Ψήφισμα και αποφάσεις Δ.Σ. του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ.πρωτ. 159

Ν. Ιωνία /12/2020

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΗΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης και φίμωσης των σωματείων απ όπου κι αν προέρχεται. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της περιόδου 2017-18 που διώκονται δικαστικά γιατί έπραξαν το αυτονόητο.

Οι συνάδελφοι δικάζονται στις 7 Γενάρη, γιατί ως μέλη του Δ.Στον Μάρτιο του 2018 με ομόφωνη απόφαση εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης για την απόλυση εγκύου στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνη της, καταδικάζοντας τον εργοδότη της Vresnet για την παράνομη πράξη του και καταγγέλλοντας την απαράδεκτη πρακτική των μηνύσεων σε όσους κράτησαν στάση αλληλεγγύης.

Για την πράξη του αυτή το Δ.Σ μηνύθηκε από τον εργοδότη της Vresnet και η πρόεδρος Δέσποινα Δάσιου και ο αντιπρόεδρός του Χρήστος Φιλίππου σύρθηκαν στο κρατητήριο. Ύστερα από παρέμβαση σωματείων και εργαζομένων αφέθηκαν ελεύθεροι. Για το λόγο αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις συμπαράστασης από σωματεία και φορείς.

Κι ενώ ο εργοδότης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε αποζημίωση για την απόλυση της εργαζόμενης, τα μέλη του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δικάζονται για τη συμπαράσταση τους προς την εργαζόμενη που δικαιώθηκε. Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε.

Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στο δικαίωμά και στην υποχρέωση που έχουν τα σωματεία να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Είναι πράξη που τελικά στρέφεται ενάντια στη λειτουργία τους. Στα πρόσωπα των συναδέλφων του Δ.Σ (2017-18) της Α΄ΕΛΜΕ Θ/ΝΊΚΗΣ δικάζεται το ίδιο το σωματείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οδηγούμαστε σε κάτι τέτοιο, όταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, ενισχύοντας διαρκώς το αντεργατικό – νομοθετικό οπλοστάσιο, προσπαθούν να αφαιρέσουν και τα τελευταία ψήγματα των δικαιωμάτων των εργαζομένων να δέσουν χειροπόδαρα το συνδικαλιστικό κίνημα, να περιορίσουν τη δράση του και τελικά να τα καταντήσουν σωματεία σφραγίδες.

Η δίκη αυτή αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων των μαθητών , των καθηγητών, των σωματείων, του χτυπήματος από τα ματ, της σύλληψης και κράτησης ανήλικων μαθητών και κυρίως ως συνέπεια των προηγούμενων αλλά και προάγγελος του νέου συνδικαλιστικού νόμου που έρχεται.

Μετά την ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων, ποινικοποιείται ακόμη και η έκφραση αλληλεγγύης.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης περιόδου 2017-2018.

Καλούμε :

Τα σωματεία, κάθε φορέα του εργατικού κινήματος, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε δημοκράτη, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση και να υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. να σταθούν δίπλα στην Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


Αρ. πρωτ. 160

Ν. Ιωνία /12/2020

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, ότι τα μέτρα καταστολής και της νέας απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, όπως και να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here