Στη Β’ Κατηγορία η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γυναικεία ομάδα της ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας, πανηγυρίζει την άνοδό της στη Β’ κατηγορία αλλά δεν ξεχνά να δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των κοριτσιών στον χώρο του μπάσκετ.

Το όραμα των ανθρώπων της είναι να αποτελεί τον αθλητικό πνεύμονα της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας και να προσφέρει τη σωστή αθλητική ανάπτυξη των κοριτσιών του συλλόγου μας σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με καταξιωμένους προπονητές-παιδαγωγούς. Στόχος της ομάδας είναι η σωματική και ψυχική καλλιέργεια των παιδιών μέσω ενός προγράμματος που είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και στις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Το καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο μας φροντίζει να εξοικειώνει τα κορίτσια με τις βασικές αρχές του μπάσκετ και παράλληλα να αναπτύσσει τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους μέσα από εξειδικευμένες προπονήσεις που βοηθούν τα παιδιά να δουλέψουν και να βελτιώσουν τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, να αξιοποιήσουν τα προτερήματα τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα στο πλαίσιο της ομαδικής λειτουργίας.

Κυριότερη επιδίωξη της ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας είναι να γίνει αρωγός αθλητισμού και πολιτισμού βοηθώντας τα παιδιά του Συλλόγου μας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι ένα από τα καλύτερα μέσα διαπαιδαγώγησης και αυτό ακριβώς θέλει να αναδείξει ως σύλλογος.

Σκοπός είναι να εμφυσήσουμε στις αθλήτριες των ακαδημιών μας αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, ο αλτρουισμός και η ομαδικότητα. Μέσα από αυτή την διαδικασία, θέλουμε να δούμε τα παιδιά να κάνουν νέους φίλους και πρωτίστως να χαίρονται και να περνάνε καλά γιατί πάνω απ’ όλα είναι παιδιά και το μπάσκετ είναι παιχνίδι.

Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας Βασιλεία Γκουζίνη, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια και νυν βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα των νεανίδων που θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα και ο νέος υπεύθυνος ακαδημιών Γιάννης Κουκής, παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού και καταξιωμένος προπονητής σε θέματα αναπτυξιακού αθλητισμού, θα ηγούνται αυτών των στόχων και του οράματός μας στις ακαδημίες των κοριτσιών.

Η παρουσία τους αποτελεί εγγύηση για την σωστή λειτουργία και οργάνωση του συλλόγου και τη μεταλαμπάδευση στα κορίτσια των ακαδημιών, αθλητικής παιδείας και ήθους.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ