Σε εορταστικό κλίμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας

Το απόγευμα της Κυριακής (26/1), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ο Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς και αθλητών και αθλητριών του συλλόγου.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με την Παιδική Χορωδία του συλλόγου να τραγουδάει παραδοσιακά κάλαντα με την καθοδήγηση της κ. Δανάης Αμπάς.

Ο κ. Βασιλείου
Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας κ. Ευάγγελος Βασιλείου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αθλητές μας, τα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους μας, που διακρίθηκαν μέσα στο προηγούμενο έτος.». Επίσης, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε σε μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο σύλλογος κατά την περασμένη χρονιά λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ξεκινήσαμε τη διοργάνωση πλήρους καρδιολογικού ελέγχου, που έγιναν τα Σάββατα, που ήταν στις 12 και στις 19 Ιανουαρίου 2019, στον χώρο των αποδυτηρίων μας, με τη βοήθεια του ιατρού καρδιολόγου και φίλου του συλλόγου κ. Αποστολόπουλου Θανάση.», προσθέτοντας πως: «Η δράση αυτή επαναλήφθηκε δύο φορές τον Δεκέμβριο, καθώς και φέτος στις 18 Ιανουαρίου.». Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλείου παρουσίασε έναν ενδιαφέροντα απολογισμό των δραστηριοτήτων του συλλόγου κατά το 2019, με παράλληλη προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Ο σύλλογός μας και το Διοικητικό του Συμβούλιο έχει όραμα. Δεν επαναπαύεται ούτε ασχολείται με μικρότητες. Αυτές τις αφήνουμε για ανθρώπους εκτός του συλλόγου μας. Οι υπόλοιποι προχωρούμε θέτοντας στόχους και υλοποιώντας τους. Ας είναι, λοιπόν, το ολυμπιακό έτος 2020 το έτος που θέτουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του στίβου στη Νέα Ιωνία και τη συμμετοχή των αθλητών της «Ανατολής» στην ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι..». 

Ο κ. Τσαγκαράκης
Κατόπιν, το μέλος του συλλόγου και τέως πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης ευχήθηκε σε όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ανήγγειλε τους επίσημους προσκεκλημένους.

Κοπή πίτας
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, το πρώτο κομμάτι της οποίας έκοψε και ευχήθηκε ο κ. Ευάγγελος Βασιλείου, ενώ στη συνέχεια κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν για τη νέα χρόνια, κατά σειρά: η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας» κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ιωάννης Ιωάννου, η Γενική Γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου εκ μέρους όλων των αθλητικών, μικρασιατικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, ο προπονητής του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Φρατζής εκ μέρους όλων των προπονητών του συλλόγου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Αλέξανδρος Ματθαίου, ο αθλητής Σταύρος Φραγκόπουλος εκ μέρους των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου και ο κ. Γιάννης Μωυσιάδης εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας. 

Βραβεύσεις
Ακολούθησαν οι προγραμματισμένες βραβεύσεις, την παρουσίαση των οποίων έκανε ο Ειδικός Γραμματέας της «Ανατολής» κ. Χρήστος Καρακίτσος.

Έτσι, λοιπόν, αρχικά βραβεύτηκαν οι αθλητές του συλλόγου: Κωνσταντίνος Χριστάνας, Μάγια Δάφνη και Χαράλαμπος Φλόκας (δεν μπόρεσε να παραστεί), που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές.

Αμέσως μετά βραβεύτηκε ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα επί κοντώ κ. Κώστας Φιλιππίδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα από Θωμαΐδου, καθώς και ο προπονητής του και παλιός πρωταθλητής Ελλάδας κ. Δημήτρης Κυτέας, ο οποίος παρέλαβε τη δική του τιμητική διάκριση από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτη Μανούρη.

Ακολούθως, βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της ΔΙΑ.Π.Ε. και μέλος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» κ. Γιάννης Δαρμογιάννης ως «Εθελοντής της Χρονιάς», για τη μακρόχρονη αφιλοκερδή προσφορά του και για την αγάπη του προς τον σύλλογο, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκρισή του από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη» κ. Αθανάσιο Αποστολόπουλο.

Επίσης, βραβεύτηκε η Διεύθυνση Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», την τιμητική πλακέτα της οποίας παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωάννη Ιωάννου ο Νοσηλευτής και εκπρόσωπος των εργαζομένων σε αυτήν κ. Βικέντιος Δελατόλας, και ακόμη βραβεύτηκαν οι αθλήτριες του συλλόγου: Νεφέλη Μαράντζα και Τζένη Παρθενίδη για την υψηλή βαθμολογία που πέτυχαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. 

Παρουσίες
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο παλιός πρωταθλητής των «σπριντ» κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε Μαραθώνιο κ. Ζωζώ Χριστοδούλου και ο παραολυμπιονίκης κ. Στέργιος Σιούτης.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ