«Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση: Υπάρχει Λύση;» από τον Όμιλο Ιδεών «Τhe Catalyst»

 «Τhe Catalyst»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση: «Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση: Υπάρχει Λύση;»

Η προσφυγική και Μεταναστευτική κρίση εξελίσσεται στο σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία αυτή την περίοδο. Για τις διαστάσεις του προβλήματος, τον τρόπο διαχείρισής του αλλά και την πιθανότητα επίλυσης του, θα συζητήσουμε στην εκδήλωση με θέμα «Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση: Υπάρχει Λύση;» που διοργανώνει ο Όμιλος Ιδεών «Τhe Catalyst» την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο Books Plus ( Πανεπιστημίου 37, δίπλα στην στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο»).

Τις εισηγήσεις τους θα αναπτύξουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Philippe Leclerc, η Εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Την συζήτηση μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων θα συντονίσει η Αθηνά Δρέττα, Προλογίζει ο Γ. Καψής

Η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο των συζητήσεων «Προοδευτικές Πολιτικές για το Αύριο», ενώ νέες συζητήσεις πρόκειται να ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από την σελίδα facebook του “The Catalyst”.

Λίγα λόγια για το  «ΤΗΕ CATALYST»

Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» (μτφρ. ο καταλύτης) υποστηρίζουν ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού  πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.

Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here