Συνάντηση ΔΑΣ Νέας Ιωνίας με Γ.Γ. του δήμου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ πραγματοποίησε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου μας τη Δευτέρα 13 Απρίλη όπου θέσαμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που με αίσθημα ευθύνης εργάζονται σε συνθήκες πανδημίας. Ιδιαίτερα αναδείξαμε:

  • Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, τις μετακινήσεις των εργαζομένων από τους Παιδικούς σταθμούς, την λειτουργία υπηρεσιών και με εθελοντές, κύρια στην κοινωνική υπηρεσία.
  • Τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και καλέσαμε τη Δημοτική Αρχή να χορηγήσει άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους που έχουν να δοθούν από το 2017. Επίσης ζητήσαμε να γίνει άμεση προμήθεια των υπηρεσιών με υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες).
  • Την απληρωσιά των εργαζομένων με αντίτιμο στο ωδείο και την ανάγκη να πληρωθούν άμεσα. Την συνεχιζόμενη στοχοποίηση συναδέλφου.
  • Την ανάγκη προσλήψεων προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Την ανάγκη να διερευνηθεί το εργατικό ατύχημα στο Δήμο μας.
  • Την ανάγκη να δοθεί ειδική άδεια στο σύνολο των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα και με τις γνωματεύσεις του γιατρού εργασίας.
  • Την ανάγκη απολύμανσης σε χώρους εργασίας, οχήματα και μηχανήματα του Δήμου.

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή είδαν την πανδημία ως ευκαιρία για να εφαρμόσουν μία σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις. Τονίσαμε στη Δημοτική αρχή ότι τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν, ότι και να σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν θα μείνουν και μετά. Μπορεί σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα του λαού, αλλά δεν θα επιτρέψουν να αξιοποιηθεί το αντεργατικό οπλοστάσιο και στη συνέχεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει αρκετά. Δεν θα πληρώσουμε ούτε την πανδημία ούτε τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, σε όλες τις συνθήκες, και τώρα που δεν σιωπούμε και αύριο για να βγουν οι ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο, να διεκδικήσει ο λαός ότι του αξίζει.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here