντικότερες πηγές, παραγωγής πολιτισμού της πόλης μας, που είναι ο αθλητισμός και τα ιδεώδη, που αυτός πρεσβεύει.

Με εκτίμηση
ΣΩΤΗΡΗΣ Π. ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ»

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here