ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: Πτώση σοβάδων στο 11ο-15ο Δημ. Σχολείο Νέας Ιωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765 – 6983026656
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 151

Ν. Ιωνία 14/3/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, το δήμο Ν. Ιωνίας

Ευτυχώς που οι μαθητές έλειπαν…

Eνημερωθήκαμε σήμερα για την πτώση σοβάδων μέσα σε σχολική αίθουσα του συγκροτήματος των 11ου – 15ου Δημ. Σχολείων Ν. Ιωνίας. Το περιστατικό συνέβη το τριήμερο της Αποκριάς γι’ αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος για να κάνουν μάθημα μετακινούνται στις αίθουσες που είναι κενές κατά τη διάρκεια του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος.

Όπως διαπιστώσαμε από την επίσκεψη στο σχολείο, υπάρχουν προβλήματα στο ταβάνι και στη στέγη του κτηρίου, που είναι θέμα ημερών να παρουσιαστούν πτώσεις και σε άλλες αίθουσες.

Πληροφορηθήκαμε επίσης, ότι κατά την επίσκεψη ειδικού συνεργείου του δήμου, όπου καλέστηκε για την αποκατάσταση των ζημιών η επισκευή παραπέμφθηκε στο  …. «απώτερο» μέλλον, γιατί πολλές εργασίες γίνονται ενόψει….  εκλογών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό , όπως και όσα έχουν προκύψει σε άλλες σχολικές μονάδες (Θεσσαλονίκη,  Αχαρνές, Πειραιάς, Πέραμα…κλπ) αναδεικνύουν την αδιαφορία για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Αν και η Διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει το δήμο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ως τώρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων της οροφής που χρονίζουν.

Οι δυνατότητες και οι ανάγκες της εποχής μας δεν επιτρέπουν να βάζουμε σε κίνδυνο τους μαθητές μας στα σχολεία. «Είμαστε τυχεροί» που έλειπαν από το σχολείο λόγω του τριημέρου.

Οι ευθύνες βαραίνουν από τη μια την κυβέρνηση για την πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και από την άλλη τη δημοτική αρχή, που ως εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής δεν προχωράει στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες.

Τώρα στον 21ο αιώνα που έρχονται να προστεθούν προκάτ στα προαύλια των σχολείων για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο δήμο Ν. Ιωνίας αναγκάζονται οι μαθητές μας να τριγυρίζουν μέσα στο σχολείο τους να βρουν ελεύθερο χώρο να κάνουν μάθημα.

Ο κατάλογος των εργασιών που πρέπει να γίνουν σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι μακρύς. Καλούμε:

1. τις προϊσταμένες και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν άμεσα το ΔΣ για όποια προβλήματα έχουν προκύψει, έχουν σχέση με την ασφάλεια των παιδιών και απαιτούν άμεση επίλυση.

2. τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών και στις βασικές εργασίες ΤΩΡΑ.

3. του Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων να μη συμβιβαστούμε με την υποβάθμιση των σχολείων και να απαιτήσουμε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια για να μορφώνονται οι μαθητές μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ