Όσα συνέβησαν στη 10η Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

Η 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/4) ξεκίνησε με τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων προς τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής και τοποθετήσεων για διάφορα ζητήματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ακολούθως, συζητήθηκαν τα προγραμματισμένα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης με πρώτο θέμα το «Κοινωνικό Φαρμακείο», το οποίο εισηγήθηκε την κατάργησή του ως αχρείαστο πλέον ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνίας» κ. Σπύρος Βανδώρος, λέγοντας πως: «Όπως ξέρετε την περίοδο της κρίσης, από το ’11 μέχρι σήμερα, ο Δήμος μας έδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα και ο σκοπός ήτανε πάντα να κρατηθούν όρθιοι οι δημότες με όλα αυτά που αντιμετώπιζαν. Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε την περίοδο της κρίσης, ήτανε η δημιουργία μίας νέας ομάδας συμπολιτών μας, η ομάδα των ανασφάλιστων συμπολιτών. Άμεσα ο Δήμος έφτιαξε Κοινωνικό Φαρμακείο και με έναν αρκετά θα λέγαμε αθόρυβο και διακριτικό τρόπο προσπάθησε να εξυπηρετήσει όσους συμπολίτες μας είχανε αυτές τις ανάγκες. Ο θεσμός του Κοινωνικού Φαρμακείου, που έγινε πανελλαδικά, είχε σκοπό να ζορίσει την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε να κάνει τη δουλειά της και ώστε να εξασφαλίσει σωστές συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας. Ο Δήμος και οι δημότες, αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου μας, έδειξαν μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την αλληλεγγύη που έδειξαν για να προχωρήσει αυτό το ζήτημα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες εξυπηρετήσαμε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Δεν προβήκαμε σε εκδηλώσεις συλλογής φαρμάκων, γιατί δεν χρειαστήκαμε, είχαμε πάντα επάρκεια. Δεν χρειάστηκε ν’ απευθυνθούμε σε καμία Μ.Κ.Ο., ούτε σε κανένα κανάλι, ούτε σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες αυτές των συμπολιτών μας. Παράλληλα, είχαμε και τη βοήθεια αρκετών ιδιωτών γιατρών και έτσι καταφέραμε κανένας συμπολίτης να μη στερηθεί τα φάρμακα. Ξεκινώντας από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα πρέπει να πούμε ότι αναγκάστηκε να περάσει μία κατ’ αρχήν νομοθεσία για τους ανασφάλιστους και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ανασφάλιστος στην Ελλάδα. Ίσως είμαστε και το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που δεν έχουμε ανασφάλιστους. Παράλληλα, πριν από έναν μήνα βγήκε και η καινούργια Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι ανασφάλιστοι πλέον να πηγαίνουν και σε ιδιώτες γιατρούς να εξυπηρετούνται. Έτσι, μπορούν να έχουν και τα φάρμακά τους, να έχουν μία πλήρη περίθαλψη και να έχουν εξισωθεί εντελώς πλέον οι ανασφάλιστοι με τους ασφαλισμένους. Αποτέλεσμα, βέβαια, αυτού ήταν να μην έχουμε καθόλου πλέον «πελατεία» στο φαρμακείο. Έπαψαν πια να υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους φτιάξαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο, γι’ αυτό σήμερα ζητάμε την αναστολή του.».».

Ακολούθησαν σχετικές ερωτήσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τους κ.κ. Παναγιώτη Μανούρη, Φώτη Τσομπάνογλου (ανεξάρτητο-υποψήφιο με τη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Νικόλαο Μπράτιμο (ανεξάρτητο-υποψήφιο με τη «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας») και Κωνσταντίνο Κατιμερτζόγλου (επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»). Στη συνέχεια, αφού τοποθετήθηκαν επί του θέματος οι κ.κ. Παναγιώτης Μανούρης, Παναγιώτης Τσουκαλάς («Λαϊκή Συσπείρωση»), Γιάννης Λαζαρίδης («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Κωνσταντίνος Παπακώστας (Ανεξάρτητος), Σωτήρης Κριωνάς («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), Νικόλαος Μπράτιμος και Σπύρος Βανδώρος, πραγματοποιήθηκε η σχετική ψηφοφορία με βάση τα αποτελέσματα της οποίας αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, καθώς, όπως αποφασίστηκε, έχουν εκλείψει οι λόγοι δημιουργίας και λειτουργίας του, λαμβάνοντας 27 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν και 4 δημοτικοί σύμβουλοι (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Παπακώστας), οι οποίοι δήλωσαν «παρών» (31 παρόντες).

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Κατόπιν συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα που αφορούσαν στη Δημοτική Κατασκήνωση, καθώς και στην προμήθεια διαφόρων ειδών για τις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, και αμέσως πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση, ο οποίος έδωσε και απαντήσεις στις ερωτήσεις επί της υπ’ αριθ. Πρωτ. 8986/27-3-2019 κατατεθείσας επιστολής των δημοτικών συμβούλων κ.κ.: Δέσποινας Θωμαΐδου, Παναγιώτη Βλασσά, Ελισάβετ Γεωργιάδου, Κωνσταντίνου Κουλούρη, Αντώνη Καρβουνιάρη, Γιάννη Κολμανιώτη και Αριστείδη Χατζησαββίδη, το περιεχόμενο της οποίας είναι το ακόλουθο: «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, μετά την ενημέρωση που λάβαμε για την έκθεση του Επιθεωρητή-Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και αφορά την ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ 2011-2016 Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού λάβαμε την επισήμανση του Ελεγκτή-Επιθεωρητή το ενδεχόμενο να περιλαμβάνει αυτή στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα ,τα οποία προστατεύονται από τις διατάξεις του Εθνικού και Ενωσιακού νομικού πλαισίου, προκύπτουν εύλογα διαδικαστικά και πολιτικά ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων από τον Δήμαρχο. Επίσης, πρέπει να αποφασίσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο πώς χειριζόμαστε πολιτικά το θέμα αυτό από εδώ και πέρα. Παρακαλούμε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως δεσμεύτηκε και ο Δήμαρχος, να θέσετε ως θέμα: «Ερωτήσεις επί της Έκθεσης – Απαντήσεις και απόφαση πολιτικού χειρισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ξεκινώντας την ενημέρωση και τις απαντήσεις του επί του θέματος, ο κ. Γκότσης, αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις του πορίσματος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σ’ αυτό γενικά διαπιστώνεται ότι το βασικό πρόβλημα στην οικονομική διαχείριση είναι ότι υπάρχουνε καταθέσεις χρημάτων σε μη προμηθευτές. Αυτό που ήταν, άλλωστε, γνωστό όταν ξεκινήσαμε οι διαδικασίες. Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε άμεσα όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα, κάναμε την αρχική διαδικασία, έχει προχωρήσει τώρα ο εισαγγελέας με το πόρισμα που καταθέσαμε και θα ξεκινήσει διαδικασίες ποινικές και δεν ξέρω τι άλλο ακριβώς. Εγώ μαζί με τον πρώην Πρόεδρο καταθέσαμε δυο φορές στο Ειρηνοδικείο. Και την περασμένη βδομάδα κατέθεσα κι εγώ μαζί με το πόρισμα για άλλη μια φορά για κάποιες διευκρινίσεις που ήθελε. Νομίζω ότι από μεριάς Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Αρχής έχουν γίνει τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Καλό θα είναι να τονίσουμε ότι τα ποσά που ακούγονταν από κάποιους συναδέλφους, 200.000 κ.τ.λ., δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.», ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ακολουθήσαμε την απόφαση του Δ.Σ., πήγε στον Εισαγγελέα ό,τι έπρεπε να πάει στον Εισαγγελέα, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τους Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης, έχει πάρει τον δρόμο του αυτό. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε περισσότερα γιατί είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.».

Κατόπιν, ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης ρώτησε μεταξύ άλλων: «Τι πρόκειται να κάνει η Δημοτική Αρχή, καθώς σε τρεις μέρες λήγει το δίμηνο, που ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης έθεσε για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες;», «Αν ο κ. Δήμαρχος όρισε κάποιο πρόσωπο να παρακολουθεί τις ενέργειες και σε ποιες ενέργειες προέβη για τη συμμόρφωση με την έκθεση;» και «Γιατί αποσιωπήσατε ότι έγινε απολογισμός το 2012 και λέγατε πως δεν έγινε κανένας, όπως προκύπτει από την έκθεση;».

Επίσης, ο κ. Φώτης Τσομπάνογλου ρώτησε μεταξύ άλλων  τον κ. Γκότση:  «Αν κατέθεσες στον Εισαγγελέα την επιστολή του (αναφέρει το όνομά του), με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη των πράξεών του και άφηνε αιχμές και για άλλα πρόσωπα ότι έπρατταν ανάλογα.», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Γκότση, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Το έφερε ο κ. Αμανατίδης, διαβάστηκε και μετά το ζήτησε πίσω ο ίδιος ο αποστολέας. Και αυτό δεν είναι ένα υπηρεσιακό έγγραφο. Ο ίδιος έχει καλεστεί και αυτά αν τα πιστεύει ακόμα θα τα πει στον Εισαγγελέα.».

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Σπύρος Αμανατίδης ανέφερε πως «η συγκεκριμένη επιστολή διαβάστηκε στο Δ.Σ. και ότι υπάρχει στα πρακτικά», ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την παράταξη «Δύναμη προοπτικής» κ. Αντώνης Καρβουνιάρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είπε πως άλλα έγραφε το χαρτί του φερόμενου ως καταχραστή κι άλλα πράγματα ειπώθηκαν στο Δ.Σ., όπου ακούστηκε μόνο το ότι ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του.».

Ακολούθως, τοποθετούμενος ο κ. Μανούρης είπε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε μπερδέψει πολλά εδώ μέσα. Καλό θα είναι σιγά-σιγά να τα ξεμπερδεύουμε. Το ποιος δουλεύει, πού δουλεύει, πώς πληρώνεται και για τι πληρώνεται κ.τ.λ., δεν είναι κανένα δικαιολογητικό για να διαπράξει ο οποιοσδήποτε την οποιαδήποτε παρόμοια πράξη σαν αυτή που έγινε.», αναφέρθηκε σε διαχειριστικά λάθη, όπως είπε, της Δημοτικής Αρχής, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Για να κλείνουμε, και να το πούμε πρώτη φορά δημοσίως: Κοιτάξτε, κάνω κι εγώ και οι συνάδελφοι μία σοβαρή αντιπολίτευση για όλα τα διάφορα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Να σας το πω διαφορετικά; Δεν με κρατάει κανένας από πουθενά όταν κάνω τοποθέτηση ως άνθρωπος και ως δημόσιο πρόσωπο. Όταν, λοιπόν, θα μάθουμε όλοι να ακούμε την αλήθεια από ένα μικρόφωνο, οι γνωρίζοντες (και δεν αναφέρομαι σε όλους τους συναδέλφους, αναφέρομαι σε αυτούς που κρύβονται στο σκοτάδι και που κλείνοντας τα μικρόφωνα βγαίνουν και λένε ανοησίες, έτσι απλώς τις λέω, περί συμβιβασμών και διαφόρων άλλων καταστάσεων) όποιος δεν μπορεί να δει όταν κατέχει θέση ευθύνης ακόμα και τον αντίπαλό του καθαρά, καλά θα κάνει να πάει σπίτι να του κάνει νάνι-νάνι η μαμάκα του. Δεν κάνει για δημόσια θέση. Ό,τι έχεις να πεις, το λες εδώ. Δεν φοβάμαι κανέναν και δεν θα καταγγείλω κανέναν επειδή δεν μου κάνει πολιτικά. Αυτό αν δεν το καταλάβουμε να ξέρετε ότι θα οδηγήσουμε την πόλη σε πάρα πολύ άσχημες ατραπούς. Με ευκαιρία, λοιπόν, τη σημερινή συζήτηση σας λέω ότι αυτές οι τρεις κατηγορίες συν τον απολογισμό, στις οποίες χώρισα τουλάχιστον εγώ την υπόθεση, είναι οι τρεις κατηγορίες τις οποίες αναφέρει και το πόρισμα. Το ένα έχει πάρει τη δικαστική του διάσταση, προχωράει και θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Το δεύτερο έχει πάρει την πολιτική του διάσταση με ό,τι σημαίνει αυτό. Και τρίτον και ουσιαστικό: Οι Σχολικές Επιτροπές πρέπει να λειτουργήσουν. Και για να λειτουργήσουν θετικά πρέπει να παρέμβει το κράτος.» κι ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Πρέπει να φτιάξουμε ασφαλιστικές δικλείδες.».

Κατόπιν, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου ρώτησε μεταξύ άλλων ότι: «Πώς εμφιλοχώρησαν μεταγενέστερα αποδείξεις και πώς και ποιος τις δέχτηκε;» κι ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι σαφές τελικά ποιο είναι το ποσό από την έκθεση την οποία παρουσιάζετε εδώ.», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Γκότση πως: «Υπάρχει η έκθεση του Επιθεωρητή. Το αν μπήκαν, πώς μπήκαν εγώ δεν μπορώ να το πω. Δεν ξέρω. Αυτό θα το αποδείξουν αυτοί που πρέπει να το αποδείξουν.».

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Η παράταξή μας ανέδειξε το πολιτικό πλαίσιο της ανάπτυξης τέτοιων σκανδάλων και όχι ως σκάνδαλο αυτό εξ αυτό.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Γίνανε αναλήψεις 687.000 το διάστημα αυτό, από το ’11 μέχρι το ’16, και καταθέσεις 372.000 με τη διαφορά αυτών να ανέρχεται στις 315.000 Ευρώ», τονίζοντας παράλληλα επ’ αυτού πως: «Ο Ελεγκτής στο πόρισμά του δηλώνει πως δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και τι διαχείριση γινότανε.» κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν δικαιολογείται η Δημοτική Αρχή να μην είχε ανησυχήσει για ό,τι συνέβαινε.».

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Παναγιώτης Κουτσός, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του πορίσματος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Το πόρισμα είναι ασαφές γιατί και ο ελεγκτής δεν μπορούσε κι αυτός να βγάλει συμπέρασμα. Όταν κάποιος μέσα στο πόρισμα γράφει ότι «εμφιλοχώρησαν στοιχεία», είναι σαν να σου λέει ότι εγώ με τα στοιχεία που μου δίνεις λέω 41 χιλιάρικα, αλλά στην πράξη δεν ξέρω.», ενώ αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών, κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, υπενθύμισε κάποιες λεπτομέρειες σχετικές με τον τρόπο λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Προβλέπεται πως ο Πρόεδρος τα κάνει όλα.».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Όλγα Κατημερτζή να λαμβάνει τον λόγο, λέγοντας πως: «Εδώ και τρία χρόνια τώρα κοντά, πλησιάζουμε τα τρία χρόνια, πραγματικά στο πρόσωπό μου έχει εκφραστεί μια τέτοια επίθεση, που πιστεύω ότι δεν αφορά εμένα προσωπικά, αλλά μια προσπάθεια μέσω εμού να πληγεί η Δημοτική Αρχή και να πληγεί η παράταξή αυτή, η οποία διοικεί, και, κυρίως, ο Δήμαρχος. Έχω υπομείνει όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω δώσει πουθενά συνέντευξη, δεν έχω μιλήσει σε κανένα μέσο, παρόλο ότι πιέστηκα πάρα πολύ για να το κάνω, γιατί περίμενα να βγει το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Γιατί θέλω να πω ότι ήμασταν εμείς που φέραμε το θέμα αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, γιατί κλείνοντας τα 40 χρόνια παρουσίας μου στα δημοτικά πράγματα της Ιωνίας έτυχε να συμβεί αυτό και να συμβεί με τη δική μου ευθύνη. Αυτή η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και με βαραίνει και θα με βαραίνει σε όλη μου τη ζωή. Δεν είμαι εκείνη που ήμουν πριν συμβούν αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι του 2016. Με μια πολιτική ευθύνη, που είπε κάποιος συνάδελφος, ξεμπερδεύουμε, δεν ξεμπερδεύουμε. Κάποιοι μου πρότειναν να κάνω και χαρακίρι, να αυτοκτονήσω. Κάποιοι άλλοι πρότειναν ότι τους ενοχλεί γιατί υπάρχω στη Νέα Ιωνία. Τους ενοχλεί γιατί κυκλοφορώ, γιατί ζω, γιατί έχω οικογένεια. Προσπάθησαν να πούνε χίλια πράγματα. Στα έντυπα, στις κουβέντες, στα μέσα, ακόμα και γιατί η παρουσία μου εδώ μέσα ενοχλεί. Το ξέρω ότι ενοχλεί. Και ενοχλούμαι κι εγώ. Και νιώθω πολύ άσχημα, όχι γιατί βρέθηκε ο τάδε (λέει το όνομα) να καταχραστεί 41 χιλιάδες, γιατί αυτό είναι το ποσό, αλλά, κυρίως, για όλα τα προηγούμενα, αυτών που είπατε, του ελέγχου, της φροντίδας, της παραπάνω επιστασίας πιθανά, που θα μπορούσε να γίνει και που δεν έγινε και που δεν αποφεύχθηκε αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι οι Σχολικές Επιτροπές με τον τρόπο που λειτουργούσαν, με όλες αυτές τις ελλείψεις, το ίδιο λειτουργούσαν και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες και με τις ίδιες ακριβώς ελλείψεις. Γιατί είναι ακριβώς η διαδικασία αυτή.

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι πολιτική αντιπαράθεση και γίνεται με τον καθένα. Εκείνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι σπίλωση της ηθικής μου, να δεχτώ ότι έκανα όλα αυτά τα λάθη που λέτε. Και γι’ αυτό και παραιτήθηκα. Και γι’ αυτό και δεν ανέλαβα καμία άλλη αρμοδιότητα, παρά μόνο αυτή του δημοτικού συμβούλου. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και δεν θα το δεχτώ ποτέ, και δεν λέει και κάτι τέτοιο ούτε το πόρισμα, κάποιοι έλεγαν ότι θα μου καταλογίσουν εμένα προσωπικά πολύ σοβαρή και πολύ μεγάλη αμέλεια στη διαχείριση καις την εποπτεία των Σχολικών Επιτροπών. Θεωρώ ότι στο θέμα της ανιδιοτέλειας και της εντιμότητάς μου είναι κάτι που δεν το διαπραγματεύομαι και δεν θα το διαπραγματευτώ από δω και πέρα. Σκάλισαν μέχρι υποθέσεις του ’90, ότι είχα εγώ λογαριασμούς στο όνομά μου. Και έχω κάνει μηνύσεις γι’ αυτά. Και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Δηλαδή, έψαξαν να βρουν ότι έχω καινούργιο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είναι του 2001, που έχω σαν οικογένεια. Ότι έχω καινούργια πόρτα αερασφαλείας στο σπίτι μου γιατί κρύβω μέσα «θησαυρούς». Δηλαδή, ό,τι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους ειπώθηκε για να σπιλωθεί η ύπαρξή μου σ’ αυτή την πόλη. Λοιπόν, σας κοιτάω όλους στα μάτια και θα εξακολουθώ να σας κοιτάω όλα τα χρόνια, γιατί τουλάχιστον στο θέμα της ηθικής μου ακεραιτότητας και της ανιδιοτέλειας δεν μπορεί να με ψέξει κανείς.».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Γκότση να λέει μεταξύ άλλων πως: «Κάναμε αυτά που έπρεπε. Άργησε να βγει το πόρισμα. Δεν είναι ευθύνη δική μας. Παρακαλούσαμε και τηλεφωνικά και με έγγραφα, ώστε να μπορέσει να γίνει. Τέλειωσε. Έχει πάρει τον δρόμο του. Αυτοί που ευθύνονται είτε για τον α΄ λόγο είτε για τον β΄, θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε. Έχει διορθωθεί πολύ η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, όπως μπορούμε να τις διορθώνουμε.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Θεωρώ ότι πραγματικά πιθανά υπήρχε από μας μια εμπιστοσύνη σε ένα στέλεχος δικό μας της παράταξης και δεν περίμενε κανείς από μας ότι θα εξέθετε έτσι και την παράταξη και τον Δήμο και τον εαυτό του.», κι ακόμη παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Χατζησαββίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όλοι διαπιστώσανε πως απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν δεν δόθηκαν.».

Η 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση για θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ