Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό αξίωμα κ. Ηρακλής Γκότσης, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων της παράταξής του, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/5) στην πλατεία Παναιτωλίου, στην Αλσούπολη, κάλεσε τον Ιωνιώτικο λαό «να συμμετάσχει στις εκλογές, ελαχιστοποιώντας την αποχή, και να στηρίξει με την ψήφο του την Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, προκειμένου να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο».
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πρέπει να ψηφιστεί το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία», που είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης, είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει δοκιμασμένους ανθρώπους, είναι ένα ψηφοδέλτιο που έχει εργαζόμενους, που έχει επιστήμονες, οι οποίοι αγαπάνε την πόλη μας, συμμετέχουνε στα κοινά της πόλης μας και είναι εγγύηση το ότι θα δουλέψουν και θα παράγουν έργο και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Νέας Ιωνίας.».
Στην εκδήλωση παρευρίσκετο πλήθος μελών και φίλων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ κυρίως από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς της Ν.Ιωνίας, οι οποίοι δήλωναν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θεωρώντας ότι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της παράταξής τους είναι, όπως είπαν, το σοβαρό κοινωνικό έργο προς τους δημότες και τα μεγάλα έργα υποδομής.
Ο κ. ΓΚΟΤΣΗΣ
Αναλυτικότερα, ο κ. Γκότσης στην ομιλία του, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε με ελαφρά βροχόπτωση, είπε πως: «Αγαπητές φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε δύο βδομάδες ακριβώς πριν από τις δημοτικές εκλογές, πριν από εκλογές που έχουνε μία ιδιαιτερότητα, που είναι πολύ σοβαρές, γιατί το αποτέλεσμά τους θα κρίνει αν η πόλη μας, αν ο Δήμος συνεχίζει να είναι ανοιχτός στους δημότες, συνεχίζει να έχει σαν προτεραιότητα έργα τα οποία θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της κοινωνίας της πόλης μας, αν οι δράσεις του θα είναι τέτοιες που θα βοηθάνε αυτά τα δύσκολα χρόνια τους δημότες. Είναι κρίσιμες γιατί τα επόμενα χρόνια, απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι γνωρίζουμε, θα διατεθούνε αρκετά χρήματα και αρκετές ευθύνες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και το δίλημμα είναι αν αυτά τα χρήματα θα τα διαχειρίζεται η κάθε δημοτική αρχή, αν αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για να δημιουργηθούνε νέες κοινωνικές δομές και να δημιουργηθούνε χώροι οι οποίοι θα ανήκουνε και θα εξυπηρετούν τους δημότες ή θα διατεθούνε σ’ αυτές τις καινούργιες «έξυπνες» εταιρείες, οι οποίες θα κερδοφορήσουν γιατί δεν θα υπάρχει δυνατότητα ή δεν θα υπάρχει προσανατολισμός απ’ τις δημοτικές αρχές αυτά τα δημόσια αγαθά να τα διαθέτουν για τους δημότες τους. Επομένως, είναι μια μάχη, η οποία θα κρίνει πραγματικά το μέλλον της πόλης μας, θα κρίνει πραγματικά αν η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι στο πλευρό των δημοτών, αν η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και να βοηθάει όχι μόνο τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, αλλά συνολικά με τις δράσεις της όλη την κοινωνία του Δήμου μας.».
Συνεχίζοντας, ο κ. Γκότσης διευκρίνισε πως: «Επιλέξαμε τις δύο τελευταίες τετραετίες (που ήμασταν πάλι Δημοτική Αρχή και το ξεκίνημα της προηγούμενης δημοτικής θητείας συνέπεσε με την κρίση) να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους ανθρώπους της πόλης μας όρθιους. Δημιουργήσαμε νέες κοινωνικές δομές, που βοήθησαν και βοηθούν τους δημότες μας. Π.χ. το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Ιματιοθήκη, το Κέντρο Κοινότητας, τις Επιτροπές της Δ.Ε.Η. ή τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τα «κόκκινα δάνεια», που εξυπηρετούν και έχουν εξυπηρετήσει χιλιάδες δημότες μας.», κατόπιν επισήμανε πως: «Πιλοτικά ξεκινήσαμε και είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έχουνε σχολικά γεύματα. Θυμόσαστε, είμαστε ο δήμος που ξεκινήσαμε τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η., που καταφέραμε να μην υπάρχει σπίτι στη Νέα Ιωνία με κλειστό ρεύμα, που καταφέραμε τελικά να καταργηθεί σαν χαράτσι και, δυστυχώς, βέβαια, έγινε ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν υπήρχε ο κίνδυνος του να μένουνε σπίτια χωρίς ρεύμα χειμώνα ή σπίτια που έπρεπε να έχουνε ρεύμα γιατί υπήρχαν ασθενείς ή μικρά παιδιά. Δεν υπήρχε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα στον Δήμο μας. Αυτή την πολιτική τη συνεχίσαμε και τη δεύτερη τετραετία. Αρωγό είχαμε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, και έχουμε πετύχει ένα πάρα πολύ μεγάλο δίκτυο κοινωνικών δράσεων, που βοηθάνε όλους τους δημότες της πόλης μας.» κι ακόμη τόνισε πως: «Διατηρήσαμε τις δομές που υπήρχαν: Κατασκήνωση, τα 4 Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας, τη Δημοτική Συγκοινωνία. Και δεν ήταν εύκολα αυτά, γιατί θα πρέπει να σας θυμίσω, το γνωρίζετε οι περισσότεροι, ότι από το ’11 και μετά η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε περίπου 65%.».
Συνεχίζοντας, ο κ. Γκότσης ανέφερε πως: «Τη δεύτερη τετραετία ασχοληθήκαμε με κάποια σοβαρά έργα υποδομής, τα οποία ξεκίνησαν ήδη και θα ξεκινήσουν και τα όμβρια του Περισσού. Ξεκίνησε, και σε λίγες μέρες θα το δούμε, η κατασκευή του «πάρκινγκ» στο κέντρο της Ιωνίας, στην αλάνα που είναι πίσω από το Ι.Κ.Α., ξεκίνησε και η αλλαγή όλου του φωτισμού του Δήμου. Θα αλλάξουμε περίπου 8.000 φωτιστικά σώματα και λάμπες. Ήδη κάποιες γειτονιές βλέπουνε τη διαφορά. Δηλαδή, ανεβαίνει η ποιότητα της ζωής των κατοίκων μας, γίνεται καλύτερη η ασφάλεια των δημοτών μας. Τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρώσουμε τα έργα, που ήδη ξεκινήσαμε τώρα. Αυτά τα έργα ήτανε και είναι χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια. Είναι της τάξης των 28 εκ. Ευρώ. Θεωρήσαμε και επιλογή μας ήταν να τελειώσουμε πρώτα με τα έργα υποδομής. Θεωρούμε ότι μία πόλη, η οποία είναι «οπλισμένη» από τις φυσικές καταστροφές, θεωρούμε ότι μία πόλη, η οποία έχει κοινωνικές υποδομές τέτοιες, που επιτρέπουν στους κατοίκους της να ζούνε άνετα, να έχουνε κάποιες παροχές, είναι αυτή η «έξυπνη» πόλη. Γιατί είναι και κοινωνική πόλη, είναι και ανθρώπινη πόλη και μπορεί και προσφέρει πράγματα, τα οποία δημότες άλλων δήμων δεν έχουν την τύχη να τα έχουν. Ένα μικρό παράδειγμα θα σας πω και το κλείνω: Ο Δήμος μας, κάτι που εμείς το ‘χουμε ξεχάσει, δηλαδή δεν το αντιμετωπίζουμε για να το εκτιμήσουμε, τέλειωσε το αποχετευτικό δίκτυο αρχές της δεκαετίας του ’90. Όλο το αποχετευτικό δίκτυο στον Δήμο μας. Σήμερα, υπάρχουν δήμοι, και «ακριβοί» δήμοι, εννοώ ακριβοί δήμοι που ο άλλος έχει πληρώσει πολλά χρήματα να αγοράσει ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι και δεν έχουνε ακόμα αποχέτευση. Πηγαίνει το βοθρατζίδικο κι αδειάζει βόθρους. Έχουμε τελειώσει με αυτές τις τρεις μεγάλες εργολαβίες, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια, τελειώνουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου μας. Με το «πάρκινγκ» που κατασκευάζεται θα καλυτερεύσουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα του εμπορικού κέντρου και θα δημιουργηθεί η δυνατότητα να πεζοδρομήσουμε δρόμους, να αναπτύξουμε το εμπορικό κέντρο.» κι ακόμη τόνισε πως: «Θεωρούμε, λοιπόν, ότι «έξυπνη» πόλη είναι μία πόλη η οποία έχει λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, έχει αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών και μετά περνάει σε ένα άλλο επίπεδο. Θεωρούμε πραγματικά ότι και τα πεζοδρόμια έχουνε σχέση με την ποιότητα ζωής και ότι οι λακκούβες στους δρόμους έχουνε σχέση με την ποιότητα ζωής, αλλά θα ήτανε πολύ παράταιρο και παράξενο να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις και μετά από ένα-δύο χρόνια να πηγαίνουμε να τον σκάβουμε τον καινούργιο τον δρόμο για να περάσει ο αγωγός των ομβρίων.».
Επίσης, ο κ. Γκότσης είπε πως: «Το πρόγραμμα το δικό μας για τα επόμενα χρόνια είναι συγκεκριμένο. Και είναι συγκεκριμένο γιατί γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης, γνωρίζουμε τα προβλήματα των δημοτών. Μπορώ να πω ότι με τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε και προσωπικά προβλήματα δημοτών. Εμείς λέμε μόνο ότι πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία έτσι ή ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποιους γερόντους ή γερόντισσες, που είναι μόνοι τους. Γνωρίζουμε και τις πραγματικές και πολλές προσωπικές ανάγκες. Και εκεί είμαστε στραμμένοι, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη ψαλίδα όσον αφορά τον κοινωνικό και τον οικονομικό τομέα μεταξύ των δημοτών μας.» κι ακόμη ανέφερε πως: «Θεμελιώσαμε προχθές, μαζί με τη Μητρόπολη, και το έργο απέναντι απ’ το οικόπεδο του Περισσού. Δεχτήκαμε από κάποια μερίδα συναδέλφων δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων κριτική γιατί αυτό το οικόπεδο δεν το αγοράσαμε εμείς για να το κάνουμε πλατεία, ότι αργήσαμε να το κάνουμε και δωρίθηκε στη Μητρόπολη. Κατ’ αρχήν, όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε στις θητείες της δικής μας παράταξης, τις τρεις που έγιναν μετά το ’90, και του αείμνηστου του Δομνάκη πιο μπροστά, ήταν οι μοναδικές θητείες στις οποίες ο Δήμος αγόρασε, απαλλοτρίωσε, εκτάσεις και δημιουργήθηκαν νέες πλατείες. Και απαλλοτριώθηκαν και χώροι, όπου δημιουργήθηκαν καινούργια σχολικά συγκροτήματα. Ήμασταν ο πρώτος Δήμος που στα σχολεία του οι μαθητές είχαν μόνο πρωινή βάρδια. Λοιπόν, δεν καταφέραμε να απαλλοτριώσουμε εκείνον τον χώρο, γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η δυνατότητα δανειοδότησης άπειρη. Και, τέλος, συμφωνήσαμε με τη Μητρόπολη να υπάρχει 70% του χώρου ελεύθερος-πράσινος. Και αν εξαιρέσουμε μια εκκλησία, που εμείς δεν θα την κάναμε, μια μικρή εκκλησία, όλες οι άλλες χρήσεις, που προβλέπονται σ’ εκείνον τον χώρο, είναι χρήσεις που θα τις κάναμε κι εμείς. Και Συνεδριακό Κέντρο και Νηπιαγωγείο κ.τ.λ.. Θέλω να πω ότι θεωρείται ότι είναι μια επιτυχία, γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε και τέλειωσε η αδειοδότηση και προχθές μπήκε και ο θεμέλιος λίθος. Το ίδιο είναι και για τα άλλα μεγάλα έργα, που έχουνε ξεκινήσει στην πόλη μας. Αυτά, λοιπόν, σαν πρώτο ζήτημα είναι να ολοκληρωθούνε, να δοθούνε για χρήση στους δημότες μας, να αναβαθμίσουμε το εμπορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, με τις παρεμβάσεις που γίνονται τόσο στον τομέα της καθαριότητας, με τα διάφορα πιλοτικά προγράμματα, όσο και στους άλλους τομείς κοινωνικών δράσεων, να πάμε ένα βήμα παραπέρα.».
Ακολούθως, ο κ. Γκότσης τόνισε πως: «Όλα αυτά, πιστεύω, που πετύχαμε και ελπίζω να πετύχουμε και στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής, αληθινής συνεργασίας που έχουμε με τους δημότες και με τους φορείς της πόλης μας. Θεωρούμε ότι μόνοι μας, σαν Δημοτική Αρχή, αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να ήτανε συντεταγμένο σε μία κατεύθυνση, δεν θα μπορούσε να πετύχει αν δεν υπήρχε συνεργασία και οργανωμένων ομάδων και των συλλόγων, αλλά και των ίδιων των δημοτών. Κι αυτό είναι σαν αρχή μας να κυκλοφορούμε στις γειτονιές, να έχουμε ανοιχτά τα γραφεία μας στη Δημαρχία, να δεχόμαστε κριτική, να δεχόμαστε παρατηρήσεις, για να μπορούμε να ισιώνουμε τα τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε στην πορεία μας.», ενώ όταν η βροχή έγινε εντονότερη, χωρίς να αποχωρήσει κανένας από τους παρευρισκόμενους, ο κ. Γκότσης είπε χαρακτηριστικά πως: «Ο καιρός, μάλλον, μου λέει ότι πρέπει να συντομεύω.» και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας πως: «Θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε σ’ αυτές τις εκλογές, πρέπει όλοι μας να πάμε να κάνουμε το καθήκον μας, να ελαχιστοποιηθεί το ποσοστό της αποχής. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ψηφιστεί το δικό μας ψηφοδέλτιο, που είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης, είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει δοκιμασμένους ανθρώπους, είναι ένα ψηφοδέλτιο που έχει εργαζόμενους, που έχει επιστήμονες, οι οποίοι αγαπάνε την πόλη μας, συμμετέχουνε στα κοινά της πόλης μας και είναι εγγύηση το ότι θα δουλέψουν και θα παράγουν έργο και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Νέας Ιωνίας. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να συμμετέχετε, να ψηφίσετε το ψηφοδέλτιό μας, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Βασικός στόχος της σημερινής μας εκδήλωσης είναι να παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο. Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι αυτό το βασικό. Ευχαριστώ. Και η νίκη θα είναι νίκη της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία».».
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ακολούθησε η προβολή σε οθόνη όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», καθώς και των βιογραφικών τους, και αμέσως μετά όλες και όλοι τους ανέβηκαν στην εξέδρα, χαιρετώντας τους παριστάμενους και βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση, ο οποίος κατόπιν φωτογραφήθηκε και με αρκετά άτομα από τη νεολαία της παράταξής του.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως εκτός από τους νυν δημοτικούς συμβούλους και τους νέους υποψήφιους, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ανέττα Καβαδία, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών κ.κ. Παναγιώτης Κωστάκης, Ιωάννα Λάμπρου και Αναστασία Βουρλή, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, καθώς και ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας κ. Τζαβέντ Ασλάμ.
Απόστολος Σαλονικίδης