Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας για τις διώξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ NΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών, στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο της 17 Νοέμβρη. 

Ήταν υποδειγματικές με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Απαιτούμε να ανακληθούν οι διώξεις όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και να αφεθούνε ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Καταγγέλλουμε επίσης πως ο αυταρχισμός και η αστυνομική καταστολή είχαν συνέχεια, το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη στις κινητοποιήσεις που έγιναν από κόμματα και φορείς στη Νέα Ιωνία, με σκοπό να ενημερώσουν το λαό της περιοχής – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, και έγιναν στόχος της αστυνομίας η οποία καταλόγισε πρόστιμα προσπαθώντας να εμποδίσει την ενημέρωση του λαού.

Απαιτούμε την άμεση παραγραφή των προστίμων.

Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει! 

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. 

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Πήραμε μια πρόγευση των όσων επιδιώκουν με τον νέο αντεργατικό νόμο φίμωτρο στις εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις. Προετοιμάζουμε μαχητικά την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here