Σύλλογος εργαζομένων δήμου Νέας Ιωνίας: διαμαρτυρία για τα ΜΑΠ

Δελτίο τύπου

 ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 28/12/2020  το 8ο Θέμα συζήτησης ήταν :1) Αναγνώριση Δικαιούχων Εργαζομένων Μ.Α.Π. και 2)Αναγνώριση οφειλής και αποτίμηση σε χρήμα των Μ.Α.Π. των ετών 2019-2020 στον καθένα από αυτούς ανά υπηρεσία και στο σύνολο τους.3) Απόφαση  για τον τρόπο καταβολής.                                                                                 

Ο Νόμος  4735/2020 άρθρο 60  αναφέρει ρητά ότι τα Μ.Α.Π. που δεν χορηγούνται εντός του έτους αποτιμώνται σε χρήμα  σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού προγενεστέρων ετών.                                                                                                                        

Η αναλυτική εισήγηση Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ  καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις Δημοτικές Παρατάξεις  Δημιουργία Αλληλεγγύη και  Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και  από   τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Λες και δεν υπήρχαν δικαιούχοι δεν υπήρχε οφειλή και κυρίως δεν υπάρχει ΝΟΜΟΣ. Μ ε την καταψήφιση της εισήγησης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας διεκδικεί  να είναι το μοναδικό συμβούλιο πανελλαδικά  που καταψήφισε σχετική εισήγηση. Υπενθυμίζουμε ότι για το ίδιο ακριβώς  θέμα είχε ψηφίσει ομοφώνα ΥΠΕΡ το 2017.  Με την καταψήφιση στέρησαν από τους εργαζομένους αυτό που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνταν.                                                                                                                           

Για την ιστορία και σε απάντηση σε όσους πρώιμα ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των εργαζομένων θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι  μετά από αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζόμενων στο Δήμο μας το Δεκέμβριο του 2020 έτους παρελήφθησαν  τα Μ.Α.Π. που τους οφείλονταν για τα έτη 2017 και 2018.Δηλαδή Μ.Α.Π. δυο ετών, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια τους.                                                                                 

Απαιτούμε να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι για την οφειλή απέναντι τους των  Μ.Α.Π.2019 και 2020 και να γίνει άμεσα ο διαγωνισμός για τα Μ.Α.Π. του 2021 την προμήθεια των οποίων θεωρούμε απαραίτητη για την ασφάλεια των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας δεν έχουν μάθει ούτε να εκλιπαρούν ούτε να ζητιανεύουν Έχουν μάθει να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκιο τους .                                            

Αυτό που γνωρίζουν αυτό θα κάνουν και τώρα.                                                                                                   

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                              ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here