ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: 17 Δεκέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης – Το μήνυμα στην Κυβέρνηση στάλθηκε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 17/12/2020

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Δεκέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης!

Το μήνυμα στην Κυβέρνηση στάλθηκε παρά τα περιοριστικά μέτρα!

Με μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας απέναντι στα νέα αντι-εκπαιδευτικά κυβερνητικά μέτρα, απάντησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 1712/20, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» με αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ και συναδέλφους σχολείων της περιοχής μας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, μπροστά από το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του συλλόγου μας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Δ.Σ., συμμετείχε και στη δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στις 12 το μεσημέρι μαζί με εκπροσώπους Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ, μαθητές, φοιτητές και γονείς. Χαιρετίζουμε παρόμοιες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί πραγματικά ελπιδοφόρο γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες, με την ένταση της καταστολής και της αντιλαϊκής πολιτικής, υπάρχουν σωματεία, εργαζόμενοι, που δε φιμώνονται, που δε σκύβουν το κεφάλι που διεκδικούν αυτό που σήμερα είναι αναγκαίο, την υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση η οποία το μόνο έργο που υλοποιεί ακάθεκτα, είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Επιπλέον, όπως την περίοδο της πρώτης καραντίνας, με το πολυνομοσχέδιο που, εκτός άλλων, αύξησε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα, η κυβέρνηση ήρθε τώρα, μέσα στη δεύτερη καραντίνα και κατέθεσε ένα νέο νομοσχέδιο μακριά από την ανάγκη για ποιοτική και αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, που διώχνει τους 15χρονους μαθητές από το σχολείο, τους σπρώχνει στις φτηνές δεξιότητες και στην ανήλικη εργασία. Υλοποιεί όλες τις επιδιώξεις του ΣΕΒ για νέο, φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό ώστε να «κουμπώσει» με τις αντεργατικές διατάξεις του «σχεδίου Πισσαρίδη» (10ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, κλπ).

Μάλιστα, είναι τόσο ξεδιάντροπη που μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο, βάζει διατάξεις, όπως αυτή για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς και διάταξη που στην ουσία καταργεί την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε αγωνιστικά, δυναμικά ώστε να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας! Για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια, για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν όσο τα σχολεία είναι κλειστά.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο http://www.petitions.gr/?p=337

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέμβαση μπροστά στην Βουλή:

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-ekpaideytikoi-06.jpg

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-paideia-18.jpg

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-paideia-22.jpg

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-paideia-21.jpg

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-paideia-10.jpg

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-paideia-11.jpg

https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20201217/kinitopoiisi-ekpaideytikoi-06.jpg

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here