Η Προπασχάλια εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας & Φιλ/φείας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΠΑΣΧΑΛΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»

Το απόγευμα της Δευτέρας (15/4), στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ελευθερούπολη, η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου διοργάνωσε μια εξαιρετική προπασχάλια εκδήλωση, με θέμα: «Πορεία προς το Πάσχα».

Προλογίζοντας την σεμνή και κατανυκτική αυτή εκδήλωση, ο Πρωτοσύγκελος της οικείας Μητρόπολης, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και στον πλούτο των ύμνων που ψάλλονται τη συγκεκριμένη περίοδο.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από μέλη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών σε συνεργασία με τη Χορωδία «Βυζαντινές Φωνές», οι οποίοι, υπό τη διεύθυνση μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου, απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους και ψαλμούς της ορθόδοξης υμνογραφίας και της μουσικής και εκκλησιαστικής λειτουργικής παράδοσης.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συναυλίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και στη συνέχεια αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο μυστήριο της θυσίας του Ιησού Χριστού για τη σωτηρία του ανθρώπου, όπως αυτό προβάλλεται μέσα από την ελληνορθόδοξη χριστιανική πιστή, και ολοκλήρωσε καλώντας τους πιστούς να συμμετάσχουν ενεργά και βιωματικά, με την ανάλογη συγκινησιακή φόρτιση, στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ