Συνωστισμός στις τράπεζες της Νέας Ιωνίας για πληρωμές και συντάξεις

Συμπολίτες μέσης και μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, με μέτρα ατομικής προστασίας οι περισσότεροι (όχι όλοι) και χωρίς να κρατούν πάντα την απόσταση ασφαλείας συνωστήθηκαν από χθες στις τράπεζες της πόλης μας βασικά λόγω των καταβαλλόμενων συντάξεων. Την πρώτη μέρα καταβολής τους (30/3) η κατάσταση ήταν προβληματική και ο κόσμος να ταλαιπωρείται, ουσιαστικά μη ενημερωμένος για τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Τραπεζών, αλλά και αρκετοί μη εξοικειωμένοι με τη χρήση της τεχνολογίας των συναλλαγών.

Η κίνηση το πρωί της Τρίτης (31/3) ήταν επίσης μεγάλη και χαλάρωσε από τις 12 και μετά. Αυτό που συμπεράναμε είναι ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τα ηλεκτρονικά μέσα συναλλαγών και δεν έχει κάρτα. Επίσης ακόμα περισσότερος δεν έχει ενημερωθεί για τα όρια καταθέσεων και αναλήψεων τα οποία πλέον δεν γίνονται στα γκισέ, καθώς και ποιους λογαριασμούς μπορεί να πληρώσει στα μηχανήματα της τραπέζας (APS). Για την ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας μας παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ πραγματοποίησε ρεπορτάζ σε τραπεζικά ιδρύματα του κέντρου της Ν. Ιωνίας και συζήτησε με συμπολίτες συλλέγοντας ποικίλες αντιδράσεις και συναισθήματα. Κάποιοι-ες απάντησαν στα ερωτήματά μας με νηφαλιότητα, άλλοι ήταν υπομονετικοί και κάποιοι εξοργισμένοι με την ταλαιπωρία.

Ενδεικτικά κάποιες αντιδράσεις:
κ. Θανάσης (65):είμαι 2,5 ώρες εδώ και περιμένω να στείλω κάποια λεφτά στα εγγόνια μου. Πήγα μέσα στα γκισέ και με έστειλαν έξω να περιμένω.

κ. Αναστασία (48): Θέλω να πληρώσω λογαριασμούς και περιμένω να πάω μέσα στο μηχάνημα, αλλά κοίτα τι κόσμο έχει, τι να κάνω θα περιμένω.

κ. Μπάμπης (74): άκου να σου πω, εγώ χρειάζομαι τη σύνταξη μου και δεν έχω κάρτες και τέτοια συστήματα. Έπρεπε οι τράπεζες να μη βγάλουν τα μέτρα που λένε τώρα μέσα στην αρρώστια, αλλά αργότερα.

κ. Γρηγόρης (39): είμαι επαγγελματίας από τη Σαφράμπολη, θέλω να πάρω χρήματα από το ΑΤΜ και πρέπει να περιμένω μια ώρα, τι να κάνω, υπομονή.

κ. Μαριγούλα (69): είμαι εδώ γιατί πρέπει να πληρώσω λογαριασμούς και δεν έχω διαβάσει για παρατάσεις ούτε ότι πρέπει να το κάνω στο μηχάνημα και όχι στα ταμεία, οι τράπεζες δεν μας ενημέρωσαν.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ