Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας – καταγγελία για την επίθεση σε φοιτητές

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη  και  βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που από το πρωί της Δευτέρας 22/ 02 /2021 υλοποιώντας απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών των Φοιτητικών τους  Συλλόγων, πραγματοποίησαν κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας, στο κλειστό εδώ και ένα χρόνο Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και  απαιτώντας παράλληλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών !

  Η αστυνομική επέμβαση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ με χρήση χημικών , ύστερα από παραγγελία του πρύτανη του ΑΠΘ , αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο του νόμου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία ,που είναι η ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών ,αφού συνοδεύτηκε  με δεκάδες προσαγωγές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ, αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά, που επέδρασαν στον χώρο στοχοποιώντας κυρίως εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων.

Η χρήση της αστυνομικής βίας απέδειξε και στον πλέον δύσπιστο ότι αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και κατάφορη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών. 

Το εργατικό, εκπαιδευτικό και φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες μας.

Απαιτούμε να  απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                         ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ  

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here