ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: 17 Δεκεμβρίου – Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στην Εκπαίδευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ.πρωτ. 162                                              

Ν. Ιωνία 14 /12/2020

Προς: τα μέλη μας, τους γονείς, τον τύπο, τη ΔΟΕ

17 Δεκεμβρίου 2020    
Πανελλαδική Μέρα Δράσης στην Εκπαίδευση
Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή!
Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος!
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση!

Υπογράφουμε!!! Δεν κλείνουμε το στόμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!  http://www.petitions.gr/?p=337 

Από την αρχή της πανδημίας ως εκπαιδευτικοί ενώ έχουμε βρεθεί δίπλα στους μαθητές μας με όσα μέσα έχουμε, έστω και μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας όλους αυτούς τους μήνες παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στα σχολεία. Αφήνουν χωρίς πρόσβαση στη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» πάνω το 30% των μαθητών. 

Το μόνο που συνεχίζουν ακάθεκτοι, είναι να τσακίζουν τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας, ξυλοφορτώνοντας και προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.

Όπως την περίοδο της πρώτης καραντίνας, με το πολυνομοσχέδιο που, εκτός άλλων, αύξησε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται μέσα στη δεύτερη καραντίνα για να καταθέσει το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EEK), με κλειστά σχολεία. Ένα νομοσχέδιο μακριά από την ανάγκη για ποιοτική και αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση

Μάλιστα μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο, βάζει ξεδιάντροπα  διατάξεις, όπως αυτή για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που μετά τις τρίμηνες συμβάσεις, έρχονται να ολοκληρώσουν το σχέδιο για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και να απαλλάξουν το Υπουργείο από την ευθύνη να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για όλες τις ανάγκες των μαθητών, όποτε αυτές προκύπτουν. 

Το Υπουργείο έχει εντάξει στο νομοσχέδιο και διάταξη που στην ουσία καταργεί την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.  

Παράλληλα με ΦΕΚ «κόπτεται» να προλάβει την αξιολόγηση των μαθητών, προσποιούμενο δήθεν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται κανονικά, για να δείξει επικοινωνιακά πως όλα δουλεύουν ρολόι! 

Αντίστοιχα, ο προϋπολογισμός που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για το 2021 δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι αγωνίες της. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ χαρίζονται απλόχερα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία και κατά -1,17% για την Παιδεία.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!  

Δε θα κλείσουμε το στόμα απέναντι στην προσπάθεια την κυβέρνησης  να  φορτώσει την κρίση στις πλάτες του λαού, να επιβάλει 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, χτύπημα των σωματείων μας. Σε lockdown πρέπει να μπει η αντιλαϊκή πολιτική και όλοι όσοι την υπηρετούν. 

Φωνάζουμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια, για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν όσο τα σχολεία είναι κλειστά.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση μαζί με τις άθλιες διατάξεις για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών και για τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Να γίνουν μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην εκπαίδευση. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!

Συμμετέχουμε σε πανελλαδική μέρα δράστης στις 17 του Δεκέμβρη, ώστε να ακουστεί για άλλη μια φορά η φωνή μας! Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου και άλλες αγωνιστικές δράσεις παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση να τηρούμε.

Μαζεύουμε χιλιάδες υπογραφές κάτω από το κάλεσμα των σωματείων μας

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ : http://www.petitions.gr/?p=337

ΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here