Πολιτικά μηνύματα στην ομιλία του Π. Σκουρλέτη στη Νέα Ιωνία

Γενική συνέλευση πραγματοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας στο Συνεδριακό κέντρο (01/06) παρουσία πολλών μελών του, τηρουμένων των μέτρων ατομικής προστασίας. Ομιλητής ήταν ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ενημέρωσε τους παρόντες αναλυτικά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Τον κ. Σκουρλέτη προλόγισε ο γραμματέας της Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας κ. Παπαδόπουλος, ενώ από τη Νομαρχιακή επιτροπή Β. Αθήνας ενημέρωση έκανε ο κ. Καρήγιαννης.

Ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος πρόσφατα περιόδευσε στην Τοπική αγορά, στην ομιλία του στάθηκε στην υπεύθυνη, όπως είπε, στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υγειονομική κρίση και στα εθνικά θέματα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα Οικονομίας, στην σοβαρή κρίση που πλήττει εργαζόμενους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε την ανάγκη αποδοχής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι» για την στήριξη της Οικονομίας αυτή την κρίσιμη περίοδο προτού η ύφεση λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο ομιλητής θεώρησε ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις του κόμματός του για μια άλλη Ευρώπη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό ο οποίος, όπως είπε, πλέον αποδομήθηκε, κάνοντας παράλληλα σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, στην γενικότερη εσωτερική και εξωτερική πολιτική της. Αυτό που κυρίως τόνισε είναι η ενότητα που υπάρχει μέσα στο κόμμα του διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάποια Μέσα ενημέρωσης που αποκαλύπτουν έντονες πολιτικές διαφωνίες και αμφισβητήσεις του Προέδρου του. Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι οι αποφάσεις των Οργάνων του κόμματος είναι κατά κανόνα ομόφωνες σε όλα τα σοβαρά θέματα και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη όλων στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως πλέον ονομάζεται, θα προχωρήσει ενωμένος, μέσα από ένα προσυνεδριακό διάλογο, στο Συνέδριό του.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι υπάρχει εντός του κόμματος ένας δημιουργικός διάλογος, στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατίας, που αφορά τη σημαντική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με πολλά νέα μέλη. Ο κ. Σκουρλέτης προσκάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της ταυτότητάς του ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς που θα ενσωματώνει δημιουργικά τις δημοκρατικές και αριστερές παραδόσεις σε συνάρτηση με την κυβερνητική εμπειρία που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα των πρόωρων εκλογών ο Γραμματέας έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο και έκρινε ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν πλέον άλλα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι ευρύτερα στρώματα ακούν και πάλι θετικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ομιλία του κ. Σκουρλέτη ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις ομιλητών, ενώ το βράδυ ο κ. Σκουρλέτης δείπνησε με μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστό μεζεδοπωλείο της πόλης.

Ανακοινώσεις

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη 8 Ιουλίου, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα Εργασιακά με την κ. Αχτσιόγλου. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της δημ. παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής ανακοίνωσε ότι η «Ενότητα» την οποία υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Ιωνία προχωρά σε ένα νέο ξεκίνημα με εκλογή νέας Γραμματείας και έγκριση καταστατικού και κάλεσε τους παρευρισκόμενους και όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στην Γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης που θα γίνει στις 15 Ιουλίου στον ίδιο χώρο στις 7.30, ώστε να παρθούν όπως είπε κρίσιμες αποφάσεις και να αρχίσει η ανασυγκρότηση της παράταξης και η επανεκκίνηση των παρεμβάσεών της σε όλα τα επίπεδα της τοπικής ζωής.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ