Παναγιώτης Βλασσάς: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του κ. Αποστολόπουλου

Παναγιώτης Βλασσάς, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Νέας Ιωνίας

Απάντηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ.Παναγιώτη Βλασσά σε διαμαρτυρία του δημ. συμβούλου της παράταξης «Ιωνία- Νέα Άποψη-21ος αιώνας, κ.Αθανάσιου Αποστολόπουλου για το Κοινωνικό παντοπωλείο

Σε απάντηση της διαμαρτυρίας του κυρίου Αποστολόπουλου, μέλους της διαπαραταξιακής επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Την παραμονή της συνεδρίασης επικοινώνησα με τον κύριο Αποστολόπουλο, ώστε να του εξηγήσω τους λόγους μετάθεσης της ώρας συνεδρίασης της επιτροπής- η οποία ούτως ή άλλως δεν είναι ποτέ καθορισμένη σταθερά- και προκειμένου να διερευνήσω τη δυνατότητα συμμετοχής του εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά), την οποία αρχικά αποδέχθηκε. Υπογραμμίζεται ότι όλες οι προηγούμενες συνεδριάσεις προγραμματίζονταν μεσημεριανή ώρα -και χωρίς να είναι πάντα σταθερή η ώρα αυτή- προς διευκόλυνση του ίδιου του κύριου Αποστολόπουλου, με ταυτόχρονη υποχώρηση όλων των υπολοίπων μελών. Στην τρέχουσα επιτροπή επρόκειτο να συμμετέχει ένα νέο μέλος από την παράταξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, το οποίο δήλωσε σοβαρό κώλυμα παρουσίας μετά τη 13.00, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και υπόκειται σε καθημερινή θεραπεία. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να ενημερωθεί το νέο μέλος για τη λειτουργία του παντοπωλείου, η επιτροπή καθορίστηκε στις 10.00, με την πρόθεση από πλευράς μου να ενημερώσω και να επαναφέρω το ζήτημα της ώρας σε όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Παρά την προσωπική μου επικοινωνία μαζί του την προηγούμενη μέρα, ο κύριος Αποστολόπουλος προχώρησε την επομένη σε αποστολή προσωπικής επιστολής με πολύ αιχμηρό ύφος εναντίον μου.

Παρόλα αυτά, στην έναρξη της επιτροπής, προέβην, ενώπιον των υπολοίπων μελών, ξανά σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και του έθεσα εκ νέου το ζήτημα, προσκαλώντας τον να συμμετέχει τηλεφωνικά στην επιτροπή. Εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι «το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό». Επιπλέον απείλησε ότι «αν δεν αναβαλλόταν η επιτροπή, θα το κατήγγειλε δημόσια», πράγμα το οποίο έπραξε. Τα μέλη ρωτήθηκαν για την αναβολή ή μη της συνεδρίασης, λόγω του κωλύματος του κυρίου Αποστολόπουλου και ομόφωνα αποφάσισαν να γίνει κανονικά η συνεδρίαση.

Καταλήγοντας, οι ισχυρισμοί του κυρίου Αποστολόπουλου περί «μεθόδευσης» και «εσκεμμένης» παρακώλυσης της προσέλευσής του είναι παντελώς ανυπόστατοι, αβάσιμοι και συνιστούν απλά προϊόν μυθοπλασίας. Είναι δε λυπηρή η στάση του, για τον επιπλέον λόγο, ότι βάσει του λειτουργήματός του, θα έπρεπε να επιδείξει περισσότερο σεβασμό στο πρόβλημα υγείας του νέου μέλους της επιτροπής.

Επιπλέον, η αναφορά του στο πρόσωπο της Δημάρχου είναι παντελώς ασύνδετη και συνιστά μια κακόβουλη πολιτική επίθεση.

Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι όλες οι διαδικασίες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι απολύτως διαφανείς και διαθέσιμες προς έλεγχο, ενώ σε ό,τι αφορά στα θέματα ημερήσιας διάταξης, το θέμα του απολογισμού ούτως ή άλλως προωθείται πάντα προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΑΣ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here